E Vitamini cildi rahatlatarak uçuk kaynaklı ağrı ve rahatsızlığın giderilmesine yardımcı olabilir. Antioksidan özelliği ile hasar görmüş cildi onarır ve iltihaplanmayı azaltır. Badem, ıspanak, tatlı patates, avokado, ayçiçeği çekirdeği ve zeytinyağı E vitamini açısından zengindir. Yüksek C vitamini içeren besinler.
Uçuğun iyileşmesini hızlandırmak için C vitamininden yararlanabilirsiniz. Portakal başta olmak üzere, lahana, yeşil biber, brokoli, greyfurt, kivi ve çilek bol miktarda C vitamini içerir. Bunların yanında sarımsak, vanilya özü, bal, propolis, kanuka balı ve arı sütü de uçuğa iyi gelen şeyler arasında yer alır.
Aloe vera. Cilt için yararlı olan pek çok bileşen içeren aloe vera uçuğun kısa sürede kurumasını sağlar. Bunun için yapmanız gereken tek şey 1 çay kaşığı aloe vera jelini uçuğun üzerine masaj yaparak yaymak.
Nemlendiric özelliği olan vazelin uçuğu yumuşatabilen özelliktedir. Kulak mapuğu yardımıyla uçuğa sürdüğünüz vazelin, bakterilerden koruduğu ve yumuşattığı için uçuğun kaşıntısını azaltır ve iyileşmesine katkıda bulunur. Vazelin deride görülen çatlak ve kırışıklıkların giderilmesini sağlar.
Bir gecelik tedavi
Bu tedavi biraz kaşıntı veya yanmaya sebep olabilir, ama bu belirtiler bir kaç saniyede kaybolacak, endişelenmeyin. Ayrıca, sarımsak bu uçukların sebep olduğu genel acıyı azaltabilir ve uçuğu bir kaç saat içinde ortadan kaldırabilir.
İlgili 23 soru bulundu
2) Elma Sirkesi
Elma sirkesi antibakteriyel özelliğiyle uçuğunuzdaki mikropları kırar ve mikropların yayılmasına engel olur. Aynı zamanda uçuğu kurutarak uçuğun daha hızlı sürede iyileşmesini sağlar. Uygulama: Bir parça pamuğa elma sirkesini dökün ve uçuğun üstünde bir süre bekletin.
Harvard Health, uçuğun çıkışını hissetmeniz durumunda bölgeye buz uygulamanızı tavsiye ediyor. Bu yöntemle uçuğun ortaya çıkması engellenebilir veya ortaya çıkarsa bile daha çabuk giderilmesi sağlanabilir.
Çinko oksit içeren kremler ve çinko takviyeleri uçuğa iyi gelir. Aloe vera jeli. Aloe vera jeli, uçuk yaraları gibi cilt koşullarını tedavi etmek için kullanılabilir. Aloe vera, antioksidan vitaminler, enzimler, mineraller, yağ asitleri ve enfeksiyonların önlenmesine yardımcı olan çeşitli hormonlar içerir.
Dudakta çıkan uçuğun üzerine bir miktar aleo vera jeli sürmek, uçuğun kurumasını sağlayarak, iyileşmesine neden olur. Nane yağı: Dudak uçuğuna evde çözüm imkanını sağlayan ürünler arasında nane yağı da yer alır. Nane yağının içerisinde virüsler ile savaşan antiviral bileşenler bulunur.
Diş macununu çıkarmak için, ılık suda ıslatılmış yumuşak bir yüz havlusu ile burayı silin. Uçuk ortaya çıkarsa aynı şekilde kabarcıkların kurumasına yardımcı olmak için de diş macunu kullanabilir ve cildinizi çabucak normale döndürebilirsiniz.
Dudakta Uçuk Neden Çıkar? Uçuk, dudakta kendini ağızda kırmızı ve içi sıvı dolu kabarcıklar halinde kendini gösterir. Bu bölgedeki uçuk genellikle 1-2 hafta içinde kendiliğinden iyileşir. Herpes simpleks virüsünün neden olduğu bu durum öpüşme ve yakın temas ile bulaşır.
Uçuklu bölgeye domates suyu ve aloe vera uygulamak uçuğun hızlı bir şekilde kurumasına yardımcı olur.
Aseton tırnak cilasını çıkartmanın yanı sıra uçuğu da tedavi edici etkisi olduğu söylenmektedir.
Uçuk virüsünün bulaşıcı olduğunu belirten Ertek, "Bu nedenle uçuğu olan kişiler kişisel eşyalarını (bardak, çatal, yastık, kaşık, havlu gibi) başka kişilerle paylaşmamalıdırlar. Şurada Paylaş! Öpüşmekten ve uçuk olan bölgeye dokunmaktan da (uçuğu ellemek, kabuğu ile oynamak gibi) uzak durmalılardır.
Deniz tuzu iltihapli cildi iyileştirme etkisi olan bir mineral içerir. Bir su bardağı ılık suya bir çay kaşığı tuz atıp karıştırın. Uçuğunuzun üzerine pamuk yardımıyla sürün ya da ağzınızdaki yaralar için gargara yapın. Fakat özellikle hassas ciltlerde sorun yaratabileceğinden dikkatli kullanın.
Cinsel ilişki yolu ile genital bölgelere bulaşabilir. Ağız ve dudak çevresinde çıkan virüsler ise cinsel ilişki yoluyla birlikte deri teması, öpüşme, tükürük sıvısından yayılan damlacıklar ve özellikle havlu gibi eşyaların ortak kullanımı sonucunda uçuk virüsünün bulaşıcı etkisinin görülme ihtimali vardır.
yarın çekime gitmeden önce uçuğun üzerine pudra sür. üstüne kapatıcı sür. üstüne de fondoten sürüp rujunu öyle kullan. fondotönin içine çok az miktarda yeşil ya da sarı far katarsan uçuğun kırmızı rengini yok eder cildinin rengiyle uyum sağlarsın.
Siyah çayı uçuğa siyah poşet çayı uçuğun üzerine koyarak yapabilirsiniz. Nane Yağı: Nane yağı ile birlikte uçuk yarasını doğal yollardan iyileştirebilirsiniz. Nane yağı doğal antiviraldir. Uçuğa neden olan viral etmenleri ortadan kaldırır.
Sarımsağın da uçuğa iyi geldiği belirtiliyor. Sarımsak ezildikten sonra uçuğun üzerine sürüldüğünde uçuğun geçme süresi hızlanır. Yoğurt ve elma sirkesi gibi yiyecekler bağışıklık sistemini güçlendirir.
UÇUKTAN KURTULMA YOLLARI
Uçuğun günümüzde kesin bir tedavisi de bulunmamaktadır. Bu nedenle öncelikle virüsü kapmamaya özen göstermek gerekmektedir. Yabancılar ile temastan kaçınmak, cinsel ilişkide prezervatif kullanmak, ortak havlu vs. kullanımından uzak durmak gerekmektedir. Çeşitli ilaç tedavileri uygulanabilir.
Uçuğa ne iyi gelir, uçuğa uygulanacak lokal tedaviler yer almaktadır. Bu noktada kremler ve haplar tedavi sırasında uygulanabilmektedir. Bu tedavilerin uygulanabilmesi için virüs için uygun antibiyotik tercih edilmelidir.
Uçuklarda da çeşitli yanlış yöntemlerin uygulandığını belirten Prof. Dr. Anadol, uçuğa diş macunu, sarmısak sürmek, sigara külü, sıcak tahta kaşık basmanın da son derece yanlış olduğunu belirterek ''Uçuk aktifken içi sıvı dolu kabarcıkların olduğu dönemde başka insanları öpmeyin.
Çoğu zaman bağışıklık sistemi bu hastalığın üstesinden gelebilir. Ancak sonbahar ve kış mevsimlerinde bağışıklığı baskılayan stres, yorgunluk, uykusuzluk, soğuk algınlığı, grip, ateşli hastalıklar, kronik hastalıklar vb. durumlarında hastalık sıklığında artış olur.
Buz uygulamasını evde yaparak günde 2 defa uygulayabilirsiniz. Limon ve Karbonat: Dudak uçuğunu geçirmek için evde uygulayacağınız bir diğer karışım ise limon ve karbonattır. Limon yoğun miktarda asit içerir ve bu şekilde dudak uçuğuna iyi gelir. Hızlı bir şekilde iyileşmesini sağlar.
HERPES SİMPLEKS VİRÜSÜnün (HPV) en yaygın türü genellikle dudakta uçuk çıkmasına neden olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri