Uçuş esnasında herhangi bir sorunla karşılaştığında uçuş ekibinden destek almak sakinleşmene yardımcı olur. Yolculuk öncesinde bilerek az uyumak ve yolculukta uyumak yolculuğun daha rahat geçmesini sağlar. Doktorunuzun bilgisi dahilinde sakinleştirici ilaç kullanmak rahatlamaya yardımcı olur.
Pek çok kişi tarafından kullanılan ve gerçekten işe yarayan Xanax ilaç dikkatli kullanılması gereken bir ilaçtır. Uzun süreli uçak yolculuğu yapılacaksa antipsikotik özelliğe sahip olan Xanax ve türevi olan ilaçlar tercih edilebilir.
Eğer yan koltuğunuzda da aşırı telaşlı birisi oturuyorsa kabin görevlilerinden farklı bir yere geçmeyi talep edebilirsiniz. Seyahat ettiğiniz kişi ne kadar rahat ve sakinse siz de o derecede sakin kalırsınız. Gerginliğinizi azaltmak için yüzünüze ve bilek bölgelerinize soğuk su ve kolonya uygulayabilirsiniz.
[Dış Hat]İlacımı yanımda getirebilir miyim? Uçağa ne kadar ilaç getirebilirim? Evet, ilaçlar uçakta taşınabilir.
Bazı kişilerde uçak fobisi varsa eğer, uçakla seyahat etmesi konusunda ısrarımız olmuyor. Sağlıklı insanlarda bu fobileriyle beraber kalp krizi tetiklenebilir.
İlgili 22 soru bulundu
Uçuş fobisini yenmek için, bazı durumlarda uzman yardımı almak gerekebilir. Hava yolu şirketleri tarafından zaman zaman düzenlenen bu kurslar da çeşitli uzmanlar ve pilotlardan uçuş korkusunu yenmeye dair eğitimler alabilirsin. Uçuş korkun varsa ilk yolculuğunun mümkün olduğu kadar kısa olması tavsiye edilir.
Kitap okumak, film seyretmek, oyunlar oynamak uçuş esnasında dikkatinizin başka yöne kaymasına ve kaygılarınızın azalmasına yardımcı olabilir. Uçuş esnasında motorun çıkardığı seslerden dolayı kaygı duyan kişiler kulaklık takıp müzik dinleyerek rahatlayabilir ve kaygı hissini azaltabilirler.
Uçak içerisine hiçbir sebeple kesici, delici, yanıcı, yakıcı ve ezici eşyalar alınmaz. Ayrıca ilaç gibi kullanmanızın elzem olduğu bir eşyayı mutlaka reçeteli şekilde taşımalısınız. Reçete yerine doktor raporu da sunabilirsiniz. Ancak reçetesiz ve doktor raporu olmayan ilaçlar da uçak kabinine alınmaz.
Uçağa Binerken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar
Tıbbi ekipman ve ilaç, normal bagaj limitinize ek olarak check-in işlemine ücretsiz dahil edilebilir.
Katı ve sıvı ilaçlarınızı, orijinal paketinde olması ve yanınızda ilaç kullanmanız gerektiğini belirten doktor raporu bulunması şartlarıyla, kabin bagajında taşıyabilirsiniz. Takım elbise kılıfı, belli ölçülerde kabin bagajında taşınır. Bu ölçüler (114x60x11 cm) olarak belirlenmiştir.
Yükseklik Korkusu Olan Uçağa Binebilir mi? Yükseklik korkusu aslında uçağa binmek için engel değil. Bu noktada önemli olan kişinin yaşadığı korkunun spektrumu. Yükseklik korkusu olan biri bu fobi için bir tedavi gördüyse ve korkuyu kontrol altında tutabiliyorsa rahatlıkla uçağa binebilir.
Panik atağı olan bir kişinin paniği tedavi edilmeden uçağa binmesi zordur. Uçağa bindiyse bile uçakta atak gelme riski çok fazladır, bu da kişi için dayanılmaz boyutlara gelen bir deneyim olabilir.
Uçak korkusu olup da uçağa binebilen kişiler, uçuş öncesinde ve uçuş sırasında çok kaygılanır ve korkar. Yüksek kaygı düzeyi bu kişilerin çeşitli bedensel belirtiler yaşamalarına da neden olur. Bu belirtiler; kalp çarpıntısı, nefes alamama, ağız kuruluğu, terleme, yutkunma, titreme ve baş dönmesidir.
Dünya standartlarına göre, uçaklarda doktor bulunması mecburi değil. Ancak genellikle uçaklarda doktor veya sağlık personeli olabiliyor. Benim uçuşlarımda bir yolcu hastalandığında, genellikle doktor veya sağlık personeline rastladık. O da görevini yapıyor, yardımcı oluyor.
Uçuş saati yaklaştıkça uçağa biniş kapıları önünde sıra olabilir. Biniş kapılarının önünde kimlik ve biniş kartı kontrolü yapılır. Uçağa biniş kartınızı ve kimliğinizi hazırlamak size zaman kazandırır. Görevli personeller kimlik ve biniş kartı kontrollerini sağladıktan sonra uçağa binebilirsiniz.
Ancak işlemlerinizin sorunsuz yapılabilmesi için uçuşun kalkış saatine; iç hat uçuşları için 1,5 saat ve dış hat uçuşları için 2 saat kala havalimanında bulunarak check-in kontuarlarına başvurmanızı tavsiye ederiz. Sorununuz çözülmediyse, bize yazmak ister misiniz?
Aerofobi veya uçma korkusu, uçak veya benzeri hava araçlarıyla seyahat etme düşüncesi sonucu bu fobiye sahip olan kişilerin duyduğu aşırı korkulardır.
Uçak kabini 14.000 feet'e geldiğinde devreye giren bu sistem, uçuş ekibinin, tüp içinde depolanan basınçlı oksijen ile ani basınç düşümü, zehirli gaz ve duman gibi durumlarda ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Yolcu oksijen sistemi yolculara ve kabin ekibine kabin basıncının düşmesi sonucunda oksijen sağlar.
Evet. Ancak kontrol noktasında güvenlik görevlileri istisnai durumu belgelemenizi veya ilacı tatmanızı talep edebilir.
Kabin bagajında orijinal ambalajsız, reçetesiz ya da doktor raporsuz ilaçlar taşınmaz.
Saç spreyleri, parfümler, kolonyalar, alkol içeren ilaçlar vb. Kabinde maksimum 100 ml taşınabilir. Emniyet birimleri tarafından uygun görülürse yer personeli tarafından uçağa yüklenir. Mavi alev veren çakmaklar taşınamaz.
Kimileri için uçmayı düşünmek bile gerginlik verici bir durumdur ve uçuş fobisi, panik atak ile birleştiğinde tehlikeli durumlara neden olabilir. Uçuşla ilgili korkular için psikiyatristler yardım edebildiği gibi uçuş korkusu olan insanlar bu korkularını kendi başlarına da zaman içerisinde yenebilirler.
Bir uçuş esnasında işlerin gerçekten çok kötü gitme ihtimali ise milyonda 1'dir. Gelişmiş bir ülkeye uçarken bir uçak kazasında ölme ihtimaliniz ise 30 milyonda 1'dir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri