Özellikle şarj aletinin evde unutulduğu günlerde veya kısa seyahatlerde bir kerelik problem olmayacağı düşünülerek alınan ucuz şarj aletleri akımları da kontrol edilmediğinde akıllı telefona düşünüldüğünden daha fazla zarar verebilmektedir.
Eğer şarj aleti orjinalse bir sıkıntı olmaz.
Farklı şarj cihazı kullanmak telefona zarar verir mi sorusuna orijinal olmayan şarj kabloları üzerinden de cevap verilebilir. Çakma şarj kablosu telefona zarar verir mi sorusunun cevabı kesinlikle evet şeklinde olmalıdır.
Bu kablolar orijinal kablolara göre oldukça uygun fiyatlılar ancak şarj ettiğimiz cihazlara zarar verebiliyorlar. Bu kablolar, orijinal olmayan şarj kablolarına göre şarj edilen cihazın hem daha yavaş şarj olmasına sebep oluyorlar hem de şarj olan bataryanın sağlığı için tehlikeli durumlar oluşturabiliyorlar.
Kablo önemli. Adaptör almanıza gerek yok adaptörün tek amacı duvardan gelen şebeke enerjisini telefonunuzun meşrebine göre 12V - 1V arasında amperlemek. Bu hattı tamamlamak için sadece güzel bir kabloya ihtiyacınız var.
İlgili 27 soru bulundu
Prizden Şarj Et
Telefonunu USB kablosu ile bilgisayardan ya da otomobilden şarj etmek şarj süresini uzatır. Eğer mümkünse şarjını daima şarj kablosu ve şarj adaptörü ile prizden yap. Çünkü adaptör telefonunun daha yüksek güçle şarj olmasını sağlar.
Orijinal şarj cihazından kast edilen, cihanızla kullanılması uygun olan ürünlerdir. Aynı marka olmasına gerek yoktur ancak testlerden geçmiş ve uygun voltaj-amper değerlerine sahip şarj kabloları tercih edilmelidir.
Pil araştırmacıları ve mühendisleri, “Hızlı şarj batarya ömrünü kısaltır mı?” sorusuna, “Bataryanın veya şarj aletinin elektronik aksamında herhangi bir sorun olmadığı sürece, yüksek amperli şarj aleti kullanmanın telefona ya da bataryaya herhangi bir zararı olmaz.” şeklinde yanıt veriyor.
Telefonu 20 watt şarj aleti ile şarj etsem telefona zarar verir miyim? Evet zarar verir. Yani telefona bir şey olmaz ama batarya kısa sürede ölür.
Telefonu şarj ederken kullanmak ya da geceleri şarja takmak konusunda birçok kez uyarı alsanız da artık yeni nesil telefonlar bu tür durumlar göz önünde bulunduğu için tasarlandığı için herhangi bir tehlike oluşturmuyor.
Kaynaklar. Şarj sırasında telefonu kullandığınız için kabloda ya da şarj bağlantı noktalarına zarar verebilirsiniz. Yukarıda da saydığımız gibi telefonu şarj sırasında kullanmanın genel anlamda bir zararı bulunmuyor. Ancak yine de zorunlu olmadıkça şarj sırasında akıllı telefonu kullanmamak çok daha yararlı olacaktır.
Cihaz şarjı minimum %30'a geldiğinde şarj etmeli ve %80'e geldiğinde ise şarjdan çıkarmalısınız. Son olarak büyük bir alışkanlık olan gece yatarken telefonu şarjda bırakmak oldukça zararlıdır. Bu alışkanlık nedeniyle telefonunuz %100 dolacak ve batarya performansınız zamanla düşecektir.
Orijinal parçalar hem sizi hem telefonunuzu korur! Sahte şarj aletlerinin elektrik çarpma riski vardır. Düzensiz akım verdiği için cihazlara ciddi hasar verir. Kullanım ömrü çok kısadır ve veri transferinde sorun çıkarır.
Uzmanların belirttiğine göre, eğer telefonunuzda kullanılan bataryanın değerlerini biliyorsanız ve kullanacağınız şarj aleti yine güvenilir bilindik bir markanın (Huawei, Samsung gibi) ürünüyse buna göre kullanmanızda bir sakınca yok.
Sahte şarj aletinde usb giriş yerinin üst kısmında çentik var ve kenarlıklar daha yüksek olur. Kesinlikle unutulmaması gereken bir şey var: Hiçbir çakma firma bir ürünü üretirken bire bir aynısını üretemez çünkü bunu yaparsa orjinalini yapan firmaya milyonlarca lira tazminat ödemek zorunda bırakılır.
Hızlı şarj, cihazları kısa sürede tamamen şarj etse de daha fazla elektrik tüketimine ve batarya ömrüne etki ederken, yavaş şarj daha az enerji tüketir ve batarya sağlığını korur.
Çinli teknoloji devi Xiaomi, geliştirdiği 120W şarj teknolojisinin akılllı telefon pillerine zarar vermediğini örneklerle açıkladı.
Hızlı şarj adaptörü 18W, 30W, 45W, 55W ve 120W seçenekleri ile cihaz türlerine göre çeşitlilik gösterir. Elektronik cihazınızın performansını artıran üstün özelliklere sahip olan bu ürünleri tercih edebilirsiniz.
Daha basit bir dille anlatmak gerekirse cep telefonları şarj olurken 2-6 watt arasında enerji tüketirler. Bu da genel olarak telefonların şarj aleti kaç watt olmalı sorusuna cevap olarak kabul edilebilir. Eğer şarj cihazınız telefonunuza bağlı değilse yani şarj cihazınızı prizde unuttuysanız bu değer 0.1-0.5'e düşer.
Bir Weibo gönderisinde Redmi, Note 12 Pro+'ın 300W'lık inanılmaz bir hızla şarj edildiğini ve beş dakikadan daha kısa sürede tamamen şarj olduğunu gösterdi. Bu sayede dünyanın şimdiye kadarki en hızlı şarj olan telefonu olduğunu duyurdu.
Evet, hızlı şarj batarya üzerinde bazı olumsuz etkilere neden olabilir ancak bataryalar ideal şekilde kullansanız bile zamanla bozulur. Cihazınızı en ideal koşullarda kullansanız dâhi bataryanın genellikle iki ila üç yıl sonra yenilenmesi gerekecektir.
USB Type-C, harici bir cihazdan ana bilgisayara veri aktarırken yüksek hız sağlar. Dosyaların yavaş aktarımı sorunu böylelikle ortadan kalkar. Diğer USB portlarına göre ortalama 2 kat daha hızlı iletişime imkân verir.
Cep telefonunuzda kullandığınız ve standart sandığınız USB kabloları, aslında çok da standart değil! USB şarj adaptörünüz, akıllı telefonunuzu hızla şarj etmede önemli faktörlerden bir tanesi. Ancak görünen o ki sadece adaptör değil, kablonuz da şarj hızında oldukça etkili.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri