Göç uzmanı ve uzman yardımcılığı, Göç İdaresi Başkanlığı merkez teşkilatında istihdam edilecek göç uzmanı ile göç uzman yardımcılarını ifade eder. Başkanlığa göç uzman yardımcısı olarak atanacaklar, kadro ve ihtiyaç durumuna göre Başkanlık tarafından uygun görülen zamanlarda açılacak giriş sınavı ile mesleğe alınır.
a) Düzenli ve düzensiz göçle ilgili iş ve işlemleri yürütmek. b) Uluslararası korumaya ilişkin iş ve işlemleri yürütmek. c) Geçici korumaya ilişkin iş ve işlemleri yürütmek. ç) 19/9/2006 tarihli ve 5543 sayılı İskân Kanunu kapsamında Genel Müdürlükçe belirlenen görevleri yürütmek.
Göç alanına ilişkin politika ve stratejileri uygulamak, bu konularla ilgili kurum ve kuruluşlar arasında koordinasyonu sağlamak, yabancıların Türkiye'ye giriş ve Türkiye'de kalışları, Türkiye'den çıkışları ve sınır dışı edilmeleri, uluslararası koruma, geçici koruma ve insan ticareti mağdurlarının korunmasıyla ilgili ...
T.C. İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı
İlgili 15 soru bulundu
Göç İdaresi Başkanlığı, 11/04/2013 tarihli ve 28615 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu ile Genel Müdürlük statüsünde kurulmuş olup ilgili Kanunun 103'üncü maddesi ile Genel Müdürlüğün kuruluşu düzenlenmiştir.
Başkanlığa göç uzman yardımcısı olarak atanacaklar, kadro ve ihtiyaç durumuna göre Başkanlık tarafından uygun görülen zamanlarda açılacak giriş sınavı ile mesleğe alınır. Giriş sınavı, yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalı olarak yapılır.
İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun 2021/23 sayılı kararı 14.04.2021 tarihi itibariyle mesai saatleri 10.00-12.30/13.00-16.00 olarak değiştirilmiştir.
Göç İdaresi Genel Müdürlüğü: Psikologlar, il göç idarelerinde bulunan geri gönderme merkezlerinde barınanların merkeze giriş yaptığı andan itibaren takibini sağlamakta, merkezde bulundukları süreci daha sağlıklı bir şekilde geçirmelerine yardımcı olmaktadır.
İl müdürlüğünün görevleri MADDE 5 – (1) Kanun ve ilgili diğer mevzuat çerçevesinde il müdürlüğünün görevleri şunlardır: a) Düzenli ve düzensiz göçle ilgili iş ve işlemleri yürütmek. b) Uluslararası korumaya ilişkin iş ve işlemleri yürütmek. c) Geçici korumaya ilişkin iş ve işlemleri yürütmek.
Bu kapsamda Taşra Teşkilatı Yönetmeliği 28821 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır ve her ilde kurulmuştur.
Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararına göre Göç İdaresi Başkanlığı'na Mülkiye Başmüfettişi Atilla Toros atandı. Bazı kamu kurum ve kuruluşlarına ilişkin atama ve görevden alma kararları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı.
Yabancılar ve özellikle dezavantajlı gruplar için sosyal uyum faaliyetleri düzenlemek, Sosyal hizmetler konusunda grup çalışmaları, eğitim vb. planlamak ve düzenlemek.
6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanununun 30 uncu maddesinde altı çeşit ikamet izni düzenlenmiş olup ilk, uzatma ve geçiş başvuruları için e-İkamet sistemi ( https://e-ikamet.goc.gov.tr/ ) üzerinden online başvuru alınmaktadır.
2. Kısa Dönem Oturma İzninin Şartları
Kısa dönem oturma izninin şartlarının ne olduğu Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu'nun 32. maddesinde düzenlenmiştir. Söz konusu hükme göre; Yukarıda sayılan oturma izni verilebilecek yabancılardan biri olmak. Türkiye'ye girişine izin verilmeyen yabancılardan olmamak.
2021/8 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile Covid-19 tedbirleri kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarının mesai saatlerinin 10:00-16:00 olarak belirleneceği hükmünden hareketle Müdürlüğümüz mesai saatleri 10:00-13:00/13:30-16:00 olarak düzenlenmiş olup saat 10:00 öncesinde Randevulu işlemi bulunan yabancıların ...
Doğru, hızlı ve güvenilir bilgi için yurt içinden 157 numarasından, yurt dışından ise +90 312 157 11 22 numaralı telefonla YİMER 157'ye ulaşabilirsiniz.
30 Ağustos Cuma günü Zafer Bayramı dolayısıyla tüm ofislerimiz ile çağrı merkezimiz kapalı olacak, pasaport dağıtımı ve başvuru kabulü yapılmayacaktır.
Atilla Toros 1969 yılında Bitlis'e bağlı Tatvan ilçesinde doğdu. İlköğrenim, ortaöğrenim ve lise öğrenimini bu ilçede tamamladı. 1985 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde Kamu Yönetimi bölümünde üniversite eğitimine başladı.
4- 01 Ocak 2022 tarihi itibariyle 35 (otuz beş) yaşını doldurmamış (01.01.1987 ve daha sonra doğmuş olanlar başvurabilir) olmak. kapisi. cbiko.gov.tr) adresinden çevrimiçi yapılacak olup ilanda belirtilen şartlara uygun olmayan başvurular ile süresi içinde yapılmayan başvurular dikkate alınmayacaktır.
Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu ile kurulan Göç İdaresi Genel Müdürlüğü (GİGM), Türkiye'deki yabancıların kayıt iş ve işlemleriyle birlikte geçici ve uluslararası koruma başvuru işlemlerini yürütmekten sorumlu resmi kurumdur.
Uzman Yardımcısı Ne Kadar Maaş Alır? Uzman Yardımcısı olarak çalışan kişinin maaşı deneyim süresi, firma, yapılan işin kapsamı gibi birçok kritere göre değişmektedir. Uzman Yardımcısı maaşı 2023 verilerine göre ortalama 16.500 TL civarındadır.
Çalıştığı şirketlerin, kurumların veya devletin gelirleri ve vergileri konusunda danışmanlık hizmeti verir. Gelir uzmanları, vergi beyannameleri, muhasebe işlemleri, vergi planlaması, vergi denetimi ve diğer vergi konularıyla ilgili çalışmalar yaparlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri