Windows 10'da Başlat> Ayarlar> Denetim Masası> Ağ ve İnternet> Ağ ve Paylaşım Merkezi> Adaptör ayarlarını değiştir'i tıklayın. Açılan ağ bağlantıları listesinde, ISS'nize (kablosuz veya yerel alan ağı) bağlanmak için kullandığınız bağlantıyı seçin.
Görev çubuğunda Ara'yı seçin, cihaz yöneticisi yazın ve sonuç listesinden Aygıt Yöneticisi seçin. Ağ bağdaştırıcıları'nı genişletin ve cihazınızın ağ bağdaştırıcısını bulun.
Başlat Windows 10 ve ardından Ağ ve Paylaşım Merkezi'Ayarlar> Ağ & İnternet > Durumu'>seçin. 11 Windows'de Başlat'ı seçin, denetim masası yazın ve ardından Denetim Masası 'nı > Ağ ve İnternet > Merkezi'ni seçin.
Windows'ta, sistem tepsisinde Ağ bağlantısı simgesine sağ tıklayın. Ağ listesinde bağlanmak istediğiniz kablosuz ağı seçin ve Bağlan'a tıklayın. Seçilen kablosuz ağın ağ parolasını (ya da güvenlik anahtarını) girin, ardından İleri'ye tıklayın. Bilgisayar ağa bağlanır.
Yerel ağ kurulumu için öncelikle en az 2 tane bilgisayar gereklidir. Bundan sonra ise Ethernet kartı ya da başka bir ismiyle ağ bağdaştırıcısı olması gereklidir. Ardından ise internet bağlantısı için gerekli kabloların temin edilmesiyle yerel ağ kurulumu gerçekleştirilebilir.
İlgili 45 soru bulundu
Windows 10'da Başlat> Ayarlar> Denetim Masası> Ağ ve İnternet> Ağ ve Paylaşım Merkezi> Adaptör ayarlarını değiştir'i tıklayın. Açılan ağ bağlantıları listesinde, ISS'nize (kablosuz veya yerel alan ağı) bağlanmak için kullandığınız bağlantıyı seçin.
LAN (Local Area Network), birden fazla bilgisayarın oluşturduğu en küçük ağ yapısı için kullanılan terimdir. Dilimizde Yerel Ağ Bağlantısı olarak kullanılmaktadır. Bu ağ türünde cihazların fiziksel olarak birbirlerine yakın olması gerekir. Özellikle iş yerlerinde sıklıkla kullanılan bir ağ türüdür.
Ayarlar > Ağ ve internet'i açın. Ekranın üst kısmındaki Ethernet bağlantısı durumunuzu kontrol edin. Ağ bağlantısı adının altında Bağlandı yazdığından emin olun. Eylem gerekli gibi bir hata varsa, Ethernet bağlantı ayarlarınızı görüntülemek için Ethernet'i seçin.
[Denetim Masası] > [Ağ ve Internet] > [Ağ ve Paylaşım Merkezi] öğelerini tıklatın. (2) [Gelişmiş paylaşım ayarlarını değiştirin] öğesini tıklatın. (3) Adım (1)'de kontrol edilen ağ profilinde [Ağ bulma] > [Ağ bulmayı kapat] öğesi seçilmişse, [Ağ bulmayı aç] seçimini yapın.
Tarayıcınızı kullanırken "Ağ bağlantısı yok - Sayfa bağlantı yeniden kurulduktan sonra yüklenmeye devam edecek." hatası alabilirsiniz. Bu sorun tipik olarak etkin veri veya Wi-Fi bağlantınız olmadığında meydana gelir. Wi-Fi ve veri bağlantısı ayarlarınızı kontrol edin.
Masaüstü > Ayarlar > Denetim Masası > Ağ ve Internet > Ağ durumunu ve görevlerini görüntüle > Bağdaştırıcı ayarlarını değiştir. Başlat düğmesini tıklatın ve sonra Denetim Masası > Ağ durumunu ve görevlerini görüntüle > Bağdaştırıcı ayarlarını değiştir öğesini seçin.
Başlat Menüsüne gidin ve Denetim Masası öğesini seçin. Ağ ve İnternet kategorisine tıklayın ve ardından Ağ ve Paylaşım Merkezi öğesini seçin. Sol taraftaki seçeneklerden Bağdaştırıcı ayarlarını değiştir öğesini seçin. Kablosuz Bağlantı simgesine sağ tıklayın ve etkinleştir seçeneğine tıklayın.
Komut istemi ekranında ipconfig /all komutuyla da Ethernet bağdaştırıcısı Yerel Ağ Bağlantısı altında yer alan Fiziksel Adres satırında Ethernet kartınızın MAC adresini görebilirsiniz. Bu komutla IP adresi vb. diğer ağ bilgilerine de ulaşabilirsiniz.
İki ya da daha fazla bilgisayarın birbirlerine bağlanmasına ağ bağlantısı(bilgisayar ağı) denir. Bilgisayar ağ bağlantısı sayesinde bilgi alışverişinde bulunabilirler.
Ayarlar penceresinde, Güvenlik Duvarı 'na tıklayın. Program Kontrolü sekmesinde, İnternet'e erişmesine izin vermek istediğiniz programı seçin. Program girişine ait Erişim açılır listesinde, İzin Ver 'e tıklayın. Uygula seçeneğine tıklayın.
Ağ bulma, bilgisayarınızın ağdaki diğer bilgisayarları görüp göremeyeceğini (bulup bulamayacağını) ve diğer bilgisayarların bilgisayarınızı görüp göremeyeceğini etkileyen bir ayardır. Ağ paylaşımını açtığınızda (Windows 8 - Windows 10) açılan birkaç ayardan biridir.
LAN (Local Area Network - Yerel Ağ Bağlantısı)
LAN yerleşim olarak birbirine yakın olan birden fazla bilgisayarın birbirleriyle bağlanması sonucu oluşan küçük çaptaki ağ sistemine verilen isimdir. Daha geniş ağların ölçeklendirilmesi için kullanılır.
Temel olarak, hem yerel alan ağları (LAN'ler) hem de geniş alan ağları (WAN'ler) birkaç cihazı birbirine bağlar. Bununla birlikte, bir WAN, birbirine bağlı birden fazla LAN'den oluşabilir. WAN, cihazların geniş bir alanda iletişim kurmasına imkan sunmak için uzun bir mesafedeki çok sayıda LAN'yi bağlayan bir ağdır.
LAN'lar ev, iş, okul vb. yerlerde daha küçük, daha yerel ağ iletişimi için kullanılır. WAN'lar ise şehirler gibi daha geniş alanları kapsar ve hatta farklı ülkelerdeki bilgisayarların bağlanmasına izin verir. LAN'lar genellikle WAN'lardan daha hızlı ve daha güvenlidir, ancak WAN'lar daha yaygın bağlantı sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri