UHAP şifre değişikliği için ana sayfada sol üstte isminizin üzerine tıklayın. Aşağı doğru açılan sayfadan "kullanıcı bilgilerim" seçeneğini tıklayın. Girdiğiniz sayfadaki "şifre" bölmesine tıklayarak yeni şifrenizi oluşturabilirsiniz.
UHAP Türkiye' nin ilk Online Baro Otomasyon Sistemi' dir. Baroların iş ve işlemleri konusundaki sorumluluğu yasayla düzenlenmiştir.
Birliğimiz ile Barolarımız arasında yürütülen iş ve işlemlerde hızlılık ve bütünlüğün sağlanması amacıyla geliştirilen Türkiye Barolar Birliği Ulusal Hukuk Ağı Projesi (UHAP) barolarımızın hizmetine ücretsiz olarak sunulmuş ve büyük ölçüde işlemeye başlamıştır.
Tapu ve Kadastro Paylaşım Sistemi (TAKPAS), 21 Temmuz 2023 tarihi itibariyle yeniden avukatların kullanımına açılmıştır.
Türkiye Barolar Birliği tarafından onaylanmak üzere Bakanlığımıza gönderilen ruhsat dosyaları elektronik ortamdan (UYAP/UHAP) gönderilmekte olup, Bakanlığımızca aynı usulde iade edildiğinden elden takip imkanı bulunmamaktadır.
İlgili 29 soru bulundu
Staj bittikten sonra beş ay ya da daha fazla süre ile ruhsat müracaatında bulunmayacak olmanız durumunda Staj Bitim Belgesi almanız gerekmektedir. Staj yapacağınız avukatın ilk üç ay ve ikinci üç ay olmak üzere vereceği örnek dilekçeler için tıklayınız.
Aracınızın ruhsatını almak için randevu almanıza gerek yoktur. Çoğunlukla herhangi bir sorun yoksa aynı gün noterden ruhsatınızı teslim alabilirsiniz.
Tapu Kadastro Verilerinin Paylaşımı Hakkında Yönetmelik'e göre TAKPAS'tan yararlanmak isteyen kurumlar ve kişiler Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'ne başvururlar ancak yapılan başvurularda, talep edilen bilgilerin kullanım amacının ve varsa yasal dayanağının bildirilmesi gerekir. ( Tapu ve Kadastro Verilerinin Paylaşımı ...
❖ TAKPAS Uygulamasına UHAP kullanıcı adınız ve şifreniz ile erişim sağlayabilirsiniz. ❖ Anasayfada yer alan kredi bilginize tıklarsanız kredi yükleme işlemlerini yapabileceğiniz ekrana yönlendirileceksiniz. ❖ Bu ekranda yüklemek istediğiniz kredi miktarını ve kart bilgilerinizi girmelisiniz.
Tapu Kadastro Genel Müdürlüğüne başvuru yaparak kullanıcı adı ve şifresini alan bütün kurumlar için kolayca kullanabilir.
Tarifede avukatlara davalar, yürütülecek iş ve işlemler karşılığında ödenecek yeni ücretler yer aldı. Kamu kurum ve kuruluşlarıyla özel ve tüzel kişilerin sözleşmeli avukatlarına ödeyecekleri ücret en az 15 bin 800 TL, dava ücretleri ise 8 bin TL ile 67 bin 700 TL arasında olacak.
Türkiye'de Türkçesi herhalde Hukuk sigortası oluyor, bunun yaygınlaşmasını herhalde avukatlar istemiyorlardır. Çünkü sigorta müşterisi davayı. kaybederse 2 avukatın ücretini de öder, kazanırsa ödeme yapmaz çünkü karşı taraf ödemek zorundadır.
Bir hakim veya Cumhuriyet Savcısının eşi, sebep veya nesep itibariyle usul ve füruundan veya ikinci dereceye kadar (Bu derece dahil) hısımlarından olan avukat, o hakim veya Cumhuriyet Savcısının baktığı dava ve işlerde avukatlık edemez.
Öncelikle avukat olma şartı aranmaktadır. Avukatlıktan sonra adalet bakanlığından noterlik belgesi için başvuru yapmak ve belgeye ulaşmak şarttır. Daha sonra münhal bulunan noterliklerin ilanlarını takip etmeniz gerekmektedir.
Kanun'un 63. maddesine göre, baro levhasında yazılı bulunmayanlar avukatlık unvanını da taşıyamayacaktır.
Meslektaşlarımız TAKPAS hizmetiyle vakit kaybetmeden gerçek ve tüzel kişiler için tapu kayıt bilgileri, malik bilgileri, hisse bilgileri ve harita üzerinden parsel bilgileri için sorgulama yapıp çıktı alabilecek. TAKPAS sistemini kullanan meslektaşlarımız aynı zamanda kendi işlem geçmişlerini de görüntüleyebilecek.
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce üretilen veya arşivlenen tapu, kadastro ve harita verilerinin kurumlar ve kişilerle paylaşılmasına imkân sağlayan, böylece taşınmaz malların etkin biçimde takip ve kontrolünü sağlayan sistemdir.
e-Devlet kapsamı içerisinde Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün dijital hizmetleri kullanılarak, kuruma gitmeye gerek kalmadan tapu kayıtlarına hızlı ve kolayca erişilebiliyor. www.turkiye.gov.tr adresinden Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü kategorisi içerisinde yer alan tapu bilgileri sorgulamasına erişim sağlayan ...
Başkasına ait olan tapu bilgilerini sorgulama işlemi sadece o kişi ile birlikte tapu dairesine gidilerek öğrenilebiliyor. Bunun nedeni ise, karşılaşılabilecek sorunların önüne geçerek gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasıdır.
Taşınmaz tapusunun kime ait olduğunu öğrenmek için internet üzerinden herhangi bir şekilde tapunun kime ait olduğu bilgilerine ulaşım sağlamanız maalesef imkansız. Bilgilere erişmek için tapunun fotokopisi ile tapunun bağlı bulunduğu tapu dairesine giderek sorgulama yapılıyor.
TAKBİS sorgulaması http://parselsorgu.tkgm.gov.tr/ linki üzerinden kolaylıkla yapılabiliyor. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM) resmi internet sitesine giriş yapanların kullanım koşullarını kabul etmesi şartı ile sorgulama yapılmasına izin veriyor.
Ruhsat almadan işyerini açarsanız denetim ekipleri tarafından işyerinizin denetlenmesi durumunda işyeriniz mühürlenerek kapatılabilir. Eğer mührü sökerek işyerinizi çalıştırmaya devam ederseniz 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası ile karşı karşıya kalmanız söz konusudur.
Araç ruhsatın kaybolduğunda en kısa sürede notere başvurman gerekir. Önceden İl Emniyet Müdürlükleri'nden randevu alınarak yapılan tescil işlemleri artık her semtte bulunan noterlerden hızlıca tamamlanabilmektedir. Noter, Araç Tescil Sistemi (ARTES) ile bütün ruhsat işlemlerini yürütmelidir.
Satış işlemleri tamamlandıktan sonra gerekli evrakların sunulması halinde noterden ruhsat başvurunuzu yapabilirsiniz. Araç ruhsatı çıkartmak sıfır ve ikinci el araçlarda değişiklik gösterir. Sıfır araç satın aldığınızda gerekli evrakları aracı satın aldığınız bayiye vermeniz veya notere başvuru yapmanız gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri