2 veya 3 dal taze kırkkilit otunu bir bardak sıcak suda demleyin. Taze şekilde bulunmadığı durumda, kuru otu da demleyebilirsiniz. Kırkkilit otunuz taze ise demlenme süresini 20 dakika olarak belirleyin. Kuru kullandıysanız 10 dakika boyunca sıcak suyla demlenmesi yeterli olacaktır.
Kırkkilit otu böbreklerinde rahatsızlığı bulunanlar, böbrek yetmezliği olanlar, emziren anneler, gebeler, potasyum değeri düşük olan kimseler, kan sulandırıcı ilaçlar kullananlar, B1 vitamin seviyesi düşük olanlar ve nikotin alerjisi olan kişiler tarafından tüketilmemelidir.
Kırk kilit otu kemiklerin sağlıklı olmasına yardımcı olur, kemikleri güçlendirir ve kemik erimesini engeller. Grip ve soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklara şifadır. Kanser hücrelerinin oluşumunu engeller. Böbrekler kırkkilit otu sayesinde sağlıklı çalışır ve bedenin ihtiyacı olmayan suyun dışarı atılmasını sağlar.
Kırkkilit otu çayıyla ilgili daha detaylı bilgi ve tarif için sizi kırkkilit otu çayı yazımıza da alabiliriz. Bu çayı en fazla 2 ya da 3 hafta süreyle her gün 1 bardak kadar içebilirsiniz ancak ölçüyü asla kaçırmamaya dikkat etmelisiniz.
Kırkkilit otu, günde 1 kez içilmelidir. Aşırı tüketimi ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.
İlgili 30 soru bulundu
Terleme şikayetlerini azaltıcı, Radyoterapi ve kemoterapi almış hastalarda yardımcı, Kanamayı durdurucu, Varise karşı yardımcı ve destekleyici olarak önerilmektedir.
Kırkkilit otunun, eklemlerde iltihaplanma oluşumunu engellediği bilinen faydaları arasında yer alıyor.
Kırkkilit Otu Ülser gibi mide yaralarına iyi gelir. Böbrek taşını önler. Eklem ağrılarına iyi gelir.
At kuyruğu, kırkboğum, zemberek otu ve çamotu gibi isimlerle de anılan kırkkilit otunun kanamalara, prostata ve daha birçok rahatsızlığa faydası vardır. Böbrekler için oldukça faydalı bir bitkidir. İdrar yolu hastalıklarına fayda sağlar. İdrar yolu enfeksiyonu yani sistit rahatsızlığı için oldukça faydalıdır.
Hazırladığınız kırkkilit suyunu derin bir kaseye süzerek aktarın. Bu esnada bir kişiden yardım alabilirsiniz; çünkü bu suyun masaj yoluyla, sırt bölgesine sürülmesi gerekecek. Parmakların suya batırılıp enseden bel boşluğuna kadar suyun sürülmesi öneriliyor.
Kırkkilit otu tansiyonu yükseltir mi? Sorusu da oldukça çok merak edilenler arasında. Aşırı tüketimi tansiyonu yükseltebilmektedir. Tüketim oranına dikkat ettiğiniz sürece faydasını göreceksinizdir.
Yakı otu prostat önleyici ve küçültücü özelliğe sahiptir.
Bağışıklık Sistemi: Karabaş otu bitkisi, bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olan antioksidan ve antiviral bileşikler içerir. Bu nedenle soğuk algınlığı, grip ve diğer enfeksiyonlara karşı koruyucu bir etkiye sahiptir. Diş ve Ağız Sağlığı: Karabaş otu bitkisi, diş ve ağız sağlığı için de faydalıdır.
Bel fıtığı için hazırlanabilen bu bitkisel kür için bir cezve içine bir bardak su ve bir parça kırkkilit otu eklenir. Karışım beş dakika kadar kaynatılır. Biraz ılıdıktan sonra karışım süzülür ve lapa kalan kısım bel bölgesine uygulanır. 2 ila 4 hafta içinde bu tedaviden sonuç alınabilir.
Bu papatya ve at kuyruğu otu çayı, yüksek tansiyon için idealdir. Papatya rahatlatıcı özellikleriyle bilinir. Aynı şekilde, at kuyruğu otunun ise diüretik özellikleri vardır ve kan basıncını kontrol etmeye yardımcı olur.
Birçok hastalığın tedavisinde kullanılan kırkkilit otu, kötü kolesterol seviyesini düşürüyor, zararlı toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı oluyor.
Prostat büyümesinde ilaç tedavisi, hastaların şikayetlerini azaltmaya yönelik uygulanmaktadır. İlaç tedavisi olarak en sık kullanılan ve prostatın neden olduğu tıkanmayı en hızlı şekilde rahatlatan “alfa bloker” adı verilen ilaçlardır. Son yıllarda bu ilaçların yan etki profili oldukça düşük tipleri bulunmaktadır.
Bir çeşit palmiye ağacı olan ve saw palmetto (cüce palmiye) olarak bilinen bitki, prostat tedavisinde en çok kullanılan bitkisel kaynaklardan biridir. Prostat büyümesi için hazırlana ilaç ya da kapsüllerde bulunan cüce palmiyesi özellikle idrara çıkma isteğini azaltıcı etkiye sahiptir.
Yeşil çay içinde bulunan polifenoller, PSA düzeylerini önemli derecede azaltmaktadır. Günde 3 fincan yeşil çay tüketen erkeklerde prostat kanseri riski azalır. Araştırmalar; yeşil çayın prostat kanserini tetikleyen enzimleri baskıladığını ve apopitozis adı verilen programlı hücre ölümünü tetiklediğini vurgulamaktadır.
Kırkkilit otu, bir yandan kanama durdurucu özelliğe sahipken öte yandan da çok önemli bir böbrek destekleyici bitkidir.
Pek çok kişinin yaşadığı sinüzit için kırlangıç otu önerilmektedir. Sinüsleri açan bu bitki sayesinde baş ağrısı ve burun tıkanıklığı önlenmektedir.
Uzmanlar, bitkinin faydalarını şöyle sıralıyor: Romatizma ve gut şikayetlerini azaltır. Yaraların ve kesiklerin iyileşmesini hızlandırır. Kanı temizler. Sindirim sistemini güçlendirir.
Yakı otu çayı en ağır hallerde bile biri sabah aç karnına ikincisi ise akşam olmak üzere günde 2 fincandan fazla içilmemelidir. Bu ot böbrek ve mesane hastalıklarına iyi gelmektedir. Hastalığı bıçak gibi keser. Prostat şikayetlerini azaltır.
Damar otu, geniş yeşil yapraklı doğal olarak yetişen bir bitkidir. Genellikle sulak alanlarda yetişir. Marul şeklinde, yanlara açılan yaprakları ve yaprakların boyunu geçen yeşil tohumlu sapı bulunuyor. Temmuz ve Ağustos aylarında çiçekleniyor.
Dr. Hulusi Malyer, karabaş otunun kalp damar açıcı özelliğinin yanı sıra birçok rahatsızlığın tedavisinde kullanıldığını söyledi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri