Ülker'e gösterdiğiniz ilgiden dolayı çok teşekkür ederiz. Dökme olarak satılan bayramlık ürünlerimizde gluten bulunmamaktadır.
Şeker , bitkisel yağlar , (palm , ayçiçek , kanola), peyniraltı suyu tozu (süt), kakao tozu (%7), fındık (%4), yağsız süttozu (%4), emülgatörler (soya lesitini, poligtiserol polirisinoleat), aroma vericiler , tuz . Alerjen Uyarısı: Gluten ve laktoz içerir.
Bu tatlandırıcı çeşidi beyaz şeker ve melas bileşenlerinden elde ediliyor. Esmer şeker rengini ve yoğun aromasını melas sıvısından alıyor. Melas da beyaz şeker gibi doğal ürünlerden elde edilen bir bileşen olduğu için gluten içermiyor. Dolayısıyla esmer şekerde de gluten bulunmuyor.
Ürünlerimizde, alkol veya domuz yağı gibi maddeler kesinlikle bulunmaz. Alerjen Uyarısı: Süt tozu içerir, eser miktarda fındık, antep fıstığı, badem, yer fıstığı, susam, ceviz ve gluten içerebilir. Muhafaza Şartları: Serin ve kuru yerde (+18/+22°C'de) muhafaza ediniz. Güneş ışığına doğrudan temasta bırakmayınız.
İçindekiler: Şeker, glikoz şurubu, asitlik düzenleyici (E330), aroma vericiler (çilek, portakal, böğürtlen, limon, elma), renklendirici (E100, E131, E141, E160c, E162). GLUTEN İÇERMEZ!
İlgili 21 soru bulundu
Alerjen Fındık (%13,5), Yağsız Süt Tozu (%7,5), Demineralize Peyniraltı Suyu Tozu (Süt Ürünü), Eser miktarda, Antep fıstığı, gluten, soya ürünü ve Yer fıstığı içerebilir.
Nutella'daki katkı maddeleri, bileşimleri veya eser miktarda glüten nedeniyle de glüten kaynağı olabilir. Çoğu durumda, eser miktarda glüten size zarar vermemelidir. Nutella, çölyak hastalığı ve glüten alerjisi olan kişiler tarafından da sorunsuz olarak tüketilmektedir.
Pudra şekeri pek çok tatlı ve benzeri tarifin olmazsa olmaz malzemelerinde biridir. Nitekim standart pudra şekerleri gluten maddesi içeriyor. Özel gluten diyetinde olanlar ya da çölyak hastalığı olan kişiler glutensiz beslenmeye özen gösteriyor.
Krema gluten içermemektedir. Gluten, buğday, arpa ve çavdar gibi tahıllarda doğal olarak bulunan bir protein olduğundan saf kremada gluten bulunmaz.
Yoğurt, doğal haliyle gluten içermez.
Sinangil Glutensiz Un 1000 Gr.
Glutensiz ürünler adı altında çölyak besinleri sizlere şöyle ifade edelim: Tüm sebze ve meyveler doğal ve taze olmak koşuluyla tüketilebilir. Bakliyatlarda gluten olmadığı için soya fasulyesi, nohut, fasulye, mercimek, kuru börülce tercih edilebilir. Şeker kullanan hastalar için tüm şeker türler serbesttir.
Patlayan Şeker Sütlü Çikolata 75 Gram
Ürünlerimizde domuz yağı ve katkıları yoktur. Alerjen Bilgisi: Süt ürünü ve soya ürünü içerir. Eser miktarda fındık, Antep fıstığı, badem ve gluten içerebilir. Saklama Koşulları: 15-20°C sıcaklıkta, serin ve kuru bir yerde, koku ve direkt ışıktan uzakta muhafaza ediniz.
İçindekiler: Şeker, süt tozu, kakao yağı, kakao kitlesi, emülgatör (ayçiçek lesitini), aroma verici (vanilin). Kakao Kuru Maddesi en az %33. Alerjen Uyarısı: Eser miktarda soya, badem, fındık, hindistancevizi ve Antep fıstık içerebilir. GLUTEN İÇERMEZ!
Süt, doğal haliyle gluten içermediğinden laktozsuz sütte de gluten bulunmuyor.
Şöyle ki mayonezin içinde yer alan temel bileşenler gluten içermiyor. Bu sayede mayonezler çoğu durumda glutensiz diyet uygulayan bireyler için güvenilir oluyor.
Yoğurt gluten içerir mi, gluten hassasiyeti olanlar ve çölyak hastaları tüketebilir mi ise bir merak konusudur. Bağırsak sorunlarına yol açtığından dolayı yoğurtta gluten var mı sorusuna yanıt arayanlar bulunur. Yoğurt, sütten yapılır ve saf sütün içinde gluten yoktur.
ürünlerimizdir: http://www.droetker. gluten içermez” ifadesi yer almaktadır. gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.
Çünkü gluten buğday, çavdar ve arpa gibi tahıllarda bulunan bir protein çeşidini oluşturuyor. Haliyle bu protein, adı geçen tahıllar haricindeki hiçbir meyve ve sebzede bulunmuyor. Domates de bir meyve olduğundan, ana kaynağı domates olan salçada da doğal olarak gluten bulunmuyor.
Fakat kabartma tozunda gluten bulunmaz.
Süt ürünü içerir. Gluten intoleransı olan bireyler için uygundur. DR.OETKER GIDA SAN.VE TİC.A.Ş.
Söz konusu hangi tür çikolata olursa olsun, “Çikolatanın içinde gluten var mı?” sorusuna “Hayır.” cevabını vermek mümkün. Bu doğrultuda tüm dosyamıza genel bir açıklama da getirmiş olalım: Çikolatanın ana bileşenlerinin hiçbiri gluten içermiyor.
Ayva, kabak gibi meyve tatlıları tercih edilebilir. Buğday nişastası ve glutenli un içermeyen sütlü tatlılar da çölyak hastaları tarafından tüketilebilir. Tatlı, kek, kurabiye yapımında fındık ve badem unu, karabuğday unu, glutensiz yulaf unu gibi unlar tercih edilmelidir.
İçindekiler: En az %10 kakao yağı içerir. Gluten içermez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri