Ülker Şeker İlavesiz Bitter Kare Çikolatanın 100 gramında 467 kcal kalori, ayrıca 1 Paket yani 60 gram Ülker Şeker İlavesiz Bitter Kare Çikolatada 280 kalori bulunmaktadır. %34 oranında yağ, %0,09 oranında şeker içermesine rağmen yine de yüksek kalorili bir çikolatadır.
Kalorisinin büyük kısmını (%58) yağdan alan Ülker Şeker İlavesiz Bitter Kare Çikolatayı kilonuza göre hesaplayarak uygun miktarda tüketebilirsiniz.
Çikolatanın kalorisi şekerinden çok yağında zaten. Şekersiz olması verdiği enerjiyi pek düşürmez. Diyabet hastaları için uygundur yoksa diyet yapan biri için kesinlikle değil.
Ülker Çikolata Bol Sütlünün 100 gramında 534 kcal kalori, ayrıca 1 Adet yani 60 gram Ülker Çikolata Bol Sütlüde 320 kalori bulunmaktadır. Bol sütlü yumuşacık bir çikolata keyfi için tercih edebilirsiniz.
Şeker İlavesiz Bitter Kare Çikolata 60 Gr.
İlgili 29 soru bulundu
Çikolatanın en masum hali, bitter çikolata. %60 oranında yoğun kakao içeren 1 adet ülker bitter çikolata (40 gr) 226 kcal içerir. Gün içinde küçük kare parçalar halinde tüketildiğinde iştah kesen bir yiyecek olduğu bilinir.
Şekersiz Çikolatanın Özellikleri
Doğal tatlandırıcılar tarihlerini ve hurma şurubu, Hindistan cevizi çiçeği şurubu ve şeker şurubu, ksilitol ve akçaağaç şurubu kullanılarak şekersiz çikolata elde edilebilmektedir. Kakao birçok antioksidan içerir ve bu nedenle gerçek bir güzellik gıdası olarak kabul edilir.
Çikolata, mutluluk verme özelliğinin yanı sıra sağlıklı beslenme düzeninin bir parçası olduğunda vücut için de faydalı bir hale geliyor. Porsiyon kontrolü yaptıktan sonra, diyetinizde rahatlıkla çikolataya yer açabilirsiniz.
Diyabet hastaları bitter çikolata tüketmek isterlerse bazı noktalara dikkat etmeleri gerekir. Bu noktalar kakao oranı çok şeker oranı az bitter çikolataları tercih etmek, günde en fazla 2-3 kare bitter çikolata tüketimi yapmak ve diğer öğünlerde herhangi bir şekilde tatlı tüketimi yapmamak olarak sıralanabilir.
31 – 50 yaş arası kadınlar için 1800 kalori. 19 – 30 yaş arası erkekler için 2400 kalori. 19 – 30 yaş arası kadınlar için 2000 kalori. 14 – 18 yaş arası erkekler için 2200 kalori.
Sütlü çikolata % 25 kakao ve % 14 süt tozu içerir. Beyaz çikolata ise ağırlıklı olarak % 20-45 kakao yağı içerir. Bu sebeple kilo verme aşamasında tercih etmemiz gereken çikolata grubu bitter çikolatadır. Bitter çikolata daha az şeker; daha çok kakao içermesi yönüyle sağlıklı bir seçim olmaktadır.
Şeker ilavesiz bitter çikolata kaç kalori? 100 g içinde 467 kadar kalori mevcut.
Çikolata tercihi yapacakken özellikle de diyet yaptığınız dönemdeyseniz bitter çikolatayı tercih edin. Bitter çikolata yüksek Magnezyum ve düşük yağ içeriğiyle diyetle daha uyumlu bir yapıya sahip. Yüksek kakao miktarı ise ruh haline daha çok etki etmesini sağlıyor. Beyaz çikolatada kakao yerine kakao yağı kullanılır.
Sağlık açısından en faydalı çikolatanın bitter çikolatadır. Bitter çikolatanın kakao oranı yüksek. Kakaonun içerisindeki fenolik bileşenler sağlık açısından destekleyici. Bunlar vücuda destek sağlayan bileşenler.
BİTTER ÇİKOLATA KİLO ALDIRIR MI? Çikolata da bulunan yağlar da diğer yağlar gibi kalorili olduğundan, tüketiminde aşırıya kaçılırsa kilo aldırabilir. Sağlıklı olan, en az %60-70 kakao içeren çikolataları tüketmektir.
Ürün 100 gr.'lık paketlerde satılmakta olup, içeriğinde Sofra şekeri veya Glikoz şurubu vb. ilave şeker içermemektedir.
Her gün çikolata tüketmek kilo aldırır ve sağlığa zararlıdır. Diyabet hastalarının her gün çikolata yemeleri sakıncalıdır. Çikolata, her gün tüketildiği takdirde kilo almaya neden olacağı gibi cilde de zarar verebilir.
Diyette bir parça çikolata yemiş olmanız, tüm diyeti bozduğunuz anlamına gelmez. Bu nedenle pişman olup günün geri kalanını hepten diyeti bozarak geçirmeyin. Eğer diyetteyken fazla çikolata yediyseniz günün diğer öğünlerini dengeleyin ve o gün biraz daha egzersiz yapın. Ertesi gün kaldığınız yerden diyete devam edin.
Tatlı kontrollü yendiği takdirde diyet yaparken oluşan olumsuz ruh halini olumluya çevirebilir ve stresi azaltabilir. Bu konuda diyetisyen yardımcı olacaktır. Sütlü tatlılar, pişirirken süt kullanılması nedeniyle oldukça besleyicidir ve hamurlu-şerbetli tatlılara göre kalori değerleri daha düşüktür.
7000 kalori 1 kiloya tekabül ettiğinden dolayı her gün 100 kalorilik çikolata yemek haftada 1 kilo almaya yol açacaktır.
Peki, tatlı sonrası kilo almamak için ne yapmalıyız? Tatlı yedikten sonra kısa bir süre sonra acıkma hissi oluşur. Bunun önüne geçmek için sirke tüketmek gerekir. Asetik asit sayesinde, mide boşalması hemen gerçekleşmez, açlık hissi baskılanır, böylece kilo alımı azalır.
Aslında çikolata bilinenin aksine aşırı kilo alınmasında etken değildir. Her şey gibi çikolatayı da kararında tüketirsek kilo almamıza neden olmaz. Hatta oldukça besleyici bir gıda olan çikolata ile diyet listesi bile oluşturabiliriz.
Toplumda yanlış bilinen bol şekerli tatlılar ve çikolatanın tüketilmesi şeker hastalığına yol açar inanışı son yapılan araştırmalar ile çürütülmüştür. Özellikle çikolata antioksidan maddeler içermesi nedeniyle artık şeker hastalarının kesinlikle yenmesi yasak listesinde değildir.
“Kan şekeri düşünce çikolata yenebilir”
Ancak çikolata, şeker dışında yağ içeren bir besindir. Bir besinin içeriğindeki yağ, o yiyeceğin içindeki şekerin emilmesini ve kan şekerini yükseltme hızını baskılar.
Bitter çikolata en az 35% oranında kakao içermelidir.
Daha koyu, daha iyi! Yüksek kakao içerikli çikolata yiyin - %70 ila %85. Sade bitter çikolata daha sağlıklıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri