uludağ çaybaşı köyü'nde 1912 yılından beri üretilen doğal maden suyu. doğal olarak uludağ firmasının bir ürünü. gerek sadece maden suyu olsun, gerekse meyveli sodaları olsun gayet başarılı olan maden suyu şirketi.
Uludağ maden suyu, güven ve lezzet sunan markalardan bir tanesidir. Mineraller bakımından dengeli değer seviyeleri bulunur. Doğallığını 100 yılı aşkın süredir sürdürmektedir. Magnezyum değeri, 72 olan maden suyunun kalsiyum değeri, 179 oranındadır.
Dr.Fevzi Özgönül, “Maden suyu ve soda, ikisi de mideyi rahatlatma özelliğine sahiptir, ancak sodanın bundan başka hiçbir işlevi yoktur oysa maden suyu aynı zamanda doğal bir mineral deposudur” dedi.
Soda ve maden suyu arasındaki ne fark olduğu sıklıkla karıştırılan bir konudur. Soda ve maden suyu arasındaki temel fark sodanın yapay, maden suyunun ise doğal bir içecek olmasıdır. Soda normal bir suya karbondioksit gazı eklenmesiyle elde edilen gazlı bir içecektir.
Her insan, hangi yaş grubunda olursa olsun, doğal maden suyu tüketebilir. Özellikle büyüme çağındaki çocukların ve gençlerin kemik sağlının korunmasında faydalıdır. Özellikle sporcuların zengin kalsiyum ve magnezyum içeren Uludağ Doğal Maden Suyu'nu sürekli olarak tüketmesinde herhangi sakınca yoktur.
İlgili 32 soru bulundu
Genel sağlık, sindirim desteği ve keyif için içiyorsanız: Sodyum alımını çok abartmadan en yüksek magnezyumu alabileceğiniz ürünü hedeflemenizi öneririm. Bu durumda yine Kızılay Erzincan, Uludağ, Beypazarı ve (bol bol içerim diyorsanız) San Pellegrino ile Akmina en iyi seçenekler.
Günde Ne Kadar Maden Suyu İçilmeli? Maden suyu yetişkinlerde günde en az 2 şişe tüketilmelidir. Özellikle sindirim problemi yaşayan kişilerin günde 2 şişe maden suyu içmesi önerilmektedir. 7 yaşından büyük olan çocuklar günde 1 şişe maden suyu tüketebilir.
İçilebilir nitelikteki herhangi bir suya karbondioksit ve bikarbonat eklendiğinde soda yapılmış olur. Maden suyu ve soda, ikisi de mideyi rahatlatma özelliğine sahiptir ancak sodanın bundan başka hiçbir işlevi yoktur oysa maden suyu aynı zamanda doğal bir mineral deposudur.
Beypazarı doğal maden suyu, en çok tüketilen maden suyu ürünlerinden biridir.
Peki maden suyu ile soda arasındaki fark nedir? Soda doğal mineraller içermez. Maden suyunda karbondioksit gazı doğal olarak bulunmakta iken sodaya daha sonradan ilave edilmiştir. Karbondioksit gazı dilimiz ile temas ettiğinde geçici olarak tat algılayıcılarını uyuşturduğu için içimi kolaydır.
Elbette ki maden suyunu aşırı tüketmek de sorun yaratabilir. Örnek olarak çok fazla tüketim yapıldığında hipodermi yani vücut ısısının anormal şekilde düşmesine yol açabilir. Günde bir litre maden suyu normalken fazlasını tüketmek böbreklere de zarar verebilir. Mide hastaları için de aynı şey geçerli.
Başta kalsiyum, magnezyum, potasyum, bikarbonat, demir ve silikat olmak üzere Beypazarı doğal maden suyunun litresinde 3323,27 mg insan vücudu için faydalı onlarca mineral bulunmaktadır.
Sadece tüketim esnasında kapağını açarken silebilir ve şişeden tüketebilirsiniz. Maden sularınada aynı nedenlerle karbondioksit “basılır”. Karbondioksit gazı dilimiz ile temas ettiğinde geçici olarak tat algılayıcılarını uyuşturduğu için, mineral tadı algılanmasını baskılayarak içimi kolaylaştırmaktadır.
Bu CO2 baloncukları bazı garip şeylerin olmasına neden oluyor. " Soda gibi içeceklerden kaynaklanan karbonatlaşma iki duyuya neden olur, ağzınızda ekşi bir tat ve burun ve boğazınızda karıncalanma hissine neden olur.
Ancak sade, diğer bir ismi de doğal olan maden suları ise baziktir. Özellikle bu sebepten dolayı yanan bir mide için genelde doğal maden suyu kullanılır. Zira içerisinde herhangi bir asit bulunmaz ve baz özelliği taşımaktadır.
Kınık'ın uzun yıllardır severek tüketilen doğal maden suyu, tempolu bir günün ardından vücudunuzun gereksinim duyacağı tüm mineral ihtiyacını karşılıyor.
Kızılay maden suyunu, diğer birçok markadan ayıran en büyük özelliğinin kimyasal prosese tabi tutulan soda olmadığını, doğal mineralli maden suyu olduğunu Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık da her platformda dile getiriyor.
Birlikte tüketeceğiniz maden suyu ve yeşil çay yağların yanmasına yardımcı olurken, vücudun ihtiyaç duyduğu mineralleri sağlayarak güçlü bir antioksidan etkisi oluşturur. Siz de gün içerisinde ya da gece yatmadan önce aşırıya kaçmamak şartı ile bu karışımı rahatlıkla tüketebilirsiniz.
Özellikle aşırı tüketim ile beraber Hipotermi sorunu ile karşı karşıya kalmak Mümkün olabilir. Bu durum çok rastlanan bir şey olmasa bile yaşayabilme ihtimali vardır. O yüzden günde 1 litre maden suyu tüketmek yeterlidir. Aşırı içmek ayrıca böbreklere zarar verirken, mide rahatsızlığı olanlar için önerilmez.
Sodyum karbonat, (çamaşır sodası, kristal soda ve soda külü olarak da bilinir) Na2CO3 formülüne sahip değişik hidratları olan bir inorganik bileşiktir. Bütün formları beyaz, suda çözünür tuzlardır. Tüm formları güçlü bir alkali tada sahiptir ve suda orta derecede alkali çözeltiler verir.
Kula maden suyu yüksek kalsiyum, magnezyum , bikarbonat , potasyum mineralleri ile 3644 mg/lt ile TÜRKİYE'nin en yüksek zengin mineralli maden suyu grubundadır.
Maden suyu sindirim sistemi dostudur.
Safra kesesi ve pankreas fonksiyonlarını destekler, kabızlığa da iyi gelir. En önemli faydalarından bir tanesi ise kemik yapısını güçlendirmesidir. Özellikle yetişme çağındaki çocuklarda ve kadınlarda kemik yapısının güçlendirilmesi ve korunması açısından yararlıdır..
Gazı “kaçmış” içeceklerin tatsızlaşması, azalmış olan karbondioksit içerikleri yüzündendir. Yine, maden suları da dahil “gazlı” ürünlerin soğuk içilmesinin önerilmesi, soğuk ta içecek içinde çözünmüş olan karbondioksitin korunmasıdır. Çünkü sıvı ve suda çözünürlülüğü sıcaklık ile ters orantılıdır.
Uzmanların tavsiye ettiği gibi, günde en az 2 litre su içmekten sıkılan ve maden suyunun tadını daha çok sevenlere iyi bir haber var: maden suyu, normal suyun yerini tutabiliyor.
Maden suyu içmek doğrudan taş oluşumuna neden olmaz. Maden suları, normalde tüketilen içme sularına göre daha düşük pH'ya sahiptir. Böbrekte taş hastalığı olan kişilerin pH'sı yüksek su tüketmesi önerilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri