İhramlı kimsenin ihramlı bulunduğu sürece koku kullanması caiz değildir. Bu kimsenin bir uzvuna tamamen veya bir uzvu miktarı olacak şekilde değişik yerlerine kokulu bir şey sürmesi durumunda dem (koyun veya keçi kesmek); bir uzuvdan daha az kısmına bunu uygulaması hâlinde ise bir fitre miktarı sadaka vermesi gerekir.
İhramda iken yasak olan koku: İhramlı iken kokulu sabun, şampuan, parfüm ve benzerleri kullanılamaz.
İHRAM VE UMREDE DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR
1- İhramlı iken parfümlü sabun, şampuan, peçete vs. kullanmak uygun değildir. 2- Kadınların ihramlı iken ellerini ve yüzlerini açık tutmaları, 3- Tavaf esnasında abdest bozulursa, tavaf bırakılıp abdest alınır ve kalan yerden başlanıp tamamlanır.
Değerli kardeşimiz, İhrama girmeden önce koku sürünmenin bir sakıncası yoktur. Hatta sünnettir. İhrama girme, hac veya umre yapmaya niyet eden kişinin, diğer zamanlarda helâl olan bazı fiil ve davranışları, hac veya umrenin rükünleri tamamlanıncaya kadar kendine haram kılmasıdır.
İhramda iken süslenme amacıyla saçı, sakalı, bıyıkları yağlamak, boyatmak, kınalamak, makyaj malzemesi kullanmak, yıkanırken kokulu sabun kullanmak, vücuda veya elbiseye koku sürmek de ihramlı için yasak olan davranışlardandır.
İlgili 39 soru bulundu
Kokulu Deodorant ihramlıya haram olan bir husustur. Ancak her kim bunu unutarak veya bilmeyerek yaparsa ona herhangi bir yükümlülük yoktur.
Hac veya umre için ihrama giren kadınların kokulu sabun veya şampuan kullanmaksızın duş almalarında, elbiselerini çıkarmalarında veya değiştirmelerinde herhangi bir sakınca yoktur.
Kokulu sabun veya ıslak mendil gibi imalatında esans kullanılan temizlik malzemeleri, koku sürünmekten ziyade temizlik amacıyla kullanılmaktadır. Bu nedenle kokusuz temizlik malzemeleri kullanılması tavsiye edilmekle birlikte söz konusu maddelerin ihramlı iken kullanılması da herhangi bir cezayı gerektirmez.
Misvak, diş fırçası, diş macunu, makas, tırnak bıçağı, toka, tarak ise temizlik için yanınıza almanı gereken malzemelerdir. İhramlı iken kullanılacak olan kokusuz sabun Sonarex Turizm tarafından verilmektedir.
Hac veya umre için ihrama giren kadınların, elbiselerini değiştirmelerinde herhangi bir sakınca yoktur. Bu nedenle, Umre sırasında muhtemelen hava sıcak olacağı için rahat bir şekilde ibadetinizi gerçekleştirmek için yedek elbise ve iç çamaşırları bulundurmanız iyi olacaktır.
İhramlı kişi kendisine süslü elbiseleri uzak ettiği gibi günahları ve çirkin işleri de kendisinden uzaklaştırır. Hacı adayı, ihram örtüsüne büründüğü gibi tevazu ve takva elbisesine bürünür. İhram nefse ve şeytana karşı bir korumadır! İhramdan önce vücut temizliği yapılır ve abdest alınır.
İhramlı olan kimse, temizlik sebebiyle banyo yapmaksı caizdir. Çünkü Rasulullah sallallahu aleyhi vesellem ihramlıyken banyo yaptığı bilinmektedir. Aynı şekilde ihram elbisesini de daha temiz ve daha yeni olanıyla değiştirmesi caizdir.
Âdetli olduğu için umre tavafını yapamadan ülkesine dönen kadın ne yapmalıdır? Âdetli olduğu için umre tavafını yapamayan kadın, hac organizasyonu tarafından âdeti bitinceye kadar Mekke'de iskan ettirilir. Ancak âdetli kadın bu imkândan yararlanmayarak umresini yaparsa umresi geçerli olur.
Yasaklar. Hac ve umrede yapılması yasak işleri yapmaya cinayet denir. Her yasağın cezası vardır. Umreyi bozan, kaza ve kurban gerektiren yasaklar: Cinsel ilişki, cünüp olarak tavaf etmek, ihram noktasını ihramsız geçmek, say'i terk etmek.
100 ml'den daha küçük boyutlarda olan deodorant ve parfümleri kabin bagajınızda taşıyabilirsiniz.
Umreye gitmeden önce yanınızda size yetecek kadar Suudi Arabistan Riyali alıp götürün. Türkiye'den alıp götürürseniz daha ucuza almış olursunuz. Eğer oradan alacaksanız, Türkiye'den ABD Doları alıp götürmeniz daha iyi olur. Böylece döviz alım satımında daha az zarar etmiş olursunuz.
Umre, hac harici dönemde kutsal toprakların ziyaret edilmesi faaliyetidir. Umre için de hac gibi belli görevlerin yerine getirilmesi gerekir. Umre yapan kişiler ise mu'temir olarak adlandırılır.
İhramlı kimsenin bir gündüz veya bir gece süresince dikilmiş elbise veya iç çamaşırı giymesi durumunda dem yani küçükbaş hayvan kurban etmesi gerekir. Giyim süresi bir gündüz veya bir geceden az olursa sadaka-i fıtır verir (İbn Âbidîn, Reddü'l-muhtâr, 2/488).
Umre yapan kişinin tüm günahları affolunabilir. Ancak hacca veya umreye gider herkesin kul hakkı dışında bütün günahları affolunur gibi kesin bir kayıt yoktur.
İhramlı iken saç, sakal, bıyık, koltuk altı ve kasık tüyleri ile vücudun her hangi bir yerindeki tüyleri tıraş etmek veya her hangi bir şekilde gidermek ceza gerektirir. a) Başın yahut sakalın tamamını veya en az dörtte birini tıraş etmek ya da kısaltmak dem, bundan daha az kısmı tıraş etmek sadaka-i fıtır gerektirir.
Özellikle tatil, evlilik, sınav, hac ve umre ya da diğer önemli günlerin adet kanaması ile geçmemesi için kadınlar adet geciktirici ilaçlara başvurmaktadır. Adet döneminin gecikmesi için yaygın olarak progesteron içeren ilaçlar tercih edilmektedir.
Plastik kutulu kokusuz katı sabun Hac ve Umre de İhramlı kişinin kullanması için uygundur.İhramlı kişinin ihram şartlarından biride kokulu hiçbirşey kullanmamaktır,bu durumda ihramlı kişinin temizlik ve hijyen ihtiyacını karşılaması içinkokusuz ihram sabunu Özel olarak Üretilmiştir.Paket İçerisinde 1 Adet Vardır.
Kokulu sabun veya ıslak mendil gibi imalatında esans kullanılan temizlik malzemeleri, koku sürünmekten ziyade temizlik amacıyla kullanılmaktadır. Bu nedenle kokusuz temizlik malzemeleri kullanılması tavsiye edilmekle birlikte söz konusu maddelerin ihramlı iken kullanılması herhangi bir cezayı gerektirmez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri