Evinizin her tarafı güveler ile dolduysa işe ilk olarak sirkeli su ile başlayın. Mutfak ve kıyafet dolaplarındaki tüm eşyaları çıkarın. Sonra 1 ölçü sirke ile suyu karıştırın. Daha sonra dolapların içerisini sirkeli su ile güzel bir şekilde temizleyin.
Güveler özellikle kiler ile beraber mutfak alanlarının birçok yerinde yaygın şekilde bulunmaktadır. Eğer nemli ve sıcak bir ortam bulunurlar ise kısa zaman içerisinde ürerler. Ayrıca dolap içerisindeki birçok farklı giysinin üzerinde ya da çevresinde bulunabilirler.
Güve ilaçlaması için kokulu ya da kokusuz sıvı ilaçlar kullanılmalıdır. Güve yumurtası güve kovucu ilaçlar sayesinde yok edilebilir. Marketlerde ya da eczanelerde satılan spreyler ya da tabletler güve öldürücü ya da kovucu olarak kullanılabilir.
Hijyenia haşere ilacı içerisinde 0,15 oranında Lambda Cyhalothrin maddesi bulunur. Bununla birlikte aynı oranda Tetramethrin ve PBO maddeleri de ilaç içerisinde yer alır. Hijyenia güve - kelebek ilacı Tetracon ultra sprey 450 ml kullananlar ürünün etkili yapısından oldukça memnundur.
Un güvesi un ve undan yapılan hububatlarla ve tahıl ürünleriyle beslendiği için bu ismi almıştır. Bu ürünlerin yanında bisküvi, kuru sebze, kuru meyve ve makarna da sevdikleri yiyeceklerdir.
İlgili 26 soru bulundu
- Sirke karışımı ile beraber mutfak dolapları temizlenebilir. - Dolaba sedir koymak suretiyle güveleri kaçınmak mümkündür. - Biberiye ya da kekik gibi farklı baharatları kullanarak güveler uzak tutulabilir. - Aynı zamanda lavanta ve defne yaprağı gibi farklı kokulara sahip ürünler de kullanılabilir.
Güve; lavanta, kekik, karanfil, defne yaprağı gibi kokulu bitkilere gelmez.
Mutfak çekmeceleri, mobilya altları ve gardıropları haftada bir kez süpürün ve sirkeli suyla silin. Dolabın içine çay ağacı yağı sürebilirsiniz. Bu yağ rutubeti en aza indirir ve güve oluşması riskini düşürür. Kurutulmuş lavanta, nane ve kekiği keselerin içine doldurun ve ağızlarını kapatın.
Evdeki güvelerden kurtulmanın yollarından ilki sirkeli su ile tüm dolapları silmek ve elektrikli süpürge ile süpürmektir. Dolabın tüm köşelerini detaylı silmelisiniz. Sirke, dolabınızda tekrar güvelerin ortaya çıkmasını engeller.
Halı (Elbise) Güvesi, deri koltuk, kumaş, kürk, yünlü ve ipek kumaşları gibi eşyalar arasında yuva yapar ve buralara yumurtalarını bırakır.Aynı zamanda deri koltuk, kumaş, kürk gibi materyalleri kemirerek onlara zarar verir.Halı (Elbise) güveleri açlığa ve susuzluğa oldukça dayanıklılığı ile bilinirken, alerjik ...
Güve larvaları yaklaşık 10 gün içinde yumurtadan çıkar ve yaklaşık 1–1,5 ay içinde ergin bir güveolur. Güve zararlısının birçok türü vardır. Yaşam koşulları türlerine göre değişiklik gösterebilmektedir.
Atmosfer ortamında kolaylıkla buharlaştığından haşere (böcek türleri) ile mücadelede kullanılır. Güveleri uzaklaştırdığından yünlü kumaş ve kürkleri korumakta kullanılır. Sanayide eritici, yakıt ve boya hammaddesi olarak; eczacılık ve parfümeride ise ara madde olarak kullanılır.
Sıvı ilaç ULV(Sisleme) veya pompa ile püskürtme yöntemiyle uygulanmaktadır. Güve problemi olan alan detaylı bir şekilde sıvı ilaçla ilaçlanmaktadır. Güve ilaçlaması uzman ekibimiz tarafından profesyonelce yapılmaktadır. Güve ilaçlamada kokulu ilaçlama yapılabileceği gibi kokusuz ilaçlama da yapılabilir.
Güveler Ne Yer? Güve larvaları belirli bir diyete sahiptir. Tipik olarak ipek, yün, kaşmir, angora veya kürk gibi hayvansal liflerden ve keratin içeren malzemelerden yapılan giysileri severler.
Uygulandığı alanda leke bırakmayan güve ilacı aynı zamanda pratik bir kullanıma sahiptir. Tahıl güvesi, elbise güvesi, halı güvesi gibi değişik zararlı türleri ile mücadele amacıyla geliştirilen güve ilacı çeşitleri mevcuttur.
Uzmanlara göre böceklerin yediği gıdalar güvenle yenilebilir. Fakat böceğin içinden mi yoksa dışarıdan mı una karıştığı bilinmelidir. Ununuz böceklendiyse temizleyerek kullanabilirsiniz. Unu eleyerek temizleyebilirsiniz.
Markanın birçok böcek için farklı etki eden çeşidi bulunur. Raid çeşitleri arasında güve için, karınca için, örümcekler için, hamam böcekleri ve sivrisinekler için özel geliştirilir. Bu formüllere sahip ürünler çok etkilidir.
* naftalin yerine (çok zararlı) kafuru aktarlarda satılıyor. * lavanta, defne, ökaliptüs gibi aşırı kokuları olan bitkilerin bizzat kendilerini yün eşyalarınızın arasına koyun, hem bu bitkiler çok güzel kokarlar.
Çoğu güve türü zararsızdır ve doğada önemli bir ekolojik rol oynarlar. Ancak ev güvesi ve kıyafet güvesi gibi bazı türler, evlerde ve depolarda zararlı olabilir. Kıyafet güvesi larvaları, kumaşlara zarar verirken ev güvesi larvaları ise kuru gıdalara ve tahıllara zarar verebilir.
Evde Güve Neden Olur? Güveler; deri döküntüsü, ter, saç ve kıl gibi biyolojik atıklarla beslenebilir. Yemek atıkları ve kirler de güve oluşumunu tetikleyen hususlar arasında yer alır. Halı güveleri; kapalı, havasız ve nemli ortamlarda daha kolay ve hızlı bir şekilde çoğalabilir.
Güveler ve tırtılların bazılarında vücut dış yüzeylerinde kendilerini savunmak amacıyla doğrudan tahriş veya çeşitli toksinleri iletme yeteneğine sahip tüyleri veya keskin dikenler bulunmaktadır. Bunlar ile doğrudan temas deride bir tepki uyandırmakta ve kaşıntılı döküntülere neden olmaktadır.
Daha çok hava almayan karanlık ve rutubetli alanlar güve kelebeklerinin en sevdiği ortamlardır. Güvelerde aynı sinek yada böcekler gibi dışarıdan da evlerimize girebilirler.
Doğal sabunu da limonda olduğu gibi rendeleyip keselere koymak ve keseleri kıyafetlerin arasına yerleştirmek, güvelerin bulundukları mekânı terk etmelerini sağlayan yöntemdir. Defne yaprağı da elbette çok güzel koktuğu için güvelerin işine gelmiyor. Bu koku açısından da güveler oldukça zevksizler.
Kahverengi Ev Güvesi
Kumaşları, halıları ve nemi seven kahverengi ev güvelerinin evinize istila gerçekleştirdiğini yıpranmış halılardan, tozlu ve kirli görünen kıyafetlerinizden ve dolap köşelerine örülen ağlardan anlayabilirsiniz. Yetişkinleri genelde 8-14 mm boyutunda olur. Larvaları ise 20 mm uzunluğundadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri