Kaşe kumaş (Alm. Kashastoff, Fr. kasha, İng. kasha fabric), ince numara strayhgarn iplikten, 2/2 dimi örgü yapısında dokunmuş, kuvvetli bir dinkleme işlemi yapılmış, yüzeyi havlandırılmış ve keçeleştirilmiş, takım elbise, pantolon, pardösü gibi ürünlerde kullanılan yünlü kumaşlardır.
Kaşe kumaş ince iplikler ile strayhgarn adı verilen iplikler ile dokunmuş bir yandan keçeleştirilerek diğer yandan hava alması sağlanmış bir dokuma çeşididir. Kaşe kumaşın en belirgin özelliği ağır ve düz bir yapısının olmasıdır. Genel kullanımda kalın olarak kullanılmaktadır.
Yüzey kısmı keçeleştirilmiş bir kumaştır. Ağır olmayan hafif bir kumaştır. İnce örgüler ile örülüp, keçeleştirilmiş olan bir kumaştır. Doğal olarak kendinden soluk bir görüntüye sahiptir.
Kaşe kumaş, pamuk, polyester, viskon gibi farklı dokuma türlerinden üretilen, sıkı ve düzgün bir yapıya sahip bir kumaş türüdür.
Kaliteli bir kaşe kaban kumaşı yumuşak olmalıdır. Bu yüzden kaşe kabanınızın pamuklu olması gerekir. İçi astarlı kaşe kaban sizi kışın soğuk günlerinde korurken, terlemenize de engel olur. Kısacası kaşe kaban alırken kumaşın yumuşak olmasına ve kabanın içerisinde astar olmasına dikkat etmeniz gerekiyor.
İlgili 17 soru bulundu
Rüzgâr, yağmur, kar gibi soğuk havaların ve kış aylarının getirdiği hava durumları için kaşe kaban kullanımı koruyucu bir etki sağlamaktadır.
Kaşe kumaşlar, D 2/2 örgüsüyle, ince numara strayhgarn iplikten dokunur. Dokunan kumaş ağır bir dinkleme işlemiyle keçeleştirilir ve bir yüzeyi havlandırılır. Düz renk elbiselik ve döpiyeslik kumaşlardır.
Polyester nefes almayan sentetik bir iplik olduğu için terletme ihtimali oldukça yüksektir. Sıcak havalarda tercih etmemeniz gereken bu malzeme hava geçirgenliği sağlamaz. Bundan dolayı %100 bu iplikten üretilen ürünler terletir ve teri emmez.
Kaşe kabanlar tüylendiğinde kolay bir şekilde temizlenebilen kumaşlardır. Tüylenen tüm kıyafetlerde olduğu gibi kabanlarda da akla ilk gelen yöntem jilet kullanımıdır ancak burada keskin bir jiletin kıyafete zarar verme ihtimali olduğunu da hatırlatmakta fayda var.
Kumaşın kalitesi dokuması ile ilgilidir bu nedenle sık dokunan bu kumaş türü çok daha kaliteli bir yapıya sahip olur. Kolay kuruyan yapısıyla kış aylarında tercih edilir. Mont, etek, kaban ve ceket gibi birçok giyim ürününde kullanılır. Yağışlı havalarda su tutmayan yapısı ile ideal bir kullanım sunar.
Kaşe kumaş terletmez. Çünkü hava aldıran bir dokumaya sahiptir.
Kaşe kumaş tok ve kalın yapısı sayesinde sıcak tutan bir kumaştır. Bu sebeple genel olarak kış aylarında tercih edilir. İnce yapıda kaşe kumaş pek yoktur.
Kurumsal faturaya uygun! Cevap: Kaşe kumaş kalın yapıda olan ve sıcak tutan bir kumaştır. Su tutmayan ve oldukça kolay kuruyan bir kumaştır.
1- Polyester: Özellikle kadın giyim ürünlerinde pamukla birlikte sıklıkla kullanılan bir kumaş türüdür. En önemli özelliği çabuk kurumasıdır. Bu nedenle yağmurluk, mont ve kaban gibi kışlık giyimlerde tercih edilir.
Yünlü yapısından dolayı kış aylarında sıcak tutar. Kırışma yapmaz şık bir yapısı vardır. Kaşe kumaş sık dokunmuş bir kumaştır bay bayan kullanılmakta ağır olmayan hafif bir kumaştır. Kullanımı: Manto , Kaban , Ceket, Pardesü, Kap , Şal İnce Olan Kaşe Kumaş İse pantolon Yapımında da Uygundur.
Hava geçirmeyen bir kumaş yapısına sahip olan polyester bazlı kumaşlar kışın sizi sıcak tutar. Yazında terletmeyen yumuşak ve rahatsız etmeyen kumaş yapısında olduğunu söyleyebiliriz. Kışın rahatlıkla polyester kumaşı tercih edebilirsiniz.
Kaşe kabanları çok sık yıkamak kullanım ömürlerini kısaltır. Bu nedenle, kaşe kabanların elde ya da çamaşır makinesinde nadiren yıkanması tavsiye edilir. Yıkama sayısını azaltmak istiyorsanız, kaşe kabanlarınızı iyi durumda tutmak ve bir tüy toplayıcı kullanmak çok önemlidir.
Bunun sebebi ise kaşe kumaşın suya ve soğuğa karşı dayanıklılığıdır. Soğuk geçirmeme konusunda yüksek bir performans gösteren kaşe kabanlar, kış aylarında vücudu sıcak tutar.
Sonbahar kış sezonunda dış giyim ürünü olarak tercih edilen kabanlar, erkek kombinlerinde adeta bir tarz simgesidir. Kaşe kabanlar kombine edilirken bazı püf noktalarına özellikle dikkat edilmelidir.
Rayon, polyester, akrilik, asetat ve naylon gibi sentetik yapıdaki kumaşlar sağlığa zararlıdır. Polyester Kumaş: Kimyasal yöntemlerle naylon ve petrol artığı olan plastikten elde edilen en tehlikeli kumaş türüdür. Kısırlık, düşük, kadın hastalıkları, gribal enfeksiyon, davranış değişiklikleri ve kansere sebep olabilir.
Polyester satın alabileceğiniz en tehlikeli kumaştır. Polyester naylon ve plastikten elde edilir. Derinin hava almasını önler. Polyester ve naylon kumaşlar gribal enfeksiyonlara davetiye çıkarmakla birlikte, çeşitli cilt hastalıklarına ve kadın hastalıklarına sebep olabilir.
Polyester ve Pamuk Karşılaştırması
Polyester sentetiktir ve büzülmeye karşı dayanıklıdır, ancak pamuk doğaldır ve büzülür ve esner. Polyester ve pamuk arasındaki temel farklardan bir diğeri de dayanıklılığıdır. Polyester, kimyasal yapısı nedeniyle pamuktan çok daha dayanıklıdır.
Özellikle gramajı ve sık dokuması kış için önemli özelliklerin içinde yer almaktadır. Kaşeler unisex kumaş tarzı olmakla birlikte Kadınlar için Maskülen kıyafet tarzlarda yakalanmaktadır. Kaşe genel olarak ; Manto, Ceket, Kaban, Yelek, Takım Elbise, Etek, Pardesü, Kaşe Mont gibi modeller de rahatlıkla kullanılmaktadır.
Kaşe yaptırmak için gerekli belgeler;
Kaşe yaptırmak için herhangi bir belgeye ihtiyaç yoktur, isteyen herkes kaşe yaptırabilir. Yaptırdığınız kaşe şirket kaşesi ise bilgilerin vergi levhası ile karşılaştırılması germektedir. Kaşede yanlış ve eksik bir bilgi olması sizlere sorun yaratabilir.
Keşmir türündeki özel keçilerin tüylerinden üretilen kumaş; beyaz, ince ve uzun tüylerden oluşuyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri