CC şartlı geçer yarıyıl sonu başarı notu olup, not yükseltmek için bu notların alındığı dersler eğitim öğretim süresi içinde tekrar edilebilir. Bir derse ait yarıyıl sonu notu FF olan öğrenci o dersten başarısız sayılır.
A. Bir dersten (AA), (BA), (BB), (CB) ve (CC) harf notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır.
CB: 70 - 74 / Başarılı CC: 60 - 69 / Başarılı DC: 50 - 59 / Koşullu Başarılı - Başarısız.
1) Bir dersten AA, BA, BB, CB, CC notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır. 2) Bir dersten DC ve DD notlarından birini alan öğrenci o dersi şartlı başarmış sayılır. 3) Bir dersten FD ve FF notlarından birini alan öğrenci o dersi başaramamış sayılır.
Final sınavlarından yaklaşık 1 hafta sonra yapılan ve final sınavı yerine geçen sınavlardır. Bu sınava girmek zorunlu değildir. Öğrenci harf notu ne olursa olsun (FF, FD, DD, DC, CC, CB, BB, BA, AA) bütünleme sınavına girmek zorunda değildir.
İlgili 21 soru bulundu
Hayır, bütünleme sınavına giremezsiniz. Bütünleme sınavına girebilmenin ön şartı, final sınavına hiç girmemek veya final sınavı sonucu FF, FD, DD ve DC harf notlarından birini almaktır. Bu durumda BB, CC gibi not alan öğrenciler sistem kabul etse de sınava giremezler.
1 santimetre küp = 1 cm 3 litre = 1 cc = 1 ml = 0.001.
Mesela, sınıf ortalamasının 69 olduğu durumda öğrencinin notu da 69 ise o not aralığında (sınıf düzeyinde) 50 T-Skoruna denk gelen harf notu CB; fakat sınıf ortalamasının 52 olduğu durumda öğrencinin notu da 52 ise o not aralığında (sınıf düzeyinde) 50 T-Skoruna denk gelen harf notu CC'dir.
ATA AÖF HARF NOTLARI KARŞILIKLARI
AA, AB, BA, BB, BC, CB ve CC geçer harf notlarıdır. CD, DC ve DD harf notları ise öğrencinin son akademik durumu üzerinden değerlendirilir. Genel not ortalaması 2,00 ve üzerinde olan bir öğrenci bu dersleri de geçmiş sayılır. FF ise başarısız ders notu anlamına gelmektedir.
1) Bir dersten (AA), (BA), (BB), (CB) ve (CC) harf notlarından birini alan öğrenci ilgili dersten başarılı kabul edilir. 2) Bir dersten (DC) harf notunu alan öğrenci, bu dersi koşullu başarmış (koşullu başarılı) kabul edilir.
CC Kaç Puan? CC harf notunun rakamsal olarak karşılığı 65-74 puana denk gelir. Bu puanı alan öğrenciler sınavına girdikleri o dersten geçer not almış kabul edilir.
Bir dersten AA, BA, BB, CB ve CC harf notlarından birini alan öğrenciler, o dersi başarmış sayılırlar. DC ve DD notları şartlı başarılı notlardır.
Koşullu geçer harf notlu dersi yoksa, Ders Seçim (Ekle-Sil) Otomasyonunda yer alan CC ve üzeri harf notu aldığı dersleri tekrar alabilecektir. Ders seçim işlemlerini, Ders Seçim (Ekle-Sil) Otomasyonundan 27 Kasım 2020 tarihi saat 17.00'a kadar yapabilecektir.
ortalaman 2 üstündeyse matematiksel olarak cc = 2.00 olduğu için düşürür.
CC şartlı geçer yarıyıl sonu başarı notu olup, not yükseltmek için bu notların alındığı dersler eğitim öğretim süresi içinde tekrar edilebilir. Bir derse ait yarıyıl sonu notu FF olan öğrenci o dersten başarısız sayılır.
Maillerde kullanılan CC'nin açılımı Carbon Copy'dir ve Türkçe'ya karbon kopyası olarak çevrilebilir. Mail atarken bir kişiyi CC'ye koymak iş hayatında en çok kullanılan tabirlerden biridir. Mailde CC'ye konulan kişi genellikle o işten sorumlu kişiler olur.
Bir e-posta'daki CC alanı Carbon Copy anlamına gelirken, BCC alanı Blind Carbon Copy anlamına gelir. Bir e-posta'daki CC alanı, gönderenin birincil e-posta alıcısından başka birine e-posta'nın “karbon kopyasını” göndermesine olanak tanır. E-posta'daki CC alanı, alıcıları iletişim halinde tutmanıza olanak tanır.
*En fazla kaç dersten Bütünlemeye girebilirim? Bütünleme için ders sınırlaması yoktur. 1 dersten de kalsanız 7 dersten de kalsanız, kaldığınız tüm derslerden bütünleme sınavına girebilirsiniz.
BÜTÜNLEME SINAVINA HANGİ ÖĞRENCİLER GİREBİLİR
Öğrenciler isterlerse (DD) ve (DC) harf notu aldıkları derslerin bütünleme sınavına girebilir ve notunu yükseltebilir.
Öğrencilerin bütünleme sınavına girmeleri için bir sınırlama yoktur. Bir öğrenci ister 1 ister 5 dersten bütünlemeye girebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri