Diplomaya fotoğraf yapıştırılmaz. Diplomanın ön ve arka yüzünde yer alan öğrencinin adı, soyadı ve kimlik bilgileri dışındaki tüm bilgiler Türkçe ve İngilizce olarak düzenlenir. Nüfus Cüzdanında sonradan, Mahkeme kararı ile yapılan değişiklikler diplomanın arkasına şerh ve tarih konularak belirtilir ve onaylanır.
Fotoğraf altı aydan eski olmamalı, 35 x 40 mm ebatlarında, açık renkli ve düz renkli fon üzerine, net ve nötr, lekesiz, mükemmel aydınlık ve kontrast ayarlarına sahip olmalıdır. Işık yüze eşit ölçüde dağılmış olmalı ve üzerinde gölge, yansıma, kırmızı göz efekti bulunmamalıdır.
Diplomanın arka yüzünde diplomanın basım numarası ile mezuniyet listesine göre belirlenen diploma seri no ve öğrencinin nüfus cüzdanı bilgileri bulunur. Diplomaya mezuniyet derecesi yazılmaz ve fotoğraf yapıştırılmaz.
Verilecek olan sertifika ilgili Dekan/Müdür ile gerektiğinde Rektör tarafından imzalanır. (2) Sertifikanın arka yüzünde, ilgilinin; TC kimlik numarası/pasaport numarası, ana ve baba adı, doğum yeri ve tarihi, sertifikanın veriliş tarihi, sertifika numarası ile kurs veya benzeri çalışmanın süresi yer alır.
Diplomam bana kargo ile gönderilebilir mi? Diploma posta veya kargo ile gönderilmez.
İlgili 44 soru bulundu
Kayıp diplomaların yerine ikinci nüsha diploma başvurusu yapılması gerekmektedir. Belgelerin Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'nın Mezuniyet-Diploma İşlemleri birimine teslim edilmesi gerekmektedir. Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı evrakları inceler ve talebin kabul edilip edilemeyeceğine karar verir.
Diplomalar Kişiye Özel kimliklerdir dolayısıyla birinci derceden akrabanız dahi olsa (anne, baba, kardeş) sizin yerinize bir başkası diplomanızı alamaz. Ancak Noterden vereceğiniz bir vekaletle, vekaleti verdiğiniz sahşa diplomanız teslim edilebilir.
Mezuniyet belgesi ile diploma aynı şeydir. Yıllar önce alınan diplomalar zamanla kaybolabilir. Bu gibi durumlarda E-devlet üzerinden alabileceğiniz mezuniyet belgesini kullanabilirsiniz. Sizden diploma isteyen bir kuruma mezuniyet belgesi götürdüğünüzde bir sorun olmayacaktır.
Diploma, Diploma Eki, “Aslı Gibidir” onayı için belgenin aslı ve fotokopisinin birlikte sunulması gerekir. Asıl belge olmadan onay yapılmaz.
Kırmızı diplomanın uluslararası kabul gören, dalında üstün başarı sağlayan öğrenciler için verilen bir diploma olduğunu belirten Safiye Terzioğlu, “7 yıl boyunca her sene iki kez dönem sonunda keman, solfej ve dünya müzik edebiyatından sınavlara girerek tamamlayabildim.
· Başvurular birim tarafından EBYS üzerinden Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına gönderilir. · Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından belgenin çıktısı alınarak arka yüzüne “Belgenin Aslı Elektronik İmzalıdır” kaşesi basılır, daire başkanı tarafından imzalanarak ilgili birime teslim edilir.
Diplomalar, öğrencinin mezun olduğu tarihten itibaren en geç bir ay içerisinde hazırlanır. Diploması hazır olan öğrencilerin öğrenci kimlik kartları ile birlikte Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Kimlik kartı olmayan öğrenciye diploması teslim edilmez.
2014 yılı ve sonrasında mezun olduysanız, geçici mezuniyet belgesi ve öğrenci kimlik kartınız ile birlikte; daha eski yıllarda mezun olmuş iseniz sadece nüfus cüzdanınız ile birlikte Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı diploma birimine müracaat etmeniz halinde diplomanızı alabilirsiniz.
Mezuniyet töreni için erkekler genellikle takım elbise giyerken kadınlar elbise ya da takım tercih ederler. Genellikle siyah ya da lacivert erkek takım elbise ve ceketin altına beyaz bir gömlek giyilir. Bazı öğrenciler spor görünüme sahip takım elbiseler ile günlük şıklığını da ortaya koyabilirler.
İddialar üzerine açıklama yapan Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, hiçbir okulda karne veya diploma karşılığı para toplanamayacağını ve yasak olduğunu belirtti.
Üniversite mezunlarının YÖK üzerinden, lise mezunlarının ise MEB üzerinden mezuniyet belgesi alabildiği işlemler e-devlet'in ilgili linklerinden yapılabiliyor.
MEZUN BELGELERİ E-DEVLETTE:
Bu çalışmalar sayesinde, üniversitelerde diploma yerine geçen "GEÇİCİ MEZUNİYET BELGESİ" artık e-devlet üzerinden alınabilmektedir. YÖK aynı zamanda tüm mezunların kendi verilerine e-devlet kapısında yer alan Mezun Belgesi Sorgulama ve Doğrulama Sistemi üzerinden erişme imkanı sağlamıştır.
1) Mezuniyet Bilgileri Sayfası
☞ e-Devlet Sistemine giriş yapınız. ☞ Yükseköğretim Mezun Belgesi Sorgulama sayfasını bulunuz ve açınız. ☞ Bu sayfada eğer yükseköğretim mezunu iseniz diploma belgeniz görüntülenir.
İlgili yönetmelik gereği, ikinci nüsha diploma bir defaya mahsus verilir. İkinci nüshanın kaybedilmesi durumunda üçüncüsü hazırlanmaz. İkinci nüsha diploma üzerinde İKİNCİ NÜSHA ibaresi yer alır. İkinci nüsha diploma aslına uygun olarak hazırlanır.
E-DEVLET MEZUN BELGESİ DİPLOMA YERİNE GEÇER Mİ? Diploma e devlet sistemi üzerinde Mezun belgesi olarak geçmektedir. Bu belge resmi bir evrak olarak görülür. Bu nedenle başvurularınız da kurumlar tarafından yüzde 99 kabul edilmektedir.
Diplomasını kaybeden kişiler mezun olduğu eğitim kurumuna giderek bir dilekçe ile birlikte tekrardan diplomasını çıkartabilir. Ancak diplomasını kaybeden ve başvuruda bulunan kişilere diploma yerine mezuniyet belgesi verilmektedir.
Yırtılan, herhangi bir nedenle tahrip olan diplomalar için II. Nüsha Diploma (Duplicat) düzenlenir. Başvuru dilekçesi (Başvuru Dilekçesi İçin Tıklayınız.) Nüfus Cüzdanı (TC uyruklular için) / Pasaport (Yabancı Uyruklular için) fotokopisi (Aslı ibraz edilir.)
Diploma kayıp belgesi yalnızca bir kez verilir. Öğrenciler diploma kayıp belgesi için Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne dilekçe ile başvurarak Diploma Kayıp Belgesi alabilirler. Bunun için web sitemizde örneği bulunan diploma kayıp belgesi dilekçesi doldurulmalıdır.
-E-devlet kapısından TC kimlik numarası ve şifresi ile giriş yapan kişi, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı adı altında yer alan bölümde Diploma Sorgulama Sistemi'ni tıklıyor. Buradan kendi diplomasını bastırıyor ve diplomayı işe gireceği kamu kurumu veya özel şirkete veriyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri