Ayrıca lisans programının gereklilikleri ile hazırlık okulu veya sınıflarında uygulanan müfredat ve verilen dil eğitimi arasında farklar vardır; hazırlık sınıfında verilen eği- tim, lisans programlarında İngilizce olan derslerin öğrenilmesi- ne destek sağlamamaktadır (Kırkgöz, 2005; 2009).
Hazırlık Sınıfından başarı ile mezun olduğunuzda CEFR (Common European Framework)'e göre B1+ ve buna karşılık gelen GSE (Global Scale of English) ölçeğinde de 51-58 bandında İngilizce seviyesi ile mezun olursunuz.
Geçmek Zor mu? Hazırlık sınavı diğer sınavlarda olduğu gibi çaba ve emek gerektiren bir sınavdır. Dinleme, okuma, yazma ve konuşma becerilerinin sınandığı bu sınavda geçme notu genel itibariyle 60 olmakla birlikte üniversiteden üniversiteye değişmektedir.
Cevap: Hazırlık sınıfı eğitim–öğretimin amacı, bireye yabancı dilin temel kuralları ile sözlü ve yazılı anlama-anlatma yöntemlerini öğretmek, mesleki ve sosyal hayat için gerekli etkin dil becerisini geliştirme ve kullanma yeterliliği kazandırmaktır.
İlgili 31 soru bulundu
Zorunlu Hazırlık eğitiminde normal eğitim süresi 1 (bir) akademik yıldır. Bu bir yılın sonunda başarılı olan öğrenciler takip eden akademik yılın başında Üniversite'deki programlarında derse başlarlar; başarılı olamayanlar ise bir yıl daha hazırlık eğitimi almalıdırlar.
Hazırlık öğrencileri için modüler sistem (kur sistemi) uygulanmaktadır. 1 (Bir) akademik yıl, her biri sekiz haftadan oluşan toplam 5 (beş) modül ve 4 (dört) seviye (A1, A2, B1, B2) ve İngilizce Yeterlik Sınavı Hazırlık Kursu'ndan (PREP-C) oluşur.
3- Yabancı Diller Yüksekokulunda hangi dillerde ve düzeyde haftada kaç saat ders verilmektedir? a-İngilizce Hazırlık programında Temel Düzeyde (Alfa) A1-A2, Orta Üst Düzeyde (Beta) B1-B1+ seviyelerinde dersler tüm fakültelere haftada 26 saat olmak verilmektedir.
İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfı içinse herhangi bir ders kaydı yaptırmanıza gerek yoktur.
Öğrenciler sınavlardan başarılı olsalar dahi derslerin %85 ine katılmazlarsa hazırlık sınıfından başarısız sayılırlar.
İngilizce Dil Hazırlık Programı üç düzeyden oluşur: A2, B1 ve B2. B2 düzeyinin koşullarını yerine getiren öğrenciler, İngilizce Dil Öğretim Okulunun yeterlik sınavını (Akademik İngilizceye Hazırlık Sınavı - TRACE) almaya hak kazanırlar. Bu sınavdan başarılı olan öğrencilerin birinci sınıfa başlamalarına izin verilir.
İngilizce ve Arapça Hazırlık Programı öğrencileri ders kaydi yapmayacaktır.
Hazırlık sınıflarının ders programları önceden belirlendiği için öğrencilerin ders seçmelerine gerek yoktur.
hazırlık programlarında devamsızlık hakkı dönemlik 46 saattir. 47 saat ve üzeri devamsızlık yapan öğrencilerimiz hazırlık programında başarısız olmuş sayılırlar.
Hazırlık eğitim-öğretimi süresince dersler, düzeylerine göre haftada en az 15 (onbeş), en çok 30 (otuz) saat olarak düzenlenir. Madde 8 — Hazırlık sınıflarında; yeterlik sınavı, seviye tespit sınavı, ara sınav, kısa süreli sınav ve mazeret sınavı olmak üzere 5 (beş) tür sınav yapılır.
Günümüzde öğrencilerin çoğu üniversite hazırlık sınıflarına A1+ seviyesinden başlamakta ve sekiz aylık bir süre içerisinde B2 seviyesine ulaşmaları beklenmektedir.
Hazırlık sınıfı Türkiye'de bazı Anadolu liselerinde, bazı özel okullarda ve bazı üniversitelerde yoğun dil eğitimiyle geçen ilk senedir. Sekizinci sınıftan yani ortaokuldan mezun olan öğrenciler ile liseden üniversitelere giden öğrenciler tarafından tam gün dil eğitimi ve temel derslerin eğitiminin verildiği sınıftır.
Eğitim dili %30 İngilizce olan programlara yeni kayıt yaptıran öğrenciler, kayıt döneminde süreleri 2 yılı geçmemiş olmak şartıyla aşağıdaki sınav sonuçlarını Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı'na ibraz etmeleri durumunda İngilizce hazırlık programından muaf olarak lisans programlarına başlayabilirler.
Transkript (Öğrenim Belgesi) Lisans programlarında öğrenim gören öğrenciler için hazırlanan belgedir. Hazırlık sınıfı öğrencisi için transcript belgesi düzenlenmemektedir.
İsteğe Bağlı İngilizce Hazırlık programı ücretsizdir, ancak öğrencilerimizin kayıtlı oldukları Fakülte, Yüksekokul veya Meslek Yüksekokulunun öğrenim ücreti yükümlülüğünü yerine getirmeleri gerekir.
Yabancı diller hazırlık sınıfında yabancı dil eğitim-öğretiminin esaslarına ilişkin hususlar Senato tarafından belirlenir. Hazırlık sınıfı eğitim-öğretiminin süresi bir yıldır. Üniversitede ikinci yılda hazırlık eğitim-öğretimi verilmez.
Zorunlu yabancı dil dersleri haftada iki saat olmak üzere iki yarıyılda toplam 60 saattir.
Yabancı dil için hazırlık olan üniversitelerde hazırlık okumak zorunludur ancak üniversitenin düzenlediği seviye belirleme sınavının sonucuna göre öğrenci hazırlığı okumadan direkt 1. sınıfa geçebileceği gibi, sadece yarı dönem ya tam bir yıl hazırlık okuyabilir.
Yabancı Dil Düzey Belirleme Sınavı (YDBS), zorunlu ve isteğe bağlı hazırlık okuyacak olan tüm öğrencilerin İngilizce dil beceri düzeylerinin belirlenmesi için yapılan bir sınavdır. Bu sınav, öğrencilerin hazırlık programına hangi seviyeden başlayacağını belirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri