Zorunlu hazırlıktan başarısız olursam ne olur? Zorunlu hazırlık eğitiminden başarısız olan öğrenciler, güz dönemi başında yapılan yeterlik sınavına girmelidir. Bu sınavda da başarısız olmaları durumunda, takip eden sene hazırlık eğitimini tekrarlarlar.
Bölümüme geçebilir miyim? - Hazırlık sınıfından devamsızlık veya sınavlardan dolayı başarısız olan öğrenciler ancak bir sonraki akademik yılda bölümlerine devam edebilirler. Dönem arasında bölümlerine geçiş yapamazlar. Hazırlık sınıfını tekrar etmezler.
Öğrenciler isteğe bağlı hazırlık sınıfı okuyorlarsa ÖSYM tarafından yerleştirmeleri yapılmaz. Lisans programını kazanan ancak hazırlık sınığında başarısız olan öğrencilerin puanları yeterliyse eşdeğer Türkçe eğitim verilen programlara yerleştirilmeleri mümkündür.
Ayrıca, diploma ekinde de 1 yıl süreli hazırlık eğitimini başarıyla tamamladığı belirtilir. İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfı başarı durumu öğrencilerin lisans öğrenimlerine devam etmelerine engel değildir. Diğer bir deyişle; başarısızlık durumunda öğrenciler sınıf tekrarı yapmaz, lisans eğitimlerine devam edebilirler.
Yerleştirildikleri yükseköğretim programının zorunlu yabancı dil hazırlık sınıfına devam etmelerine rağmen hazırlık sınıfını başarı ile tamamlayamayıp ilişiği kesilen öğrencilerin, Türkçe öğretim yapılan programlara yerleştirilme işlemleri Başkanlığımızca yapılacaktır.
İlgili 22 soru bulundu
Not ortalaması bu puanların altında kalan veya hazırlık sınıfını geçemeyen öğrencilerin bursu, ekim ayından itibaren öğrenim kredisine dönüştürülecektir. Öğrencilere, Öğrenim Kredisi Yönetmeliği hükümlerine göre normal öğrenim süresinden kalan süre kadar öğrenim kredisi ödenecektir.
Hazırlık Sınıfından başarı ile mezun olduğunuzda CEFR (Common European Framework)'e göre B1+ ve buna karşılık gelen GSE (Global Scale of English) ölçeğinde de 51-58 bandında İngilizce seviyesi ile mezun olursunuz. 5.
Yerleştirildikleri yükseköğretim programının zorunlu yabancı dil hazırlık sınıfına devam etmelerine rağmen hazırlık sınıfını başarı ile tamamlayamayıp ilişiği kesilen öğrencilerin, Türkçe öğretim yapılan programlara yerleştirilme işlemleri Başkanlığımızca yapılacaktır.
- Merkezi Yerleştirme Puanıyla Yatay Geçiş (Ek-1 Madde): Yatay geçiş içinmevcut üniversitende en az bir dönem okumuş olmak şartı vardır. Bunun dışında hazırlık sınıfı dâhil her sınıfta yatay geçiş mümkündür.
İşte detaylar... HAZIRLIK SINIFI ÖĞRENCİLERİ KYK YURT BAŞVURUSUNDA BULUNABİLİR Mİ? Üniversitelerin hazırlık sınıflarında okuyan öğrenciler KYK yurt başvurusunda bulunabilmektedir.
Geçmek Zor mu? Hazırlık sınavı diğer sınavlarda olduğu gibi çaba ve emek gerektiren bir sınavdır. Dinleme, okuma, yazma ve konuşma becerilerinin sınandığı bu sınavda geçme notu genel itibariyle 60 olmakla birlikte üniversiteden üniversiteye değişmektedir.
Hazırlık sınıfındaki dönem sonu ortalamam diploma notumu etkileyecek mi? Hayır. Diploma notu 9., 10., 11. ve 12. Sınıfların dönem sonu puanı ile oluşur.
Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin Kontenjan belirleme, başvuru ve değerlendirme başlıklı 38 inci maddesinde; “(6) Nakil şartlarının taşınması durumunda hazırlık sınıfından 9. sınıfa, 9. sınıftan hazırlık sınıfına içinde bulunulan öğretim yılının ekim ayının son iş gününe kadar nakil ...
Eğitim dili %30 İngilizce olan programlara yeni kayıt yaptıran öğrenciler, kayıt döneminde süreleri 2 yılı geçmemiş olmak şartıyla aşağıdaki sınav sonuçlarını Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı'na ibraz etmeleri durumunda İngilizce hazırlık programından muaf olarak lisans programlarına başlayabilirler.
Eğitim dili %30 ya da %100 İngilizce olan üniversite bölümleri için öğrencilerin Hazırlık Atlama Sınavına katılarak yeterlilik bilgilerini belgelemek zorunludur. Ancak öğrenciler dilerse bu sınava katılmayarak 1 sene boyunca hazırlık sınıfında eğitim görebilirler.
Üniversiteler kendi yaptıkları yeterlilik sınavlarının yanında bazı merkezi sınavları da hazırlık atlamak için kabul ederler. YDS, TOEFL, IELTS, PTE gibi sınavlar birçok üniversite tarafından İngilizce hazırlık muafiyeti için kabul edilmekte.
Üniversitemizde öğretim dili tamamen veya kısmen (%30) yabancı dil olan programların zorunlu hazırlık sınıfını, ikinci yılın sonunda başarı ile tamamlayamayan öğrenciler, kayıtlı oldukları program ile aynı isimdeki, öğretim dili Türkçe olan eşdeğer bir programa kayıt olmak için başvuruda bulunabilirler.
-Öğrencinin hazırlık sınıfı geçme notu lisans genel not ortalamasını (GNO) etkilememektedir.
Sınavda alınan puan 70 altında olanlar hazırlık sınıfına devam ederler. İngilizce Yeterlik Sınavından 70 ve üzeri puan almış öğrenciler ise hazırlık sınıfından muaf tutulurlar ve öğrenimlerine 1. sınıftan başlarlar.
hazırlık programlarında devamsızlık hakkı dönemlik 46 saattir. 47 saat ve üzeri devamsızlık yapan öğrencilerimiz hazırlık programında başarısız olmuş sayılırlar. Haftalık 24 saat eğitim veren Japonca Hazırlık Programı için devamsızlık hakkı dönemlik 50 saattir.
İngilizce Hazırlık Programı'nda normal eğitim süresi 1 (bir) akademik yıl, azami eğitim süresi 2 (iki) akademik yıldır.
Zorunlu Hazırlık eğitiminde normal eğitim süresi 1 (bir) akademik yıldır. Bu bir yılın sonunda başarılı olan öğrenciler takip eden akademik yılın başında Üniversite'deki programlarında derse başlarlar; başarılı olamayanlar ise bir yıl daha hazırlık eğitimi almalıdırlar.
Zorunlu hazırlık programında bir öğrencinin eğitim süresi en fazla 2 (iki) yıldır. İsteğe bağlı hazırlık sınıfı eğitimi ise 1 (bir) eğitim-öğretim yılı (Eylül-Haziran) sürer; tekrar edilemez, ek süre tanınmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri