E-devlet şifresi ile kimlik doğrulamasını tamamlayan öğrenciler, e-devlet kayıtlarını https://www.turkiye.gov.tr/ web sayfasında “e-hizmetler” bölümünde “Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı” başlığı altında yer alan “Üniversite E-Kayıt” seçeneğinden gerçekleştireceklerdir.
Üniversite E-Kayıt ekranı için adayların internet üzerinden T.C kimlik numaraları ve şifreleri ile E-Devlet sistemine giriş yapmaları gerekmekte. E-Devlet sistemine giriş yapan adaylar sistem içinde Üniversite E-Kayıt aramasını yaparak üniversite e-kayıt ekranına ulaşabilecekler.
*Yüz Yüze Kayıt
Gerekli belgelerin 7,8 ve 9'uncu maddelerde yer alan sağlık raporu, gemi adamı sağlık yoklama belgesi ve adli sicil belgesi istenen okullarımızın bölüm ve programlarına yüz yüze kayıt yaptırmak zorunludur.
İlgili 37 soru bulundu
ÜNİVERSİTE KAYITLARI NASIL YAPILIR? Yerleşen adaylar e-devlet şifreleri ile https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaparak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bölümünden kayıt işlemleri yapabileceklerdir. Elektronik kayıt öğrenci için zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır.
Öğrencilerin bağlı bulundukları Sosyal Güvenlik Kurumları vasıtası ile gittikleri Üniversite ve Sağlık Bakanlığı Hastaneleri ile kamu tüzel kişiliğe sahip Vakıf Üniversiteleri Hastanelerinden aldıkları onaylı raporlar, Psikiyatrik hastalıklar için özel sağlık kuruluşlarından alınan raporlar kabul edilir.
Uluslararası Öğrenci Sınavı Başvuru, Tercih, Değerlendirme ve Kesin Kayıt Takvimi için tıklayınız. 2-Kesin kayıt için Üniversiteye gelmem gerekiyor mu? Kesin kayıt işlemleri öğrenci tarafından şahsen başvuru veya çevrimiçi (online) geçici kayıt yoluyla yapılabilir.
E-DEVLET ÜNİVERSİTE E-KAYIT
Elektronik kayıt öğrenci için zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır. Elektronik kaydı tercih etmeyen veya zorunlu nedenlerle elektronik kaydı yapılamayan öğrenciler yerleştiği yükseköğretim kurumuna başvuracaktır.
E-devlet kayıt sırasında, ÖSYM verileri, kimlik bilgileri, lise mezuniyet bilgisi ve askerlik tecil belgesi, e-devlet sistemi üzerinden yapıldığından ayrıca kayıt belgesi istenmemektedir. Orta öğretim mezuniyet bilgileri bulunmayanların kampüste kayıt yapması zorunludur.
Üniversite kayıt hakkı kazanan öğrenciler yüz yüze kayıt yaptırmaya gerek kalmadan internet üzerinden E-Kayıt yaptırarak üniversiteye kayıt işlemlerini tamamlayabilirler.
Üniversite kayıt işlemleri 28 Ağustos'ta başladı. Süreç 1 Eylül 2023 tarihinde sona erecek. Elektronik ortamda gerçekleştirilen üniversite kayırları ise bugün sona erecek.
Elektronik kayıt işlemini tamamlayan adayların ayrıca üniversitelerine giderek kayıt yaptırmalarına gerek yoktur. dosyalarını görüntüleme özelliği olan başka bir uygulama kurulu olmalıdır. Bu işlem için herhangi bir ek ücret, vergi vb. alınmamaktadır. e-Devlet Kapısı'nın adresi www.turkiye.gov.tr'dir.
Aslı yanında olmak kaydıyla Nüfus cüzdanı fotokopisi kayıt sırasında Aslı gibidir yapılacaktır. Aslı yanında olmayanlar (Muhtar veya Noter onaylı) nüfus cüzdanı fotokopisi getirecektir. 2 adet vesikalık fotoğraf (Son 6 ay içerisinde çekilmiş olmalı, her fotoğrafın arkasına ad ve soyad yazılmalıdır.
4- Belge Teslimi:
E-Devlet üzerinden elektronik kayıt yapan öğrencilerin aşağıda belirtilen belgeleri 6 Ekim 2023 tarihine kadar yerleştikleri Fakülte Dekanlıklarına/Yüksekokul Müdürlüklerine teslim etmeleri gerekmektedir.
ÖSYS sonuç belgesinin internet çıktısı Nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi. 4 adet vesikalık fotoğraf.
Kayıt yenilemeyen öğrencilerin AKSİS ve E- Devlet sisteminde öğrencilik statüsü "Kayıt Yenilemedi" olarak işlenir ve öğrenciliği pasif duruma geçer.
Bu süre içinde kaydını yenilemeyen öğrenciler o yarıyılda derslere giremezler ve bu süre öğrenim süresinden sayılır, öğrencilik statüsü devam eder ancak öğrencilik haklarından yararlanamaz.
Yüz Yüze Kayıt Tarihleri
Adaylar, 28-30 Ağustos 2023 tarihleri arasında e-devlet sisteminde kayıt işlemi yapacaklardır.
Elektronik kayıt kullanılmayacak olup öğrencilerin, yerleştiği yükseköğretim kurumuna bizzat başvurmaları gerekmektedir.
Elektronik kayıt öğrenci için zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır. Elektronik kaydı tercih etmeyen veya zorunlu nedenlerle elektronik kaydı yapılamayan öğrenciler yerleştiği yükseköğretim kurumuna başvuracaktır.
Kayıt işlemlerini yapabilmek için kişisel bilgilerinizin (e-posta, telefon) onaylanmış olması gerekmektedir.
Raporu alabilmek için öncelikle raporu vermeye yetkisi olan bir sağlık kuruluşuna gidilmelidir. Özel hastaneler, devlet hastaneleri, aile sağlığı merkezleri, poliklinikler, özel tıp merkezleri, özel sağlık kurumları gibi yerlere ilgili raporu almak için başvuruda bulunulabilir.
Diğer bir adıyla heyet raporu; kamu ve üniversite hastanelerinden alınabileceği gibi sağlık kurulu olan özel polikliniklerden de alınabilir. Yeşiltepe Polikliniği sağlık kurulu raporu vermemektedir. Raporun geçerli olması için hastanenin tam teşekküllü olması ve sağlık kuruluna sahip olması gerekir.
Ayrıca Sağlık Bakanlığı'nın belirlemiş olduğu sağlık kurulu raporu için 200 TL üniversite fiyatı ise 300 TL olarak belirlenmiştir. Genel itibariyle ortak sağlık ve güvenlik birimi işyeri hekimi tarafından verilen raporlar için ücret ödenmez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri