" Kendi isteği ile üniversiteden ayrılmak isteyen, çıkarılan veya mezun olanların Üniversitece tespit edilen ilişik kesme işlemlerini yapmaları zorunludur. İlişik kesme işlemlerini tamamlamayan öğrencilere diploma veya dosyalarında herhangi bir belge verilmez."
Üniversitemizde kayıtlı öğrencilerin çeşitli sebeplerle kaydını sildirmek istemeleri halinde öğrenim gördüğü akademik birime ıslak imzalı dilekçelerini elden teslim etmesi ya da posta/kargo yolu ile göndermeleri gerekmektedir.
Aktif öğrencinin ve kayıt yenileme hakkı olan öğrencinin internet hesabı silinmemektedir. Ancak öğrenci, internet hesabının silinmesini talep edebilir. Bunun için kullanıcı “Öğrenci Kişisel Hesabı İptal Talebi Formu”nu doldurarak BAUM'a resmi yazı ile gönderilmek üzere bağlı bulunduğu fakültesine vermelidir.
Kayıt sildirme talebinde bulunabilmek için AKSİS' e (aksis.istanbul.edu.tr) giriş yapılır. "AUZEF Öğrenme Yönetim Sistemi" "Başvurularım" "Kayıt Dondur/Sil Başvuruları" alanına tıklanır. "Yeni Başvuru"dan uygun seçenekler tercih edilir.
Soru :Kaydımı kendi isteğim ile nasıl sildirebilirim? Cevap : www.kimlik.ege.edu.tr adresinden sisteme giriş yaptıktan sonra ekranda yer alan “Öğrenci Kayıt Silme/Mezun Başvuru” menüsünden kayıt silme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Soru :Mezun durumdayım. Mezuniyet için ilişiğimi nasıl kesebilirim?
İlgili 31 soru bulundu
Dilekçe ile yapılan başvurunuz üzerine başlatılan kayıt silme işlemleri başvuruyu takip eden 1 hafta içerisinde sonuçlandırılarak YÖKSİS sistemine eklenir. Başvuru yaparken bu süreyi dikkate alınız.
Kayıt sildirme başvurusunu güz yarıyılı (birinci yarıyıl) ders ekleme/bırakma süresinin bitiminden sonra, ancak bahar yarıyılı (ikinci yarıyıl) başlangıç tarihinden önce yapan öğrenciler yıllık öğrenim bedelinin %50'sini ödemekle yükümlüdür.
Üniversiteye yeni kayıt yaptıran öğrencinin, kayıt yaptırdığı tarihten itibaren ilk eğitim-öğretim döneminin sonuna kadar olan süre içerisinde Üniversiteden ayrılmak istemesi durumunda ilgili dönem için ödemekle yükümlü olduğu öğrenim ücretini ödemesi gerekir ve ödenen öğrenim ücretinden iade yapılmaz.
Bu süre içinde kaydını yenilemeyen öğrenciler o yarıyılda derslere giremezler ve bu süre öğrenim süresinden sayılır, öğrencilik statüsü devam eder ancak öğrencilik haklarından yararlanamaz.
Öğrenciliğin sen sildirme talebinde bulunmadığın sürece silinmez. Kayıt yenilemediğin zaman o dönem içerisinde ders alamazsın sadece.Diğer dönemi bekleyip kayıt yenileyip öyle ders alırsın.
Kayıt sildirmek baya basit iş. Üniversiteye göre minör farklar olsa da genel olarak öğrenci işlerine dilekçe vercen, kütüphaneden ve bazı birimlerden imza alcan, öğrenci kartını teslim edecen o kadar. Yeni üniversitene kayıt olmak için önce eski üniversitenden kaydını sildirmelisin.
Üst üste sekiz (8) dönem katkı payı veya öğrenim ücretinin ödenmemesi ile kayıt yenilenmemesi nedeniyle YÖK kanunun 44/C maddesi kapsamında yetkili kurullarının kararı ve Yükseköğretim Kurulunun onayı ile öğrencilerin ilişikleri kesilebilir.
1. Öğrenci numarası sisteme girilir ve öğrenciye ait bilgiler ekrana yüklenir. 2. Daha sonra Bilgi Düzenleme menüsü altındaki Öğrenci Sil seçeneğine basılır.
öğretim yılı başlamadan ayrılanlara yıllık ücretin yüzde onu dışındaki kısmı iade edilir. Öğretim yılı başladıktan sonra ayrılanlara yıllık ücretin yüzde onu ile öğrenim gördüğü günlere göre hesaplanan miktarın dışındaki kısmı iade edilir...”
KAYIT SİLDİRME İSTEM DİLEKÇESİ
…………………………….Anabilim Dalı……………….numaralı öğrencisiyim. ………………………………………..nedenlerinden dolayı kaydımı sildirmek İstiyorum. Gereğinin yapılmasını arz ederim. Not: Öğrenci Kimlik Kartını teslim etmeyi unutmayınız!
"Aktif, pasif veya dondurulmuş AÖF kaydınız olduğu için kaydınızı sildirmeden başvuruda bulunamazsınız." yazıyor. AÖF İkinci Üniversite programı ile geçen sene kayıt yaptırmıştım.
Hayır. Üniversite tarafından ilan edilen tarihlerde kayıt yenileme ve ders kaydı yapmayan öğrenci, o yarıyılda derslere ve sınavlara giremez ve öğrencilik haklarından yararlanamaz.
Mezuniyetini belgeleyememiş ve geçici kaydı silinmiş öğrencinin ortaöğretim başarı puanında herhangi bir değişiklik olmaz. Ancak mezuniyetini belgeleyen ve kaydını asıl hâle dönüştüren öğrencinin okula gitmemesi durumunda, bir sonraki sene gireceği üniversite sınavında OBP katsayıları yarıya düşürülür.
Öğrenci bir veya birkaç yarıyıl süre ile kayıt dondurmak için KUSIS'te Üniversite Yönetim Kurulu'na hitaben bir dilekçe yazmalıdır. Öğrencinin durumu değerlendirilerek karara bağlanır. Kayıt dondurmasına izin verilen öğrenci, izin süresinin sonunda başka bir karar gerekmeksizin eğitimine devam eder.
Daha kısa bir anlatımla üniversiteye kadar olan okullarda okul açılmadan okuldan ayrılan öğrenci ücretin yüzde onunu ödemek durumundadır. Okul açıldıktan sonra ayrılan öğrenci, yıllık ücretin yüzde onu ve ayrıldığı tarihe kadar öğrenim gün ücretlerini ödemelidir.
yani hocam sınav sonuçları açıklandıktan sonra kaydımı sildirip tercih yapabilirim değil mi bir sorun olmaz? Tercih yapabilirsin.
Kesin kayıt işleminden sonra öğrenci kaydı silinemez, başka okula nakil verilebilir.
Kayıt sildirme başvuruları öğrenci işleri tarafından incelendikten sonra, başvuru sonucu öğrencilerin dilekçelerinde belirtmiş olduğu GSM numarasına SMS olarak bildirilmektedir.
Kayıt sildirme başvurusu, herhangi bir sebeple fakültemizdeki öğrenimine son vermek isteyen öğrencilerimize yönelik hazırlanmıştır. Kayıt silme başvurusu geri döndürülemez bir işlem olduğu için başvuru yapmadan önce dikkatli karar verilmelidir.
KAYIT DONDURMA:
Öğrencilerin tekrar Üniversiteye dönmek üzere; haklı ve geçerli olabilecek bir mazeretleri nedeniyle öğrencisi oldukları fakültenin/yüksekokulun yönetim kurulu kararı ile kayıtları dondurulabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri