mezuniyet belgesi ile kayıt olabilirler. Lise diplomasının aslını teslim etmelerine gerek yoktur.
Geçici Mezuniyet belgem var bunu diploma yerine kullanabilir miyim? Evraklarınızın aslı olmadan kayıt yaptıramazsınız.
Mezun olduğunuz ortaöğretim (lise) kurumundan bir defaya mahsus olmak üzere verilen diploma kayıp belgesinin aslı veya E-Devlet üzerinden kare kodlu mezuniyet belgeniz ile kayıt yaptırabilirsiniz.
İş başvuruları olmak üzerine birçok durumlarda ihtiyacımız olan diplomaların aslı hiçbir kuruma verilemeyeceğinden aslı gibidir belgesi devreye girmektedir. Bu tür durumlarda diplomanın kendisi yerine aslı gibidir belgesi verilmektedir.
İlgili 37 soru bulundu
ÜNİVERSİTE KAYITLARI NASIL YAPILIR? Yerleşen adaylar e-devlet şifreleri ile https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaparak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bölümünden kayıt işlemleri yapabileceklerdir. Elektronik kayıt öğrenci için zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır.
Tüm Devlet yükseköğretim kurumları ile isteyen Vakıf yükseköğretim kurumları, dileyen öğrenciler için e-devlet kapısından kayıt olma imkânı sunacaklardır. Elektronik kayıt ilk yerleştirme için yapılacaktır. Ek yerleştirme için de elektronik kayıt yapılabilecektir.
Aslı gibidir ile aslı arasında hiç bir fark yoktur. Hele noter onaylı nüsha ise, zaten asıl hükmündedir.
MEZUN BELGELERİ E-DEVLETTE:
Bu çalışmalar sayesinde, üniversitelerde diploma yerine geçen "GEÇİCİ MEZUNİYET BELGESİ" artık e-devlet üzerinden alınabilmektedir. YÖK aynı zamanda tüm mezunların kendi verilerine e-devlet kapısında yer alan Mezun Belgesi Sorgulama ve Doğrulama Sistemi üzerinden erişme imkanı sağlamıştır.
Üniversite mezunlarının YÖK üzerinden, lise mezunlarının ise MEB üzerinden mezuniyet belgesi alabildiği işlemler e-devlet'in ilgili linklerinden yapılabiliyor.
Diploma kayıp belgesi yalnızca bir kez verilir. Öğrenciler diploma kayıp belgesi için Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne dilekçe ile başvurarak Diploma Kayıp Belgesi alabilirler. Bunun için web sitemizde örneği bulunan diploma kayıp belgesi dilekçesi doldurulmalıdır.
Evet, lise diploması hala şart. Üniversitenin senden kayıt için istediği belgeleri ya elden ya da online olarak iletebilirsin (seçeceğin kayıt türüne göre). Elinde lise diploman yoksa E-devlet'ten karekodlu "Mezuniyet Belgesi" alabilirsin. Bu belge diploma yerine geçer, tüm okullar da kabul eder.
Eskiden bu belgeyi sadece liselerden ya da İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden alabiliyorken artık gelişen teknolojiyle beraber lise mezuniyet belgesinin e-devlet sistemi üzerinden alınabilmesi mümkün. T.C. kimlik numaranız ve e-devlet şifrenizle giriş yaptıktan sonra e-imzalı, barkodlu mezuniyet belgenizi edinebilirsiniz.
Şahsen okula ıslak imzalı başvuru yapılması gerekmekte olup herhangi bir yakını (anne-baba-eş vb.) tarafından yapılan başvurular mevzuat gereği kabul edilememektedir. Farklı ilde ikamet eden mezunlarımız bulundukları İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri aracılığı ile talepte bulunabilirler.
Kayıp diplomaların yerine ikinci nüsha diploma başvurusu yapılması gerekmektedir. Belgelerin Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'nın Mezuniyet-Diploma İşlemleri birimine teslim edilmesi gerekmektedir. Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı evrakları inceler ve talebin kabul edilip edilemeyeceğine karar verir.
2014 yılı ve sonrasında mezun olduysanız, geçici mezuniyet belgesi ve öğrenci kimlik kartınız ile birlikte; daha eski yıllarda mezun olmuş iseniz sadece nüfus cüzdanınız ile birlikte Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı diploma birimine müracaat etmeniz halinde diplomanızı alabilirsiniz.
MADDE 26- (1) Fiziksel ortamda hazırlanan ve gizlilik derecesi taşımayan bir belgeden örnek çıkartılması halinde, örneğin uygun bir yerine "ASLİ GİBİDİR" ibaresi konulur ve idarece yetkilendirilmiş görevli tarafından ad, soyadı, unvan ve tarih belirtilmek suretivle imzalanır.
E-DEVLET MEZUN BELGESİ DİPLOMA YERİNE GEÇER Mİ? Diploma e devlet sistemi üzerinde Mezun belgesi olarak geçmektedir. Bu belge resmi bir evrak olarak görülür. Bu nedenle başvurularınız da kurumlar tarafından yüzde 99 kabul edilmektedir.
Merhabalar, Noterden alınan imza beyannamesi ve diploma için aslı gibidir onayı için bir süre kısıtlaması var mıdır? Varsa geçerlilik süresi ne kadardır? Diploma ve benzeri aslı gibidir noter onaylarının süre kısıtlaması yok.
Verilen cevabi yazıda 2 yönetmeliğe atıfta bulunuldu. Atıfta bulunulan yönetmelik maddeleri şu şekildedir: 1- Hukuk ve Ticaret Mahkemeleri Yazı İşleri Yönetmeliğinin 43. maddesi: "Suretler yazı işleri müdürü tarafından aslına uygunluğu belirtilip onaylanarak verilir."
Diploma, Diploma Eki, “Aslı Gibidir” onayı için belgenin aslı ve fotokopisinin birlikte sunulması gerekir. Asıl belge olmadan onay yapılmaz.
E-KAYITLAR NASIL YAPILIR? Yerleşen adaylar e-Devlet şifreleri ile https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaparak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bölümünden kayıt işlemleri yapabilecek. Elektronik kayıt öğrenci için zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır.
Üniversite kayıtları için yüz yüze kayıt zorunluluğu bulunmuyor.
e-Devlet üzerinden alınan elektronik kayıt, YÖK'ün e-Devlet üzerinden sunduğu "turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit" adresi üzerinden gerçekleştirilir. Bu işlem için adayların sistemdeki bilgilerinin doğrulanmış olması gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri