Staj başvurusunda bulunacak üniversite (fakülte ve yüksekokul) öğrencilerinin kayıtlarını 31.03.2022 tarihine kadar kariyerkapisi. cbiko.gov.tr adresi üzerinden yapmaları gerekmektedir.
Staj başvurusunda bulunacak üniversite (fakülte ve yüksekokul) öğrencilerinin kayıtlarını 10 Mart 2024 tarihine kadar https://kariyerkapisi. cbiko.gov.tr/ adresi üzerinden yapmaları gerekmektedir.
Öğrencilerin okulu başarılı bir şekilde bitirip mezun olması için zorunlu staj yapması gerekir. İsteğe bağlı stajlar ise tamamen öğrencilerin kendi kararına bırakılır. Yani, bölümünde staj zorunlu tutulmasa bile kendini geliştirmek ve iş hayatına adapte olmak için gönüllü staj yapabilirsin.
İlgili 26 soru bulundu
Ulusal Staj Programı'na başvurmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsin. Kariyer Kapısı'ndan Ulusal Staj Programı'na e-Devlet ile giriş yap. “e-Devlet aşamasını” gelen bilgilerini kontrol edip onaylayarak tamamla. “Başvuru Formu”nu her bir soruda belirtilen kriterlere göre doldur ve başvurunu tamamla.
c) Staj süresi, programın niteliğine göre 30 işgününden (240 saat)'den az, 60 işgününden (480 saat)'den çok olamaz. d) Öğrenim süresi içinde mesleki uygulama yapan meslek yüksekokulların öğrencileri yukarıda belirtilen 30-60 günlük staj süresinin dışında değerlendirilir.
Öğrenciler 2. yarıyıldan sonra (birinci sınıfın sonunda) bir defada onbeş (15) yada otuz (30) iş günü staj yapabilir. Ayrı yapılan stajlar için ayrı başvuru ve defter doldurmak gerekmektedir. Kalan staj süresi olursa 4. yarıyıl sonunda tamamlanabilir.
MADDE 7 − (1) Öğrenci staj yerini, ya kendi imkânları ile bulur ya da Dekanlıklar ve/veya Bölüm Başkanlıkları tarafından ilan edilen staj yerlerinden seçer.
Staj başvurusunda bulunacak üniversite (fakülte ve yüksekokul) öğrencilerinin kayıtlarını 10 Mart 2024 tarihine kadar https://kariyerkapisi. cbiko.gov.tr/ adresi üzerinden yapmaları gerekmektedir.
Öğrenciler 2. yarıyıldan sonra (birinci sınıfın sonunda) bir defada onbeş (15) yada otuz (30) iş günü staj yapabilir. Ayrı yapılan stajlar için ayrı başvuru ve defter doldurmak gerekmektedir. Kalan staj süresi olursa 4. yarıyıl sonunda tamamlanabilir.
Stajyerler, kendi alanlarındaki bir kurumda meslekleriyle ilgili deneyim elde ederken kendilerini geliştirme şansı elde ederler. Bir staj başvurusu yapmak için de CV yazmak gereklidir.
Staj başvurusunda bulunacak üniversite (fakülte ve yüksekokul) öğrencilerinin kayıtlarını 18.01.2023 tarihine kadar https://kariyerkapisi. cbiko.gov.tr/ adresi üzerinden yapmaları gerekmektedir.
Eğitim gördüğün üniversitenin veya lisenin web sayfasından ilgili formu indirerek kişisel bilgilerini doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurmalısın. Yine aynı formda staj yapacağın şirket ile ilgili bilgileri doldurmalı ve şirkete imzalatman gerekmektedir.
25 Aralık 2021 tarihinde yayımlanan 7346 sayılı Kanun ile yapılan düzenlemeler ışığında stajyer maaşı devlet katkısı şu şekilde belirlenmiştir: Eğer işletmede çalışan personel sayısı 20 kişiden azsa stajyer maaşının 2/3'ü kadar devlet desteği yapılır.
Staj Yeri Bulamazsak Ne Olur? Öncelikle, staj yeri bulmak öğrencinin sorumluluğundadır. Zorunlu stajını yapmayan öğrenciler, tüm derslerde başarılı olsalar bile mezun olamaz ve diploma alamazlar.
2024 yılında düzenlenecek T.C. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı Staj Programlarına ilişkin ilanları ddo.link/Kariyer-Kapisi adresi üzerinden takip ederek 10 Mart 2024 tarihine kadar başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz.
Derslerin tamamından başarılı olan ancak zorunlu stajını yapmayan öğrenci mezun olabilir mi? Derslerin tamamından başarılı olan ancak zorunlu stajını yapmayan öğrenci mezun olamaz ve diploma alamaz.
Halen iki yıllık meslek yükseko- kullarında staj zorunlu, dört yıllık bir eğitim-öğretim dönemini kapsayan fakültelerde ise isteğe bağlı olarak yürütülmektedir.
Not ortalaması 1.80' in altında olan öğrenciler staja başlayamazlar. Devamsızlıktan kaldığı ders olan öğrencilerin alttan dersinin olmadığı dönem staja gitmesi gerekmektedir. Yani, Güz döneminde alttan devamsızlıktan kaldığı dersi olan öğrenci bahar döneminde (veya tam tersi) staj yapabilir.
MADDE 15 – Öğrenciler staja ancak dördüncü yarıyılın sonundan itibaren başlayabilir. Staj, esas olarak eğitim öğretimin yapılmadığı yaz aylarında yapılır. Ön lisans diploması alarak fakülteden ayrılmak isteyen öğrenciler 2.sınıf stajlarını (4. yarıyıldan sonraki 20 iş günü stajlarını) yapmakla yükümlüdürler.
Staj dosyası ve EK-5 Formu, stajını tamamladığı günden(başvuru esnasında belirtilen) itibaren en geç 2 hafta; Gizli Staj Başarı Formunu ise, stajını tamamladığı günden(başvuru esnasında belirtilen) itibaren en geç 2 hafta içinde Yüksekokul Müdürlüğüne ulaştırması gerekmektedir.
Örgün eğitim veren lisans programlarında son sınıfa geçmiş olan, ortalaması 4 üzerinden en az 2 ve üzeri (diğer sistemlerde dengi) olan T.C. vatandaşları, Mavi Kart sahipleri ve yabancı uyruklu öğrenciler başvurabilir.
Üniversite Stajı Yapan Öğrencilerin 2024 Yılı Maaşları Açıklandı Staj ücretleri, Türkiye'de 2024 yılı itibarıyla net asgari ücretin 1/3'üne tekabül eden 5.100,64 TL olarak belirlenmiştir. Bu ücret, 20 ve üzeri çalışanı olan işletmeler için geçerlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri