Üniversite ulaşım desteği parası nereden alınacak, nereye yatacak? Üniversite öğrencisi ulaşım destek ödemeleri, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) tarafından öğrencinin IBAN hesabına aktarılacak. Başvuru, öğrencinin ailesinin ikamet ettiği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na yapılacak.
ÖĞRENCİLERE ULAŞIM DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? Göktaş, söz konusu destek programına ilişkin başvuruların, öğrenci veya öğrencinin ailesi tarafından, öğrencilerin ailelerinin ikametgah adresinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılması gerektiğini aktardı.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kırtasiye yardımı başvurusu e-Devlet üzerinden yapılıyor. e-Devlet'te bulunan SGK'nın Eğitim Öğretim Yardımı Talebi ekranından başvurularınızı kolayca gerçekleştirebilirsiniz.
Bu kapsamda, 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılında; ilköğretim (1-8. Sınıflar) öğrencileri için 7.646,94 TL, ortaöğretim öğrencileri için 11.470,41 TL ve yükseköğretim öğrencileri için 15.293,88 TL tutarında eğitim ve öğretim yardımı ödenecektir. Başvurular Nereye Yapılabilir?
Öğrenci ulaşım desteği başvurusu için öğrenci veya ailesi tarafından öğrencilerin ailelerinin ikametgah adresinde yer alan ilgili sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına yapılması gerekiyor. Üniversite öğrenimini ailesinden uzakta, başka şehir geçiren öğrencilere yılda iki kez ulaşım desteği verilecek.
İlgili 43 soru bulundu
Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabilmektedir.
e-Devlet'e giriş yapın. "Sosyal Yardım Başvurusu" hizmetini bulun ve tıklayın. "Başvuru Yap" seçeneğine tıklayın. Başvuru formunu doldurun ve gerekli belgeleri yükleyin.
Bir dilekçe ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne veya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine şahsen başvurulur. Ayrıca e devlet üzerinden de başvuru yapılabilmektedir. ”https://www.turkiye.gov.tr/ashb-sosyal-ekonomik-destek-on-basvuru” üzerinden “Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti Ön Başvurusu” yapılabilmektedir.
Soru 1: Şartlı Eğitim Yardımı (ŞEY) şartları nelerdir? Sosyal güvencesi olmayan ve 3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olan ailelere, çocukların örgün eğitime devam etmeleri ve okulun açık olduğu aylarda bir ay içerisinde 4 günden fazla devamsızlık yapmamaları şartıyla, “Şartlı Eğitim Yardımı” yapılmaktadır.
a) Üyelerin yurt içinde yükseköğrenim gören çocuklarına öğrenimleri süresince yılda 9 ay süreyle ve her ay yapılan yardımdır. 2022-2023 öğretim yılında her üniversite öğrencisi için aylık 640,00 -TL. ve açık öğretim öğrencisi için aylık 256,00 -TL öğrenim yardımı ödemesi yapılacaktır.
Öğrencilere SED Yardımı Başvuruları 2022
SED başvurusu için tüm işlemler E-Devlet üzerinden gerçekleştirilebilecek. İl Müdürlüğü ya da Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine de şahsen veya dilekçeyle de başvuru yapılabilmektedir.
4.000 TL için e-Devlet'ten başvurulacak! Devletin bakanlık aracılığı ile vatandaşlara sağladığı yardımlar için başvurular e-Devlet platformundan alınıyor.
Üniversite ulaşım desteği kimlere verilecek? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık "Sosyal yardım alan ailelerin çocuklarını, lisans ve 25 yaş altı olanlara, ailelerinden uzak olan öğrencilerin gidiş-dönüş biletlerini biz karşılayacağız." dedi.
Başvuru şartlarını sağlayan adaylar, başvuru işlemlerini ailesinin ikamet ettiği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı üzerinden yapılabilecek. Öğrencinin yanı sıra aileleri de başvuru yapabilirler. Vakıf tarafından başvuru değerlendirilirken öğrencilere geri dönüş sağlanacak.
Ailesinden uzakta eğitim görenler, 25 yaşının altındaki lisans öğrencileri ve Türk Vatandaşı öğrenciler ulaşım desteği başvurusunda bulunabilir. Açıköğretim ve uzaktan eğitim öğrencileri ulaşım desteği alamayacak.
e-Devlet üzerinden başvuru yapılabilir. Bunun için e-Devlet sitesine girip 'Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti' ekranından istenen bilgilerin doldurulması gerekiyor. Başvurusu onaylanan vatandaşlar PTT'ye gidip faturalarını ibraz ederek destekten yararlanabilecek.
Ödemeler aylık yapılmaktadır. Sosyal güvencesi olmayan ve aylık bağlanacak kişinin kendisi ve eşi dikkate alınmak suretiyle kişi başına düşen aylık geliri net asgari ücretin 1/3'ünden (2023 yılı için 3.800,78 TL) az olan 65 yaş üstü vatandaşlarımıza yapılan yardımlardır.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından henüz ne kadar yatırılacağı açıklanmayan kırtasiye ödeğini 2023 yılında bin 400 lira olarak ve Eylül'ün ilk haftasında yatırılması bekleniyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, örgün eğitimde öğrenim gören gençlere, "9 bin 500 lirayı aşmayan cep telefonu ve bilgisayar için toplamda 5 bin 500 lirayı geçmeyen şekilde destek vereceğiz." dedi.
Ödemeler, takvime bağlı ve periyodik olarak ilgili ödeme aylarının 24'ü ile 28'i arasında yapılmaktadır.
Daha önce 6 bin TL olarak belirlenen yardım 7 bin 500 TL'ye yükseltildi.
Öğrencilere ne kadar Başarı Teşvik parası verilecek? Bakan Yanık, "En az 4 yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarında örgün eğitim gören öğrencisi bulunan ihtiyaç sahibi hanelerimize, her yıl eğitim süresi boyunca aylık 300 lira öğrenci desteği sağlayacağız." müjdesini verdi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri