Öğrencinin, sağlık raporu ile belgelenmiş sağlıkla ilgili mazeretinin olması Aynı gün ve saatte sınavları çakışan öğrencilere, giremedikleri sınavlar için mazeret sınavı hakkı tanınır.
Sınava giren öğrencilerin birçoğu sistemsel aksaklıklardan dolayı sınava girememiş veya tamamlayamamışlar ise bu durumda dersin öğretim elemanı tüm öğrenciler için telafi sınavıhazırlayabilir. Bu durumda dersin öğretim elemanı telafi sınavını tüm öğrenciler için gerçekleştireceğini birimlere dilekçe yazarak belirtir.
Telafi(Bütünleme)sınavı için öğrencilerin başvuru yapmasına gerek yoktur, başarısız(FF) ve koşullu başarılı(DD, DC) dersler için öğrenciler telafi(bütünleme) sınavına girebilir.
Mazeret sınavı, ilgili yönetim kurulunca kabul edilen haklı ve geçerli bir sebeple sınavlara katılmayan öğrenciler için açılan sınavdır. Öğrenci, mazeretini takip eden 5 (beş) iş günü içinde ilgili akademik birime kanıtlayıcı belgelerin eklendiği bir dilekçe ile ilgili birime müracaat etmelidir.
Madde 2- (1) Mazeret sınavı; mazereti nedeniyle ara sınava katılamayan öğrenciler için yapılan sınavdır. Mazeret sınavları ara sınavların bitimini izleyen 15 (on beş) gün içinde ilgili yönetim kurullarınca belirlenen tarihlerde yapılır.
İlgili 45 soru bulundu
Öğrencinin, sağlık raporu ile belgelenmiş sağlıkla ilgili mazeretinin olması Aynı gün ve saatte sınavları çakışan öğrencilere, giremedikleri sınavlar için mazeret sınavı hakkı tanınır.
Hastalık hali, yakınlarından birinin vefatı, tutukluluk ve hükümlülük hali, üniversite ve diğer resmi kurumlarca görevlendirilme hali, sınav çakışması durumu ile elektrik ve internet kesintisi gibi online sınava girmeye engel teşkil eden durumlar mazeret olarak değerlendirilir.
Ara sınav(vize), bitirme(final) veya bütünleme(telafi) sınavına girmezsem ne olur? Herhangi bir sebeple ara sınav, bitirme ve bütünleme(telafi) sınavlarına giremeyen veya sınavı geçersiz olan öğrenci bu derslerin sınavlarından sıfır (0) puan almış kabul edilir.
1- Hastalık halinde; Hastalığın en az 3 (üç) günlük bir raporla belgelenmesi (Özel muayenehaneler hariç) ve raporun, rapor bitim tarihinden itibaren en geç 10 (on) gün içinde yazılı bir dilekçe ile kurumumuza sunması gerekmektedir.
(3) Öğrenci, raporlu olduğu süre içinde yapılan sınavlara giremez. Öğrencinin raporlu olduğu halde girdiği sınav geçersiz kabul edilir. Ancak sağlık raporunun, sınava girildikten sonra idareye verilmesi halinde, sağlık raporu dikkate alınmayarak sınav geçerli sayılır.
2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı 2.Dönem 1.Ortak Telafi Sınavları Takvimi. 05 Nisan 2023 - 14 Nisan 2023 tarihlerinde gerçekleştirilen Ortak Sınavlara mazeretleri nedeni ile katılamayan öğrencilerimizin telafi sınavları 24 Nisan 2023 - 28 Nisan 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.
2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı Bahar dönemindeki derslerinizin Bütünleme (Telafi) sınavları 8-9-10 Temmuz 2023 tarihlerinde https://esinav.istanbul.edu.tr/ adresinden gerçekleştirilecektir.
-Teknik aksaklıklar (elektrik kesintisi, internet kesintisi, bilgisayar sorunları, vb.), sağlık sorunları, vb. nedenlerle sınava girmeyen veya sınavı tamamlayamayan öğrenci ara sınavlarda mazeret hakkı kullanır.
Telafi sınavları FF, DD ve DC harf notu olan derslere sistem tarafından otomatik olarak tanımlanır. Öğrencilerimizin herhangi bir başvuru yapmasına gerek yoktur. FF harf öğrencinin ilgili dersten başarısız olduğunu gösterir, öğrencinin bu dersin sınavına girmesi zorunludur.
İlan edilen mazeret sınavı tarihinde de mazereti olduğunu beyan eden öğrenciye başka bir mazeret sınavı hakkı verilmez.
Telafi(bütünleme) sınavına giren öğrenciler için Telafi(bütünleme) sınavı bitirme(final) sınavı yerine geçer ve bitirme sınavı gibi toplam notun %70 ini etkiler.
C: Vizenin telafi sınavına girebilmek için özrünüzü ve bu özrünüzü belgeleyen evrakları içeren bir dilekçeyi bölüm sekreterliğine vermeniz gerekiyor. Bu dilekçeler değerlendirilerek sonrasında telafi sınavına girmeye hak kazanan öğrenciler ilan ediliyor.
……………………..................Fakültesi/Yüksekokulu ...........………………………………. Bölümü ………………. Numaralı öğrencisiyim. Mazeretim sebebi ile giremediğim aşağıda belirtilen dersin mazeret sınavına girebilmem için gereğini bilgilerinize arz ederim.
ifade eder. MADDE 5 – (1) Üniversitenin eğitim-öğretime açık olduğu süreleri kapsayan Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından tanınan hastane ve sağlık kuruluşlarından alınan raporlar geçerlidir.
Bütünleme sınavı, başarısız olunan (F2 hariç) veya koşullu geçilen dersler (D ile geçilen dersler) için yarıyıl/dönem sonu sınavlarından sonra yapılan sınavdır.
Öğrencilerin ders puanları hesaplanır iken Öğrencinin dersteki toplam soru üzerinden kaç soruya doğru cevap verdiği belirlenir ve 20 soruluk bir test için her doğru cevap 5 puan ile çarpılarak toplam sınav puanı elde edilir; yanlış cevaplar dikkate alınmaz. Ders Puanı = (Doğru sayısı x 5) olarak hesaplanır.
Örneğin, bir öğrenci 3 kısa sınavdan oluşan bir dersin 2 sınavına mazeretli olarak girememişse, bu sınavların yerine mazeret sınavı ile girdiğinde almış olduğu tek sınav notu girdiği diğer 1 sınavın toplam notuna eklenir ve toplam 2 'ye bölünerek öğrencinin ara sınav notu hesaplanır.
2. Alınacak bu raporun Devlet Hastanelerinden alınması, acil hallerde özel hastanelere başvurulmuşsa sağlık raporu getirilmesi, 3. Alınacak sağlık raporunun mazeretin bitiminden itibaren en geç 5 (beş) gün içinde ilgili Dekanlık/Müdürlüğe sunulması gerekir.
Öğrencilerin, mazeretlerinin bitimini izleyen beş iş günü içerisinde mazeretlerini yazılı olarak ilgili dekanlığa veya müdürlüğe bildirmeleri gerekir. Ara sınavların dışında kalan sınavlar için mazeret sınav hakkı verilmez.
Avukat mazeret dilekçesi, mahkemeye fiziki olarak veya UYAP üzerinden e imzalı şekilde gönderilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri