1) Bir dersten AA, BA, BB, CB, CC notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır. 2) Bir dersten DC ve DD notlarından birini alan öğrenci o dersi şartlı başarmış sayılır. 3) Bir dersten FD ve FF notlarından birini alan öğrenci o dersi başaramamış sayılır.
Bir derse ait yarıyıl sonu notu FF olan öğrenci o dersten başarısız sayılır.
HARF NOTLARININ ANLAMLARI
Öğrencinin genel not ortalaması 2,00'ın altında ise; öğrenci, Genel Not Ortalamasını 2,00'ın altına düştüğü dönemden itibaren bu notları aldığı dersler tekrar seçilebilir. FF ise Başarısız Harf Notudur ve öğrenci FF aldığı dersleri tekrar seçebilir.
Öğrencilerin sınavdan elde ettikleri puanların ortalamasına göre harf notu belirleniyor. FF harf notu başarısız iken CD, DC, DD harf notu ise koşullu ders geçme anlamı taşıyor.
4.Mezun olabilmek için öğrencinin Genel Not Ortalamasının en az 2,00 olması ve DZ,YZ ve FF notu olmaması gerekir.
İlgili 18 soru bulundu
3) Bir dersten FD ve FF notlarından birini alan öğrenci o dersi başaramamış sayılır.
BÜTÜNLEME SINAVINA HANGİ ÖĞRENCİLER GİREBİLİR
Koşulları yerine getirmesine rağmen bitirme sınavına giremeyen veya girdiği halde başarısız (FF) ya da koşullu başarılı (DD) ve (DC) harf notu alan öğrenciler o ders için açılacak bütünleme sınavına girebilir.
DC: 50 - 59 / Koşullu Başarılı - Başarısız. DD: 40 - 49 / Başarısız. FD: 30 - 39 / Başarısız. FF: 0 - 29 / Başarısız.
Dersin ortalaması 49 puanından düşükse ve harf sisteminde FF olarak görünüyorsa, kişi o dersten geçemez. Bu durumda kaldığı dersten geçmek için sonraki yıl geçerli bir not almak için tekrar seçmelidir.
FF harf notu öğrencinin almış olduğu dersten başarısız olduğu anlamına geliyor.
Bu başarı derecesi, öğrencinin öğrenim süresince tamamlamakla yükümlü olduğu toplam kredi ve genel ağırlıklı not ortalaması (GANO)/yarıyıl ağırlıklı not ortalaması (YANO) hesabında; ilgili dersin başarı katsayısı 0,00 alınarak GANO/YANO hesabına dersin kredisi katılmak suretiyle FF notu gibi işleme alınır.
Bir önceki sene FF veya DZ notu ile kalan bir öğrencinin, derse devam mecburiyeti var mıdır? Öğrenciler, derslere ve uygulamalara devam etmek zorundadırlar. Teorik derslerin % 30'undan, uygulamaların % 20'sinden fazlasına devam etmeyen ve uygulamalarda başarılı olamayan öğrenciler o dersten başarısız sayılır.
aynı şi,ekilde ff ile kalırsan da sadece gelecek döneme kadar ortalaman düşük olur ff notlar sonraki dönemde aldığın not neyse onunla yer değiştirir... ama dd, dc, cc ünv den ünv ye değişir ... kimileri o notu değiştirme imkanı vermez ve ortalamanı kalıcı olarak etkiler ...
Fakültemizde derslere %80 devam zorunluluğu vardır. Bu şartı yerine getirmeyen öğrenciler devamsızlıktan kalır ve not kartlarında “Z” harfi görünür. Bu not “FF” notu ile eş değerdir. Bir dersten devamsızlıktan kalan öğrenci bu dersin final, bütünleme ve tek ders sınavına giremez; ancak bu dersi yaz okulundan alabilir.
Cevap: Dört yarıyıl sonunda 120 AKTS kredilik dersleri almış, tek dersten FF notu ile başarısız olmuş öğrenciler için Akademik takvimde yapılan sınavdır. Devamsızlıktan kalınmış veya hiç alınmamış ders için tek ders sınavına girilemez.
AÖF'de harf notu FF olan derslerden direkt kalınıyor. Öğrenci FF ile kaldığı dersleri bir sonraki yıl aynı dönemde tekrar alır. Yani güz döneminde kalan bir ders seneye güz döneminde alınabilir.
Bir dersten FF ile kalırsan, doğal olarak o krediyi alamamış olursun ve yeniden alman gerekir. Teorik olarak, 4 senede mezun olmak için o krediyi bir şekilde almak yeterlidir. Ancak, bazı dersler, bazı derslerin ön koşul dersi olabiliyor ve iş burada kopuyor işte. Mesela MATH-1 MATH-2'nin ön koşul dersidir.
35 puanın altında kalan her not FF harfi ile gösterilir. AA ile CC arası "Geçer" notudur. CD ile DD arası "Koşullu Geçer" notudur; Genel Not Ortalaması 2,00 ve üzerinde ise bu derslerden geçer, altında ise akademik yetersizlik uyarısına göre işlem yapılır.
Vize ve final sınav not ortalaması 40 puan altında kalan öğrenciler sınıf geçebilmek için telafi sınavı olarak bilinen bütünleme sınavından yeterli puan almak zorundadır. Vize, Final ve Büt Notları ortalaması Nasıl Hesaplanır? Vize, final ve büt notları ortalama hesabı, vize ve final sınav ortalaması alınarak yapılır.
1. Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla, doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden, bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder.
Bütünleme sınavları olur. Olmazsa bazı okullarda yaz okulu olur. Yaz okulunda dersi alabilirsin devlet okulunda ücreti düşüktür bunun özelde fazla bayağı. Dersin bağlı dersleri var mı ona dikkat etmek gerek.
Güz döneminde kalınan dersler bir sonraki güz döneminde ya da yaz okulunda, bahar döneminde kalınan dersler bir sonraki bahar döneminde ya da yaz okulunda alınabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri