- Puan şartı en az 50 , bazı ilanlarda 70 olabilmektedir. - Genelde çift yıllı KPSS puanı geçerli olmaktadır. - Kadro sayısı tamamen üniversite personel ihtiyacına göre değişiklik gösterebilir.
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 36. maddesinde memur sınıfları sayılmış. Akademisyenler bu sınıflara dahil değil. Dolayısıyla Devlet Memurları Kanunu'na göre akademisyenler memur değil. Onlara yakın görülebilecek öğretmenler ise “Eğitim ve Öğretim Hizmetleri” sınıfına dahil memur.
Fakat 2 yıllık (ön lisans) ya da 4 yıllık (lisans) bölüm okuyan üniversite mezunları da memurluk yapabilir. Ayrıca memur olmak için KPSS'ye (Kamu Personeli Seçme Sınavı) girilir. KPSS'de yeterli puanı almak için ise sınava hazırlanmak gerekir. Sınavda geçerli puanı aldıktan sonra atanma süreci de ek süre ister.
MEMURLUK İÇİN KPSS'DEN KAÇ PUAN ALMAK GEREKLİ? KPSS ortaöğretim puanı ile memurluk başvurusu yapacak adayların en az 65 puan almaları gerekmektedir. Fakat geçtiğimiz dönemlerde 78 puan ile yapılan atama bu dönem 69 puan ile belirlenebilir, bu genel başarı durumuna bağlıdır.
Düz memur olmak isteyen kişilerin %80 ve üstü başarı oranına sahip olmaları gerekmektedir.
İlgili 39 soru bulundu
eleman.net verilerine göre, Memur 2024 yılı itibariyle aylık ortalama 22.100 TL maaş alıyor. Memur, 2024 yılında en düşük 22.700 TL alırken, en yüksek 22.800 TL maaş alıyor. Önceki yıllara baktığımızda Memur, Temmuz 2023 yılında ortalama 15.600 TL maaş alıyordu.
En az lise, önlisans ya da lisans mezuniyeti gereklidir. Yüksekokul ve lisans bölümlerinden mezun olmanız önemlidir. En az lise, ön lisans ve lisans mezuniyeti ile memur olunabilmektedir.
KPSS-B, Türkiye'de devlet kadrolarına personel almak amacıyla yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı sonucuna göre yapılan bir atama ve kadro türüdür. Kpss'de lise, önlisans ve lisans mezunları Kpss B sınavına katılırlar. Sınav 2 senede bir olur.
KPSS Şartları arasında en çok talep edilen puanı olan 70 puan, birçok kamu kurumunda aranmaktadır. Bunlar arasında özellikle Adalet Bakanlığı, İç İşleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı gibi birçok kurum yer almaktadır.
Evet, yapıyor. KPSS'siz memur alımları, devletin çeşitli kurumları ve bakanlıkları tarafından belirli pozisyonlarda ve koşullarda gerçekleştirilmektedir. Her yıl KPSS'ye girmeniz gerekmeyebilir ve bazı memur pozisyonlarına başvururken KPSS puanınızı dikkate almayan alternatif bir yol izleyebilirsiniz.
En düşük Öğrenci İşleri Memuru maaşı 17.200 TL iken, en yüksek Öğrenci İşleri Memuru maaşı 55.000 TL'dir. Güncel Öğrenci İşleri Memuru maaşları çalışanların paylaştığı maaş bilgilerinden yola çıkarak hesaplanmıştır. Sizler de maaş bilgisi gir kısmından maaş bilginizi girerek katkıda bulunabilirsiniz!
Veri depolama, işleme, analiz etme ve hazırlama gibi çalışmalar GİH memurluğu görevi altında öne çıkıyor. Aynı zamanda bazı istatistiki verileri ele almak ile ilgili bunları, düzenlemek ve depolama görevi üzerinden GİH memurunun görevini anlatmak mümkün.
Yüzde 49'luk zam beklentisine göre 2024 memur zammıyla yeni maaşlar şöyle oluştu: - Lisans mezunu şube müdürü (1/4) 32.451 TL'den 48.556,43 TL'ye çıkacak. - Lisans mezunu memur maaşı 22.938 TL iken yüzde 49,63 zam ile 34.322,13 TL'ye çıkacak. - Uzman öğretmen (1/4) ise 29.538 TL'den 44.197,71 TL'ye çıkacak. - Öğretmen ...
Yer değiştirme işlemleri sadece kurumlar arası nakil yoluyla gerçekleştirilmektedir. Ancak nakil işlemlerinde de personel öncelikle kendisine yer değişikliği talep edecek kurum aramak zorunda kalmaktadır. Bu kurumu bulduğu takdirde ise kendi üniversitesinden 'muvafakat' alma mecburiyeti bulunmaktadır.
Ön lisans programlarında birinci yılını tamamlamış, lisans programlarında ise 2. veya 3. yılını tamamlamış öğrenciler üniversitenin uygun gördüğü dönemlerde stajyer memur olarak çalışabilmektedir. Okunacak bölüm ile ilgili herhangi bir sınır bulunmaz.
(üniversite öğretim üyeleri tarafından her biri farklı fakültelerde görev yapan öğretim üyeleri arasından seçilen 4 profesör, 3 doçent, 2 yardımcı doçent; üniversite idari personel temsilcisi; üniversite öğrenci temsilcisi olmak üzere onbir üyeden oluşur.
60 PUAN İLE MEMUR OLUNUR MU? KPSS lisans atama taban puanları ve hem kadro hem de şehirlere göre farklılık göstermektedir. 60 puandan düşük alan adaylar genelde tercih yapamazken 60 ve üzerinde puana sahip adaylar tercihte bulunabilmektedir.
KPSS'de 65 puanla atama olma ihtimali düşük ancak mümkündür. Fakat bu puanı hedeflemek ciddi bir riske girmekle eş değer olarak düşünülmelidir. Başvuru yapılan kadronun göreceği talep, başvuru yapanların aldıkları puanlar ve o sene KPSS puan ortalaması gibi değişkenler gençlerin hayallerini yerle bir edebilir.
Kamu belediye başkanlığı geçtiğimiz günlerde memur alımı ilanını yayınladı. Ayrılan ilk kontenjanlar zabıta ve mühendis alımı olurken 65 puan şartı getirildi. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yayınlanan bildiride genel başvuru şartları arasına KPSS'den en az 65 puan alma şartı eklendi.
KPSS-B grubu sınavı çift yıllarda (2 yılda bir) ÖSYM tarafından yapılmaktadır. Bu sınava ortaöğretim, ön lisans, lisans mezunları girebilir. KPSS-B grubu mesleklerinden birine atanmak isteyen adaylar çift yıllarda yapılan sınava katılmak zorundadır.
Sınavsız kamu personeli alımına ilişkin ilk düzenlemeler, 1923 yılında kabul edilen 3201 sayılı Kanun ile yapılmıştır. Bu Kanun ile, kamu kurumlarına personel alımı için KPSS şartı aranmaksızın personel alımı yapılmasına izin verilmiştir.
Bu konuda belirsizlik devam ediyor. Kanaatimiz odur ki, düz memurluklar (B grubu kadrolar) ile öğretmenlik kadroları için mülakat uygulaması kaldırılacak, kariyer meslekleri (A grubu kadrolar) için devam edecektir.
Buna göre, kural olarak 18 yaşını bitirenler memur olabilir. İstisnai olarak bir meslek veya sanat okulunu bitirenler ise en az 15 yaşını doldurmuş olmak, kendi isteği ve velisinin rızasıyla mahkemece ergin kılınmak şartıyla memur olabilirler (DMK. m. 40).
KPSS sınavına girebilmek için en az ortaöğretim mezunu olma şartı bulunmaktadır. Ortaöğretim dışında ön lisans ve lisans mezunları da KPSS sınavına girmektedir. Lisans mezunları için KPSS sınavı her yıl tekrarlanırken, ortaöğretim ve ön lisans mezunları için iki yılda bir sınavın tekrarı sağlanmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri