Önlisans/lisans öğrenimini tamamlayan ve GANO'su 3,00 ile 3,49 arasında olan öğrenciler, onur öğrencisi; GANO'su 3,50 veya üstü olan öğrenciler ise yüksek onur öğrencisi olarak mezun olurlar. Bu bilgi, öğrencinin not döküm belgesi ve diploma ekinde belirtilir.
➢ NOT ORTALAMASI EN AZ 3.00 EN ÇOK 3.49 OLANLAR ONUR, ➢ NOT ORTALAMASI EN AZ 3.50 ve DAHA YÜKSEK OLANLAR YÜKSEK ONUR ÖĞRENCİSİ OLARAK MEZUN OLURLAR. ➢ BU ÖĞRENCİLERE DURUMLARINI BELİRTEN ÖZEL BİR BELGE, DİPLOMALARI İLE BİRLİKTE VERİLİR.
Öğrencilerin dönem sonu ortalamalarına göre Takdir veya Teşekkür Belgesi verilecek. Bunun yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı, arkadaşlarına örnek teşkil eden davranışlarda bulunan okulda ve dışarıda kurallara uyan, görgü kuralları ve insan ilişkilerinde çevresindekilere örnek olanlara Onur belgesi verecek.
Yıl sonu dönem ortalaması 70 ila 84.99 arasında olanlar Teşekkür Belgesi, 85 ve üzeri alanlar ise Takdir Belgesi almaya hak kazanacak. Onur belgesi ise davranışlarıyla arkadaşlarına ve çevresine örnek teşkil eden öğrencilere verilecek.
İlgili 16 soru bulundu
Evet verilmektedir. Derslerini ve tezini/bitirme projesini başarıyla tamamlayanlardan; genel not ortalaması 3,50-3,75 arasında olanlar onur öğrencisi, 3,76-4,00 arasında olanlar ise yüksek onur öğrencisi sayılır. Bu öğrencilerin listesi enstitü müdürlüğü tarafından her eğitim öğretim yılı sonunda ilan edilir.
a) 70,00-84,99 arasındakileri teşekkür belgesi, b) 85,00 ve daha yukarı olanları takdir belgesi, c) Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesi ile ödüllendirir.
Belirlenen davranışlar okul yönetimince onur kurulu ile okul öğrenci ödül ve disiplin kuruluna bildirilir. Onur belgesinin üniversite sınavında herhangi bir katkısı bulunmamaktadır.
Onur belgesini alabilmek taktir ve teşekkür belgelerini almaktan daha zor olabiliyor. Onur belgesini almak isteyen öğrenciler, okulunda başarılı bir öğrencilik hayatı geçirmesi gerekiyor. Hem başarılı hem de örnek olacak davranışlar yapması, onur belgesi alınması konusunda etkilidir.
MADDE 12 – (1) Onur genel kurulu, onur kurulunu seçer. Merkezde öğrenciliğe yakışmayan davranışları inceler ve bunların düzeltilmesi için alınması gereken tedbirler hakkında merkez yönetimine tekliflerde bulunur. (2) Onur genel kurulu her dönem en az iki kez toplanır.
MADDE 31 – (1) Fakülte ve yüksekokullarda kayıtlı olduğu programın öngördüğü bütün dersleri, uygulamaları ve stajları bu Yönetmelik hükümlerine göre başarı ile tamamlayıp, genel akademik ortalaması 4,00 üzerinden 3,00-3,49 arasında olanlar şeref öğrencisi, 3,50 ve üzeri olanlar yüksek şeref öğrencisi olarak ...
Onur Belgesi, kişinin başarılarını tanımak, teşvik etmek ve ödüllendirmek için verilir. Bu belge, kişinin akademik veya mesleki geçmişinde değerli bir referans olabilir. Aynı zamanda, iş başvurularında veya eğitim başvurularında kişinin üstün başarısını vurgulamak için kullanılabilir.
Maddesine göre verilmektedir. MADDE 43 – (1) Genel not ortalaması, 4 üzerinden 3,85'in üstünde olan öğrenciler üstün başarılı sayılır ve bu öğrencilere 'Üstün Başarı Belgesi' verilir.
Diploma kırdıran öğrenciler diploma kırdırdıkları programda öğrenimlerine devam edemez. Programla ilgili tüm hakları diploma kırdırma ile sona erer. Alınacak olan diplomada "Bu diploma alan belirtmemekte sadece Ön Lisans derecesini belgelemektedir." ibaresi yer almaktadır.
AUZEF'ten mezun olan öğrencilerden AGNO'su 3.00–3.49 arasında olan öğrenciler Onur Belgesi; 3.50–4.00 arasında olan öğrenciler ise Yüksek Onur Belgelerini AKSİS 'Belge Talepleri' alanından e-imzalı olarak alabilmektedir.
Madde 6- (1) Üstün Başarı belgesi, üç defa başarı belgesi alan personele verilir. Madde 7- (1) Ödül, Üstün Başarı Belgesi alan personele verilebilir. Vali, ilçe sınırları içinde görevli personele Kaymakam tarafından verilebilir.
“MADDE 34 – (1) Bulundukları yarıyıl/yılsonu itibarıyla bütün derslerini almış ve başarmış olan öğrencilerden, AGNO'su 3.00–3.49 arasında olanlar yarıyıl/yıl onur öğrencisi; 3.50–4.00 arasında olanlar ise yarıyıl/yıl yüksek onur öğrencisi sayılır.
Onur belgesini almaya hak kazanan öğrenciler, yılsonunda onur belgelerini alabilir. Onur belgesi, başarılı olan öğrencilere takdir veya teşekkür belgeleriyle birlikte verilebilen önemli bir belgedir. Onur belgesi, öğrencilerin örnek davranışları nedeniyle verilen bir belgedir.
Bu listeye giren öğrencilerden ilgili yıl veya yarıyıla ait akademik başarı not ortalaması 80,00-89,99 arası olan öğrencilere “Onur ”, 90,00 ve 100 arası olan öğrencilere “Yüksek Onur” belgesi verilir.
Bulundukları yarıyıl sonu itibarıyla bütün derslerini almış, başarmış ve disiplin cezası almamış öğrencilerden, AGNO'su 3,00-3,49 arasında olanlar yarıyıl onur öğrencisi; 3,50-4,00 arasında olanlar yarıyıl yüksek onur öğrencisi sayılır.
İlk dönemde başarılı olan öğrenciler takdir ve teşekkür belgeleri almaya hak kazanırken ve bazı öğrencilere başarı belgelerinin yanında ek olarak onur belgesi verilir.
a) 70,00-84,99 arasındakileri teşekkür belgesi, b) 85,00 ve daha yukarı olanları takdir belgesi, c) Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesi ile ödüllendirir.
a) 70,00-84,99 arasındakileri teşekkür belgesi, b) 85,00 ve daha yukarı olanları takdir belgesi, c) Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesi ile ödüllendirir.
Üstün başarı belgesi verilenlere, merkezde bağlı veya ilgili bakan ve illerde valiler tarafından uygun görülmesi hâlinde en yüksek Devlet memuru aylığının (ek gösterge dâhil) % 200'üne kadar ödül verilebilir.
a) Ulusal ve uluslararası yarışmalara katılarak ilk beş dereceye giren, b) Çeşitli sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklerde üstün başarı gösteren öğrenciler "İftihar Belgesi" EK-8 ile ödüllendirilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri