Buna göre; Üniversitelerde bahar dönemi vize ve final sınavları online olarak uzaktan yapılacak. Üniversitelerde final sınavlarının yüz yüze yapılması durumu bölümden bölüme değişiklik gösterebilmektedir. Uygulamalı eğitimler bölümünde okuyan kişilerin final sınavlarının yüz yüze yapılacağı düşünülmektedir.
Ardından alınan kararda ise “ 2022-2023 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılında ön lisans, lisans ve lisansüstü öğretim düzeylerinde yıl içi sınavlarında olduğu gibi yıl sonu sınavlarının da çevrimiçi (online) yapılmasına karar verilmiştir.” açıklaması yapıldı.
2023 YKS sınavı bu yıl aynı geçtiğimiz yıllarda yapılan üniversiteye giriş sınavları gibi toplam 3 oturumda gerçekleştirilecek. Bunlar; Alan Yeterlilik Testi (AYT), Temel Yeterlilik Testİ (TYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) şeklinde olacak.
Üniversitelerde finalden önce girilen sınavlara vize denir. Vize sınavının yazılı mı yoksa test mi olacağına öğretmen karar verir. Dönem sonunda yapılan sınavlara ise final denir. Son sınav anlamına gelen finalin notlarıyla vize notlarının ortalaması alınır.
AUZEF VİZE SINAVLARI NE ZAMAN? Akademik takvime göre AUZEF Ara Dönem (Vize) Sınavları 11 Kasım - 12 Kasım 2023 tarihlerinde, Yarıyıl Sonu (Bitirme Sınavları) 23 Aralık - 24 Aralık 2023 tarihlerinde, Yarıyıl Sonu (Telafi Sınavları) 03 Şubat -04 Şubat 2024 tarihlerinde gerçekleşecek.
İlgili 39 soru bulundu
Buna göre; Üniversitelerde bahar dönemi vize ve final sınavları online olarak uzaktan yapılacak.
5- Yıl sonu sınavlarının 30.03.2023 tarih ve 638 sayılısenato kararı ile ilan edilen akademik takvime göre 5-18 Haziran 2023tarihlerinde arasında yapılmasına, 6- 26-27 Haziran 2023 tarihleri arasında mazeret sınavlarınınyapılmasına, 7- Yaz öğretiminin 10 Temmuz 2023 tarihinde başlamasına,karar verildi.
38 / 0.7 = 54.2 = 55 Finalde almamız gereken nottur. Burada 50 CC yani en düşük ders geçme notunun alt sınırıdır.
Yani öğrencinin dersi geçebilmesi için vize ve final not ortalamasının (ham notu) en az 50 olması gerekmektedir. Madde 1'deki şekliyle hesaplanan ham not 50 ve üstü olmalıdır. Yarıyıl Sonu Sınavında alt limit 40 puana çıkarılmıştır. Yani öğrencinin vizesi ne olursa olsun finalden en az 40 ve üstü alması gerekmektedir.
1 yılda 2 dönem bulunur, güz ve bahar yarıyılları olarak adlandırılır. 1 dönem içerisinde 14 hafta ders, 1 adet ara sınav, 1 adet final sınavı ve final sınavında geçilemeyen dersler için 1 adet bütünleme sınavı bulunmaktadır.
AÖF bahar dönemi final sınavları, vize sınavlarında olduğu gibi online (çevrimiçi) olarak gerçekleştirilecek.
Buna göre; Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri 2022-2023 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavları 3-4 Haziran 2023 ve 10-11 Haziran 2023 tarihlerinde online olarak gerçekleştirilecek.
Buna göre; Üniversitelerde bahar dönemi vize ve final sınavları online olarak uzaktan yapılacak. Üniversitelerde final sınavlarının yüz yüze yapılması durumu bölümden bölüme değişiklik gösterebilmektedir. Uygulamalı eğitimler bölümünde okuyan kişilerin final sınavlarının yüz yüze yapılacağı düşünülmektedir.
Finaller çevrimiçi(online) olacak
İTÜ'nün 23 Mayıs 2023 tarihinde mail üzerinden yaptığı açıklamaya göre 2022-2023 bahar yarıyılı finalleri çevrimiçi(online) yapılacak.
AÖF bahar dönemi final sınavları, vize sınavlarında olduğu gibi online (çevrimiçi) olarak gerçekleştirilecek. AÖF tarafından, Açıköğretim İktisat ve İşletme Fakültesi online sınavları, okul ortamından yapılan sınavlar ile benzer şekilde düzenleniyor.
YÖK'ten yapılan açıklamaya göre üniversitelerde final sınavları 1 Haziran'dan sonra yapılacak.
Alınan vize- final puan ortalama ağırlığı oranı çarpıldıktan sonra yüze bölünerek ortalama alınmaktadır. Ortalama hesabında vize puanı %40 final puanı ise % 60 olarak alınmaktadır. Sonucun GEÇER not kabul edilmesi için not ortalaması 50 puan ve üstü olmalıdır.
Vize sınavına girmediğiniz dersin final sınavına girebilirsiniz. Bir ders için Ham Başarı Puanı , ara sınavın %30 u, bitirme/telafi sınavlarının %70'i dikkate alınarak hesaplanır.
2) Uygulamalı derslerde ara sınav notu ortalamasının %60'ı ile yarıyıl/yıl sonu ve bütünleme sınavı notunun %40'ı toplanarak hesaplanır. 3) Yarıyıl/yıl sonu ve bütünleme sınavlarının her birinden en az 50 puan almak zorunludur.
Genel not ortalaması 2.00 ve üzeri olan öğrenci dönem not ortalamaları ne olursa olsun o yarıyılda başarılı olur. Dönem not ortalamaları 1.99 - 1.80 arası olan öğrenci sınamalı, 1,80'in altında olan öğrenci o yarıyılda başarısız sayılır.
DERS GEÇME NOTU KAÇ OLDU? Daha önce 45 olan sınıf geçme puanı Türkçe dersi için 70'e, diğer dersler için 50'ye yükseltildi. Bu puanların altında puan alan öğrencilerin sınıf geçme ya da kalmalarına şube öğretmenler kurulunda karar verilecek.
sınav sistemi değişmezse tyt, ayt, ydt olarak uygulanacak sınavlardır.
Açıköğretim yaz okulu sınavları ise okul ortamında yüz yüze olarak gerçekleştirilecek. AÖF yaz okulu sınav giriş belgesi üzerinden adaylar sınava katılacakları okulları öğrenebilirler.
Tamamen çevrim içi yapılmakta olan derslerin (uzaktan eğitim yoluyla verilen derslerin) final sınavları çevirim içi olarak yapılacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri