Türkiye'de Yükseköğretim öğrencileri için ceza afları, çeşitli nedenlerden dolayı yükseköğretim kurumlarıyla ilişikleri kesilmiş öğrencilerin geri kazandırılması anlamına geliyor.
2) Öğrenci affıyla ilgili düzenlemeden 18/05/2018 tarihine kadar ilişiği kesilen öğrenciler yararlanabilecektir. 3) Aftan yararlanmak isteyen öğrencilerin, askerlik görevi, mücbir sebepler ve sağlık nedenleri dışında 18/09/2018 tarihine kadar ilişiklerinin kesildiği yükseköğretim kurumuna başvurmaları şarttır.
Öğrencii affından faydalanmak isteyen öğrenciler, Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından başvuru formu ile yani başvuru dilekçesi ile daha önce bağlı olduğu fakültenin öğrenci işlerine bizzat müracaat edebilecekler.
Yaklaşan seçim nedeniyle iktidarın vaadi olan öğrenci affından birçok öğrenci yararlanamadı. 2022 ve 2023 yılında azami süresi dolacak olan birçok lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencisi, bu affın kapsamına giremedi.
Genel af, kamu davasının düşmesi veya ceza mahkumiyetinin tüm neticeleriyle birlikte ortadan kalkması sonucunu doğuran bir ceza hukuku kurumudur (TCK m.65/1). Genel af tüm suçları kapsayacak şekilde çıkarılabileceği gibi belirli bazı suçları kapsayacak şekilde de çıkarılabilir.
İlgili 28 soru bulundu
Türkiye'de Yükseköğretim öğrencileri için ceza afları, çeşitli nedenlerden dolayı yükseköğretim kurumlarıyla ilişikleri kesilmiş öğrencilerin geri kazandırılması anlamına geliyor. Öğrenci affı lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerini kapsayacak.
Devamsızlık affı ihtimalinin 2023-2024 eğitim öğretim döneminde olmayacağını söyleyen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğrencilerin mağdur olmaması için buna dikkat etmesi gerektiğini şu sözlerle ifade etti; "Önümüzdeki eğitim öğretim yılı sonunda çocuklarımız af ya da benzeri beklenti içinde olmasınlar.
Af çıktığı zaman, terör hariç her ne olursa olsun(kendi isteği dahil) ilişiği kesilenler kayıt yaptırabilir diyor. Siz de 4 yıllıktan kendi isteğinizle sildirdiğiniz için ayrıldığınız fakülteye geri dönebilirsiniz.Önlisansta aldığınız ve lisansla uyumlu olan dersleri de muaf edebilirler.
667 sayılı KHK uyarınca yükseköğretim kurumlarına yerleştirilerek kayıt yaptıran ve sonrasında ilişiği kesilen, kayıt yaptırmayan veya herhangi bir nedenle yerleştirme işlemine katılmayan öğrenciler aftan yararlanabilecektir.
AF YASASI KİMLERİ KAPSIYOR? 14 Temmuz'da TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen yeni infaz düzenlemesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylanarak 15 Temmuz'da Resmi Gazete'de yayınlanıp yürürlüğe girdi.
2023 AF YASASI KİMLERİ KAPSIYOR? TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edilen kanun teklife göre; Kapalı ceza infaz kurumlarında bulunan ve cezasının belirli bir süresini bu kurumlarda geçirilen hükümlüler iyi halli olmak şartıyla 3 yıl daha erken açık ceza infaz kurumlarına geçiş yapabilecek.
Aftan yararlanmak için son tarih 7 Kasım ancak son başvuru tarihi üniversitelere göre değişiyor. 31 Ağustos'ta saat 17.00'ye kadar başvuru yapanlar; 2022-2023 akademik yılı güz dönemine, 1 Eylül 2022 7 Kasım 2022 tarihleri arasında başvuru yapanlar ise bahar dönemine kayıt yapabilecekler.
Bu duyuru Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin 2022-2023 Öğretim Yılı 7417 sayılı kanun kapsamında af bahar dönemi kayıt işlemlerini kapsamaktadır. 06 Şubat 2023 Pazartesi günü saat 10.00'da başlayıp, 28 Şubat 2023 Salı günü saat 17.00'de sona erecektir.
Tarihçe. 1984, 1988, 1991, 1992, 1993, 1995, 2000 ve 2005 yıllarında bu öğrencileri geri kazandırmaya çalışılmıştır. Yüksek öğrenci sayısının bir anda üniversitelere doluşması, aftan disiplin suçlularının da yararlanması nedeniyle sık çıkarılan afların eğitim sistemini yozlaştırdığı söylenmektedir.
Kaydı silinen öğrencilerin Öğrenci Kimliği , Bank 24 Jet ve TC kimlik fotokopisi ile birlikte Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'nda bulunan Gazi MYO (Uzaktan Eğitim) bankosuna başvuru yapmaları gerekmektedir.
Üniversitelerden çeşitli nedenlerle ilişiği kesilen 4 milyon 242 bin 316 öğrenci aftan yararlanacak. ÖĞRENCİ AFFI NEDİR? Türkiye'de Yükseköğretim öğrencileri için ceza afları, çeşitli nedenlerden dolayı yükseköğretim kurumlarıyla ilişikleri kesilmiş öğrencilerin geri kazandırılması anlamına geliyor.
Af kanunundan yararlanarak ayrıldığı yükseköğretim kurumuna kayıt yaptıranlardan ÖSYS/YKS puanı giriş yılı itibarıyla aynı veya farklı bir diploma programının aynı türden taban puanına sahip olanlar, bu programlardan birine yatay geçiş talebinde bulunabilecektir.
Şimdi ise pandemi nedeniyle izne çıkarılan 120 bin mahkumun yeniden cezaevlerine alınmasının nüfus sorununa yol açacağı düşünüldüğü için genel af konusunun 31 Temmuz 2023'den önce ele alınması bekleniyor.
Öğrenci ilişik kesme belgesini, ilgili birimlere imzalattırır, bu belge ile öğrenci kimliğini akademik birime teslim eder ve lise diplomasını alır. Kaydını sildiren öğrencinin Üniversite ile ilişiği kesilir. Bu yolla ayrılan öğrencinin kaydının yeniden yapılması mümkün değildir.
Üst üste sekiz (8) dönem katkı payı veya öğrenim ücretinin ödenmemesi ile kayıt yenilenmemesi nedeniyle YÖK kanunun 44/C maddesi kapsamında yetkili kurullarının kararı ve Yükseköğretim Kurulunun onayı ile öğrencilerin ilişikleri kesilebilir.
Ders kaydını yapıp gitmezsen devamsızlıktan kalırsın sadece. Okulun uzar.
04 Ekim-07 Kasım 2022 tarihleri arasında Af başvurusunu tamamlayan adayların kayıt işlemleri 06-10 Şubat 2023 tarihleri arasında yapılacaktır. Af Başvuru ve Kayıt İşlemleri aof.anadolu.edu.tr adresi Kayıt Otomasyonu bağlantısından e-devlet şifresi ile yapılacaktır.
AÖF tarafından başvuru yetkili onayı 24 saat içerisinde gelmektedir. Bu zaman dilimi içerisinde onay gelmediyse, AÖF Destek İletişim ve Çözüm Masasını arayarak onay verilmesini isteyebilirsiniz.
05.07.2022 tarihinde askerlik görevini yapmakta olanlar terhislerini takip eden 2 ay içinde ekteki başvuru formu ve gerekli belgeler ile başvurmaları halinde Kanun'da belirtilen haklardan yararlanabileceklerdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri