Öğrenciliğin sen sildirme talebinde bulunmadığın sürece silinmez. Kayıt yenilemediğin zaman o dönem içerisinde ders alamazsın sadece.Diğer dönemi bekleyip kayıt yenileyip öyle ders alırsın.
Üst üste sekiz (8) dönem katkı payı veya öğrenim ücretinin ödenmemesi ile kayıt yenilenmemesi nedeniyle YÖK kanunun 44/C maddesi kapsamında yetkili kurullarının kararı ve Yükseköğretim Kurulunun onayı ile öğrencilerin ilişikleri kesilebilir.
Bu süre içinde kaydını yenilemeyen öğrenciler o yarıyılda derslere giremezler ve bu süre öğrenim süresinden sayılır, öğrencilik statüsü devam eder ancak öğrencilik haklarından yararlanamaz.
HANGİ DURUMLARDA KAYIT SİLİNİR? Kesin kayıt işleminin usulüne uygun yapılmadığının veya kesin kayıt hakkı kazanılmadığının anlaşılması nedeniyle kayıt işleminin iptal edilmesi. Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği uyarınca Üniversiteden çıkarılma cezası alması.
Hayır. Üniversite tarafından ilan edilen tarihlerde kayıt yenileme ve ders kaydı yapmayan öğrenci, o yarıyılda derslere ve sınavlara giremez ve öğrencilik haklarından yararlanamaz.
İlgili 16 soru bulundu
17 Nisan 2020 tarih ve 31102 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan, Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun “Açık öğretim sisteminde üst üste dört dönem kayıt yenileme koşullarını yerine getirmeyen öğrencinin ilgili programdan ilişiği kesilir.” hükmünü içermektedir.
Bu durumda, 2020-2021 Öğretim Yılı Güz Döneminden itibaren üst üste 4 dönem kayıt yenileme işlemi yapmayan öğrencilerimizin kayıtları 2021-2022 Öğretim Yılında silinecektir.
Kayıt sildirme başvuruları öğrenci işleri tarafından incelendikten sonra, başvuru sonucu öğrencilerin dilekçelerinde belirtmiş olduğu GSM numarasına SMS olarak bildirilmektedir.
Öğrenciliğin sen sildirme talebinde bulunmadığın sürece silinmez. Kayıt yenilemediğin zaman o dönem içerisinde ders alamazsın sadece.Diğer dönemi bekleyip kayıt yenileyip öyle ders alırsın. Yeni sistemde hazırlık harici 7 yılda bitiremezsen siliniyor diye biliyorum.
"Aktif, pasif veya dondurulmuş AÖF kaydınız olduğu için kaydınızı sildirmeden başvuruda bulunamazsınız." yazıyor. AÖF İkinci Üniversite programı ile geçen sene kayıt yaptırmıştım.
(2) Yabancı dil hazırlık sınıfı hariç azami öğrenim süreleri; 2 yıllık ön lisans programları için 8 yarıyıl/4 yıl, 4 yıllık lisans programları için 14 yarıyıl/7 yıl, 5 yıllık lisans programları için ise 16 yarıyıl/8 yıldır.
Üniversite'ye ilk kayıt yaptırdığı yarıyılın başlangıç tarihini izleyen ilk yedi hafta içinde kayıt dondurma başvurusu yapan öğrenci, kayıt dondurma başvurusu yaptığı her yarıyıl başına yarıyıllık öğrenim bedelinin yarısını ödemekle yükümlüdür.
Evet. Kayıt dondurmak için kayıtlı bulunduğunuz Fakülte/Yüksekokul/Enstitüye dilekçe ile başvurmalısınız. MADDE 34 – (1) Kayıt dondurmak için yapılacak başvurular yarıyılın/yılın ilk on iş günü içinde yapılır. Sağlık nedenine dayanan kayıt dondurma istekleri bu sürenin dışındadır.
Ders kaydını yapıp gitmezsen devamsızlıktan kalırsın sadece. Okulun uzar.
Aktif öğrencinin ve kayıt yenileme hakkı olan öğrencinin internet hesabı silinmemektedir. Ancak öğrenci, internet hesabının silinmesini talep edebilir. Bunun için kullanıcı “Öğrenci Kişisel Hesabı İptal Talebi Formu”nu doldurarak BAUM'a resmi yazı ile gönderilmek üzere bağlı bulunduğu fakültesine vermelidir.
Öğrenci, ilgili dönemde ders başlayana kadar kayıt sildirirse 1 dönemlik ücreti kesilir. Dersler başladıktan sonra kayıt sildirme işlemi olursa 1 yıllık ücreti kesilir.
c) Kesin kayıt işleminin usulüne uygun yapılmadığının veya kesin kayıt hakkı kazanılmadığının anlaşılması nedeniyle kayıt işleminin iptal edilmesi. d) Azami öğrenim süresini dolduran öğrencilerin kaydı silinir.
Kayıt sildirme başvurusu, herhangi bir sebeple fakültemizdeki öğrenimine son vermek isteyen öğrencilerimize yönelik hazırlanmıştır. Kayıt silme başvurusu geri döndürülemez bir işlem olduğu için başvuru yapmadan önce dikkatli karar verilmelidir.
Okul Kamera Kayıtlarının Silinme Süresi Nedir? Okul kamera kayıtlarının silinmesi için belirlenen süre 12 aydır. Saklama için en az 1 yıllık süre boyunca kamera kayıtlarının muhafaza edilmesi ve korunması gerekir. Bu kayıtların silinmesi için günlük ya da haftalık işlemin yapılması çoğunlukla önerilmez.
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı
Yükseköğretim Kurulu'nun yürüttüğü Yükseköğretim Bilgi Yönetim Sistemi çalışmaları kapsamında artık öğrenci belgesi https://www.turkiye.gov.tr/ adresi üzerinden alınabilecek.
Veliler, "e-Okul.meb.gov.tr" ile e-devlet kapısı sisteminden İlköğretim Okulları Adrese Göre Kayıt Okulu Sorgulama (e-Kayıt) hizmet başlığından çocuklarının yerleştirildiği okulu öğrenebilecekler. Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz?
Kayıt yenilemeyen öğrencilerin AKSİS ve E- Devlet sisteminde öğrencilik statüsü "Kayıt Yenilemedi" olarak işlenir ve öğrenciliği pasif duruma geçer. Kayıt yenilenmeyen yıl/yarıyıllar azami öğrenim süresine dâhil edilir.
☞ Kayıt İptal (Aday Kayıt İptal) ekranına girilir. ☞ TC Kimlik No yazılarak arama yapılır. ☞ Eğer öğrenci kaydı iptal edilebilir durumda ise Adı Soyadı alanında adı görüntülenecektir. ☞ İptal Nedeni seçilir ve sonra Açıklama kutusuna kısa bilgi girilir. ☞ Kaydet düğmesi tıklatılır.
1. Öğrenci numarası sisteme girilir ve öğrenciye ait bilgiler ekrana yüklenir. 2. Daha sonra Bilgi Düzenleme menüsü altındaki Öğrenci Sil seçeneğine basılır.
Senato ve Üniversite Yönetim Kurulunun belirlediği esaslara uymayan veya ödemesi gereken katkı payı/öğrenim ücreti varsa bunları ödemeyen öğrencinin kaydı yenilenmez, bu öğrenci pasif öğrenci statüsüne girer. Öğrencilerin kayıtlarını yenilemedikleri ve eksik ders almış oldukları dönemler öğretim süresinden sayılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri