Orada en azından çok mini şort, etek, askılı kıyafetler giymemenizi tavsiye edebilirim ama
Ürdün'e Ne Zaman Gidilir? Ürdün çöllerle kaplı bir ülke olduğundan çok sıcak ve kurak yazlara sahiptir. Ürdün'ün keyfini çıkarmak isterseniz burayı bahar aylarında ziyaret etmenizi tavsiye ederiz. Eylül - ekim veya nisan-mayıs dönemleri Ürdün gezileri için idealdir.
Alkol satışı ve tüketiminin yasak olduğu komşu ülkelerin aksine bu tarz yasaklamaların bulunmadığı Ürdün'de özellikle eğlence mekanlarında alkollü tüketimi oldukça fazla.
Ürdün ile ilgili yaptığım uzun araştırmalar sırasında hem 3 günlük hem de 8 günlük gezilere ve turlara rastlamıştım. Bizim gitmek istediğimiz süre ise 4-5 gündü. Eğer zamanınız varsa kuzeyden başlayıp güneye kadar 8 günde birçok şehri gezecek bir planlama yapabilirsiniz.
Birçok hediyelikte ülkenin kültürünü yansıtan el işçiliğine rastlanabilmektedir. Ürdün'de alışveriş yapmak oldukça keyiflidir. Özellikle ülkenin yöresel kıyafetleri, kum sanatı, Ürdün'e özgü altın işlemeli takılar, el dokuması duvar halıları ve ülkenin yöresel eşarbı olan keffiyeh bunlardan sadece birkaçıdır.
İlgili 35 soru bulundu
Ürdün'ün ulusal yemeği mansaf, ancak çoğu zaman musahan ya da maklube gibi yemekler de yenilir.
Ürdün Maliyet
Ortalama bir Avrupa şehri kadar, ne daha az ne de daha fazla. Tabii ki çok lüks restoranlar da var, aşırı ucuz yerler de fakat kıyaslayınca gerçekten de kıyaslayınca ortalama bir Avrupa şehri kadar pahalı geldi.
Ürdün'de deniz var mı diye soranlara söyleyelim: Evet. Kızıldeniz, Petra ve Wadi Rum ile ünlü Ürdün'de denize girebileceğiniz küçük de olsa bir sahil bulunuyor. Kızıldeniz kıyısındaki Akabe, Ürdün'ün denize kıyısı olan tek şehri.
Resmi dil Arapça'dır. Özellikle başkent Amman'da İngilizce yaygın şekilde konuşulmaktadır. % 97 Arap, % 2 Kafkasya kökenliler (Çerkez, Çeçen), % 1 diğer. % 92 Sünni Müslüman, % 6 Hıristiyan, % 2 diğer.
Ürdün. Başörtüsü giymeyi gerektiren herhangi bir kanun ya da herhangi bir kamu kurumundan herhangi bir yasaklama yoktur. 1980'lerde başörtüsü kullanımı arttı. Bununla birlikte, başörtüsü kullanımı genellikle alt ve orta sınıflar arasında yaygın olarak görülmektedir.
Lut (Arapça: لوط, İbranice: לוט), bugünkü İsrail ile Ürdün sınırı arasındaki topraklarda yaşayan bir kavim olan Lut kavmine gönderildiğine inanılan peygamber.
Türkiye Cumhuriyeti ile Ürdün hükümeti arasında 1 Aralık 2009 tarihinde yapılan anlaşma uyarınca Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının 6 ay içerisinde yapacakları 90 günlük turistik seyahatlerinde vize almalarına gerek bulunmamaktadır.
Ürdün (Arapça: الأردن, el-Ürdün) ya da resmî adıyla Ürdün Hâşimi Krallığı (Arapça: el-Memleketü'l-Ürdüniyyetü'l-Hâşimiyye), Orta Doğu'da bulunan bir Arap ülkesidir.
İlkbahar ve sonbahar mevsimleri Petra'da aşırı sıcak ve nemden uzak olan dönemlerdir. Petra'yı verimli bir şekilde keşfetmeye imkan veren bu dönemler turistlere en fazla tavsiye edilen zaman dilimidir. Özellikle nisan, mayıs, eylül ve ekim ayları Petra'nın büyülü kanyonlarında kaybolmak için oldukça uygundur.
Ürdün'ün yönetim şekli şeriat olduğu için tatil öncesi aklınızda soru işaretleri olabilir. Ancak problem yaşamamak için eşinizle, ailenizle ya da kız kıza arkadaşlarınızla turistik bölgeleri tercih edebilirsiniz.
Ürdün'ü gezmek için minimum 4 gün lazım. Bence çok yeterli. Dalış merakınız varsa 5 güne çıkarılabilir ama unutmayın Ürdün pahalı bir ülke.
Düşündüğünden Güvenli
Hiç merak etme, Amman oldukça güvenli bir şehir ve suç oranı, ülkenin genelinde olduğu gibi, oldukça az. Amman'da 24 saat boyunca gönül rahatlığıyla gezebilirsin. Otellerden alacağın konaklama belgesi ve pasaportunu her zaman olduğu gibi yanında taşıman gerekiyor.
Ürdün'de kahvaltı kültürü ise oldukça farklı. Falafel dürüm, patlıcan ezmesi, humus ve taze ekmek sabahları güne başlamak için karşınıza gelecek olan lezzetler.
Hem Ürdün'ün genelinde hem de Amman'da en çok tercih edilen içeceklerden biri çay. Şehirde yemeklerden sonra servis edilen çaya genellikle şeker önceden ilave ediliyor.
Ürdün'deki Türkler, veya Ürdün Türkleri olarak da bilinir, Ürdün'de yaşayan Türk kökenli insanlardır. Bu insanlar, Osmanlı İmparatorluğu'nun yönetiminden bu yana Ürdün'de başarılı bir varlığa sahipler. Bugün ülkede Osmanlı-Türk göçmenlerin torunları olan yaklaşık 60.000 kişilik bir azınlık vardır.
Sınırlı miktarda petrol ve doğal gaz rezervlerine sahip olan Ürdün'ün başlıca maden kaynakları ise fosfat, potaş ve şist yağıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri