Üretimde Etkinlik Üretimde etkinlik durumunda, bir malım çıktısını azaltmaksızın, diğer malın çıktısını arttırmak olanaklı olmuyorsa, üretimde etkinlik gerçekleşmiş demektir.
Etkinlik, bir makina veya tesisin belirli bir zaman diliminde üretebileceğinin ne kadarını gerçekleştirdiğini ifade eder. Dolayısıyla, etkinlik verimlilik hakkında hiç bir şey söylemez, ne kadar kaynak kullanıldığı belli değildir. Verilen zaman diliminde daha çok kaliteli ürün ortaya koyabilirsek etkinliğimiz artar.
Etkinlik (Event), hedef kitleye bir mesajın iletileceği veya tutumların etkilenip davranışın gerçekleştirileceği bir toplantının belirli bir yer ve zamanda gerçekleştirildiği faaliyetlerin tümüdür.
Teknik etkinlik, firmanın üretim imkanları kümesi sınırında yer aldığı durumda sağladığı etkinliktir. Bu, firmanın veri bir girdi seti ile olası maksimum hasılayı üretebilme başarısıdır.
Türkçe, Sanat, Drama, Müzik, Hareket, Oyun, Fen, Matematik, Okuma Yazmaya Hazırlık ve Alan Gezileri şeklindedir. Öğretmen veya çocuklar tarafından yapılandırılmış/ yarı yapılandırılmış/ yapılandırılmamış etkinlikler sınıf içinde yapılabileceği gibi açık havada da yapılabilir.
İlgili 18 soru bulundu
ETKİNLİK (ETKENLİK, EFFECTIVENESS)
İŞÇİLİK, HAMMADDE, MALZEME VE DİĞER GİRDİLERİN İŞLETME İÇİNDE SAPTANAN AMAÇLAR DOĞRULTUSUNDA NE DENLİ ETKİN YADA YETERLİ KULLANILDIĞINI GÖSTEREN BİR DEĞERLENDİRME KRİTERİDİR.
Etkinlik, işletmenin mevcut kaynak potansiyeli ile bu potansiyelin kullanılan bölümü arasındaki ilişkiyi inceler ancak verimlilik, kullanılan kaynaklarla elde edilen çıktı arasındaki ilişkiyi yani kaynakların üretim gücünü değerlendirir.
Günümüzde kişi veya kurumlar tarafından düzenlenen birçok etkinlik bulunuyor. Anlam bakımından aktivite veya faaliyet karşılığı bulunuyor. Bireyler daha çok aktivite veya faaliyet anlamında etkinlik sözcüğünü tercih edebiliyor.
Bu tanıma göre, üretim sistemlerinin üç temel öğesi vardır. Bunlar; girdiler, dönüşüm süreci ve çıktılar olarak sayılabilir.
O halde üretim faktörleri, üretimin meydana gelmesi için gerekli unsurlardır. Dolayısıyla üretim bu faktörlerin mal ve hizmet haline dönüşümünü ifade eder. Klasik ekonomide üretim faktörleri üç başlık altında sınıflandırılmaktadır. Bunlar: Emek, sermaye ve doğal kaynaklar (toprak)dır.
TDK sözlüğüne göre faaliyet kelimesinin ilk karşılığı canlılık ve hareket anlamında verilmiştir. Faaliyet kelimesinin TDK sözlüğüne göre ikinci anlamı çalışma olarak verilmiştir. Faaliyet kelimesinin TDK sözlüğüne göre son anlamı işler durumda olma ve etkinlik olarak verilmiştir.
Etkinlik Yöneticisi, bir organizasyonun planlama aşamasından, eklinlik günü ve sonrası değerlendirmenin yapılmasına kadar tüm süreci yönetmekle sorumludur. Konferans, düğün, doğum günü, yıl dönümü, hayır etkinliği, sürpriz parti, satış toplantısı gibi etkinliklerin organizasyonunu koordine eder.
Etkinlik olarak tanımlanır. Aktivite Örnek Anlatımı: Aktivite; herhangi bir durum veya durumda etkin, aktif olma hali, bir radyoaktif kaynağın yoğunluğu, kimyasal bir reaksiyonda yer alabilme, fizyolojik bir işlem, solunum aktivitesi gibi anlamlar için de kullanılan bir kelimedir.
İktisadi veya ekonomik etkinlik bir ekonomide, veri teknoloji ve belli kaynak stokları altında minimum çaba veya maliyet ile maksimum hasıla (çıktı) elde edebilme yeteneği olarak tanımlanmaktadır.
Hallmark (özellikli) , bir kasaba, şehir ya da bölgenin ruhu ve değerlerini taşıyan, düzenlendiği yer ile aynı adla anılan, yaygın bir kabul ve farkındalık kazanan etkinliklerdir. Hallmark (özellikli) etkinliklerde yöre ve etkinlik ayrılmaz bir algı oluşturmaktadır.
İşletme; kâr amaçlı kurumların kuruluşu, finansmanı, üretim araçlarının sağlanması, üretilen mal ve hizmetlerin pazarlanması, örgütlenmesi, yönetilmesi ve finansal olaylarının izlenmesini inceleyen bir sosyal bilimdir.
Etkinlik ve organizasyon sorumlusu, planlamadan uygulamaya kadar tüm organizasyon süreçlerinin müşterinin talep ettiği standartlarda gerçekleşmesini sağlar. Mağaza, fuar, konser alanı, spor salonları veya diğer kamusal mekanlarda etkinlik düzenleyerek marka bilinirliği ve satışları artırmayı hedefler.
b. Çok Faktörlü Verimlilik Oranı: Toplam çıktı ya da çıktının bir bölümü ile girdilerin bir türü ya da birkaç çeşit girdi türü arasındaki ilişkileri ölçen orandır.
Etkinlik Uygulamaları, basılı olarak okullarda uygulanan Türkiye geneli güvenilir ölçme değerlendirme uygulamalarıdır. Okulistik Etkinlik Uygulamalarından 7 gün sonra bu uygulamaların tekrarları, öğrencilerin yeniden katılabilmeleri için online olarak yayına verilir.
Kişisel etkinlik, iş performansına yardımcı olan ve kurumsal başarıya katkıda bulunan becerileri, davranışları ve tutumları içerir.
etkinlik oluşturmak üzere alacağı kazanım ve göstergeleri, kavramları, alan gezilerini, özel gün ve haftaları, aile katılımı ve değerlendirme süreçlerini içeren bir çalışma planıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri