Tepsi Kebabı yanına ne yapsam diye düşünüyorsanız, yer elması çorbası, tepsi kebabı, sade pirinç pilavı ve haşhaşlı muhallebi son derece güzel bir menü tercihi olacaktır.
Yöresel Yemekler
Kebap yanına ne yapsam diye düşünüyorsanız, lokanta usulü mercimek çorbası, ev usulü fırında urfa kebap, salçalı bulgur pilavı ve lokanta usulü cacık son derece güzel bir menü tercihi olacaktır.
Tepsi kebabını önceden ısıtılmış 180 derece fırına verin. Yaklaşık 50 dakika kadar pişirin. Pişen tepsi kebabını fırından çıkartın. Dilimleyip, sıcak olarak servis edebilirsiniz.
İlgili 32 soru bulundu
Tepsi Kebabı yanına ne yapsam diye düşünüyorsanız, yer elması çorbası, tepsi kebabı, sade pirinç pilavı ve haşhaşlı muhallebi son derece güzel bir menü tercihi olacaktır.
Közlenmiş sebzeler, yoğurt ve lavaşla servis edebilirsiniz.
Tepsi kebabı bir gün önceden hazırlanabilir mi? Esasen köfte hamurları daha önceden hazırlanıp dinlendirilirse daha lezzetli olur. Misafir geleceği zaman akşamdan hazırlanıp hava almayacak şekilde kapatılarak pişirmeden dolapta bekletilebilir.
Adana, tavuk şiş, kuzu şiş, döner, fındık lahmacundan oluşan ortaya karışık bir ürünümüzdür.
Ev Usulü Urfa Kebabı Tarifinin Servis Önerisi
Yanına sumaklı soğan salatası, közlenmiş domates, soğan ve biberle servis edebilirsiniz.
Yöresel Yemekler
Ev Usulü Acılı Adana Kebap yanına ne yapsam diye düşünüyorsanız, zeytinyağlı iç baklalı enginar, ev usulü acılı adana kebap, patlıcanlı bulgur pilavı ve kabaklı cacık son derece güzel bir menü tercihi olacaktır.
Yanında bir çorba (mercimek), pilav, cacık, salata, yalancı dolma ve tatlı olabilir. "Etli Sultan kebabı yanında ne iyi gider? Yufka kebabının yanına ne yapılabilir?" derken yoğurtlu salatalar ve zeytinyağlı biber dolması da düşünülebilir.
Rosto Köfte Tarifi ve Yanına Çok Yakışan Patates Püresi.
Yöresel Yemekler
İslim Kebabı yanına ne yapsam diye düşünüyorsanız, hamursuz arabaşı çorbası, islim kebabı, sarımsaklı pilav ve saray muhallebisi son derece güzel bir menü tercihi olacaktır.
Patatesleri ince ve yarım ay şeklinde doğrayıp tepsinin kenarlarına diziyoruz. Biber ve domateste yerleştirdikten sonra, bir kasede salça ve suyu karıştırıp yemeğin üzerine gezdiriyoruz. Pişmeye hazır olan yemeğimizi önceden ısıttığımız 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
200 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 dk pişirilir. Afiyet olsun…
Hatay'da, etin zırh bıçak yardımıyla kıyılmasının ardından odun ateşinde pişirilerek servis edilen tepsi kebabı, kentin en önemli yöresel lezzetleri arasında bulunuyor.
Fırında patlıcan kebabı yapabilmek için malzemeler dışında pişirme süresi de oldukça önemlidir. Yaklaşık 30 dakikada hazırlanan bu yemek önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirilmelidir. Fırında patlıcan kebabı 200 derecelik fırında yaklaşık 50 dakika da pişecektir.
Belli bir aşamadan geçen etler büyük bir bakır leğene alınır. Taş fırın içinde meşe odunu ateşinde pişer. Pişirme süresi 5-6 saat arasında değişir.
Önceden ısıtılmış fırında 200°de kontrollü olarak pişirelim. Yanına pilav salata yaparak Borcamda Harika Tepsi Kebabını afiyetle yiyebilirsiniz.
Kebap İçin kıymayı derin bir kap içerisine alalım. Üzerine minik minik doğradığımız soğan, biber, maydanoz, kabuğunu soyup doğradığımız domates ve de baharatları ekleyip yoğuralım, malzemeler iyice karışsın. Tepsiye bir santim kalınlığında olacak şekilde elimizle bastırarak döşeyelim.
İlk başta eti tanımak çok önemli. Bu tür kebaplar dana ve kuzunun but kısmından hazırlanırsa çok lezzetli olur. Sadece dana etiyle gerçek kebap lezzetini yakalamak mümkün olmaz, en azından dana-kuzu karıştırıp kullanabilirsiniz. Yağ meselesi çok önemli ama yağlı et derken yanlış anlaşıldığını düşünüyorum.
Arapçadan dilimize geçen “kebap” kelimesi “kebuba” kökünden gelmektedir ve bu kelime “kavurmak, közlemek” anlamını taşımaktadır. Bin yılı aşkın süredir Anadolu topraklarında yapılan kebabın anavatanı Güneydoğu Anadolu ve Doğu Akdeniz'dir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri