USB'yi daha eski bilgisayarlarda veya dijital resim çerçeveleri, TV setleri, yazıcılar veya projektörler gibi PC olmayan sistemlerde kullanmak istiyorsanız, evrensel olarak desteklendiği için FAT32'yi seçin; Ek olarak, aynı bilgisayarda birden fazla farklı işletim sistemi kullanıyorsanız, FAT32 yine iyi bir seçimdir.
500MB'lık bir USB flash sürücüsü için 512 bayt (FAT32) veya 32 kilobayt (FAT) seçebilirsiniz. 1 TB'lık harici bir sabit disk için 64 kilobayt ayırma birimi tablosu (NTFS) seçin.
USB belleğinizin boyutuna, hızına göre bu işlem birkaç dakika sürebilir daha sonra işlem sona erecektir.
İlgili 21 soru bulundu
Hepimizin bildiği gibi, biçimlendirme sabit disk, USB veya hafıza kartındaki tüm verileri siler. Ancak bazı özel durumlarda, bozuk veya RAW USB, SD veya harici hard diski onarmak, sorunu çözmek için USB'yi biçimlendirmeniz gerekir.
USB Bellek Biçimlendirme Nedir? USB bellek biçimlendirme, belleğin fabrika ayarlarına geri dönmesini sağlamaktır. Bu işlem ile sürücü üzerinde bulunan tüm veriler silinir ve sürücü bozuk sektörlere karşı taranır. Böylelikle belleğiniz sağlıklı ve sorunsuz bir şekilde çalışır hale gelir.
Cevap içeride... USB flaş disklerinizde hangi dosya sistemini kullanmalısınız, FAT32 mi, NTFS mi? Flaş diskiniz için en uygun dosya sistemi, neredeyse her cihazda çalışan FAT32'dir. NTFS dosya sistemi, harici sabit diskleriniz için iyi bir seçenek olsa da, USB çubuğunuz için çok uygun olmayabilir.
anlamaya gerek yok ama kısayolu var 3gb nın üzerinde dosya atamıyorsan FAT32 dir. atıyorsan NTFS dir. Dos olmaz zaten hiçbir usb bellek dos yapmak için programa ve ayarlara ihtiyacın vardır.
FAT32 dosya sistemi, daha küçük kapasiteli flaş bellek cihazları (bellek kartları, USB sürücüler ve diğer depolama cihazları gibi) için uygunken NTFS dosya sistemi, büyük kapasiteli diskler için uygundur.
FAT32 ve NTFS Arasındaki Farklar
FAT32 herhangi şifreleme sağlamaz ve güvenlik açısından oldukça kısıtlıdır. NTFS güvenlik ve şifreleme ile etkinleştirilir. NTFS, FAT32'ye göre büyük dosya adlarıyla birlikte daha büyük birim boyutlarını ve büyük dosyaları destekleyebilmektedir.
USB sürücüsü bozulabilir veya hasar görebilir ve bilgisayarın USB'yi biçimlendirememesine neden olabilir. Hataya neden olan yaygın nedenler, flash belleğe virüs bulaşması, bozuk sektörleri, fiziksel hasar ve dosya sisteminin çökmesi olabilir.
exFAT'i, NTFS'den fazla cihaz desteklemektedir. exFAT disk formatında dosya boyutu ya da bölüm boyutu sınırı bulunmamaktadır. Bunun yanı sıra FAT32'nin sunduğuna oranla daha büyük dosya boyutu ve bölüm ihtiyacınız varsa ve NTFS'nin sunduğundan daha fazla uyumluluğa ihtiyacınız varsa exFAT tam size göredir.
Biçimlendirirsem bir zarar verir miyim? D'yi biçimlendirdiğin zaman içinde var olan her şey silinir. Herhangi bir zarar vermez. Oyunlarınızın denetim masası > program ekle/kaldır bölümünden kaldırmanız windowsunuz için daha hayırlı olur.
FAT32 nedir? FAT32, özellikle çıkarılabilir USB flash sürücüler ve SD bellek kartları olmak üzere harici sürücüler için varsayılan dosya sistemi olarak kabul edilir. Windows ve macOS gibi büyük cihazlarda ve işletim sistemlerinde kullanılabilecek en uyumlu dosya sistemidir.
Format atmak için kullanılacak USB belleğin en az 8 GB boş hafızaya sahip olması gerekir ve tercihen USB bellek boş olmalıdır.
Özellikle flash belleklerde exFAT sistemi, yer yer NTFS'den daha hızlı çalışabiliyor. exFAT sistemi hem Windows hem Mac işletim sistemlerinde kullanılabildiği için avantajlı durumda ancak yine eski konsollarda herhangi bir desteğe sahip değil.
FAT32: En eski ve en uyumlu dosya sistemi ancak 4 GB'tan büyük dosyaları desteklemez. exFAT: FAT32'nin geliştirilmiş versiyonu. Büyük dosyaları destekler ancak günlüğe kaydetme özelliği yoktur. Bazı oyun konsollarında çalışmaz.
1. "Bu PC" veya "Bilgisayarım" üzerine sağ tıklayın ve "Yönet" e tıklayın ve "Disk Yönetimi" üzerine tıklayın. 2. USB Sürücünüzü seçin, sürücüye sağ tıklayın ve "Biçimlendir" i seçin. "Evet" e tıklayın. 3. Sürücüyü adlandırın ve dosya sistemini "FAT32" olarak seçin.
New Technology File System veya kısa adıyla NTFS, Microsoft'un geliştirdiği en yeni depolama formatı ve günümüzde kullanılan bütün sabit disk ve SSD'ler için varsayılan format. Windows işletim sistemleri sadece NTFS formatlı disklere kurulabiliyor.
1. Windows 10 Dosya Gezgini'ni (Windows + E) açın, USB sürücüsünü bulun ve sağ tıklayın, "Format" ı seçin. 2. NTFS'yi hedef dosya sistemi olarak ayarlayın, "Hızlı Biçimlendir" i işaretleyin ve biçimlendirmeyi başlatmak için "Başlat" ı tıklayın. 3. İşlem tamamlandığında, onaylamak için "Tamam" ı tıklayın.
Flash bellek ya da bellek çubuğu olarak da anılan USB bellek, bilgisayarınızı USB bağlantı noktasına takılan, küçük, taşınabilir bir cihazdır. USB bellekler daha çok veri saklama, veri yedeklemesi ve cihazlar arasında dosya aktarma için kullanılır.
USB belleklerin çalışabilmesi için enerji dolaşımının kesintisiz şekilde sağlanması gerekir. Ne var ki USB girişinde oluşan ani enerji değişimleri voltajın değişmesine neden olur. USB belleğe gelen yüksek voltaj, belleğin özellikle transistörlerine zarar verir. Bunun sonucunda USB bellek arızaları oluşabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri