Bilgisayarda yüklü olan antivirüs programı açılır ve “Bu Bilgisayar” a takılır. Flash belleğin üzerine sağ tıklanarak antivirüs programı ile belleği taratma seçeneğine tıklanır. Eğer bir virüs programı yüklemek istenmez ise bu işlemi Windows Defender ile taratarak gerçekleştirmek mümkündür.
İsimsiz boş klasör dışında olanlar USB diskinize bulaşmış virüslerdir. Onları SHİFT+DELETE tuşlarına aynı anda basarak sonsuza dek silebilirsiniz.
Bulaşan virüsleri başarılı bir şekilde kaldıramaz. Flash belleklerdeki virüs dosyalara da bulaştığı için programlar flash bellek içerisindeki dosyaları da virüs olarak algılamaya başlar. Antivirüs programlarında başlatılan temizleme işlemleri ile birlikte bellek içerisindeki dosyalar da silinecektir.
“Disk Utility”yi (Disk Yardımcı Programı) başlatın (Applications (Uygulamalar) > Utilities (Yardımcı Programlar) > Disk Utility'den (Disk Yardımcı Programı)). Soldaki listeden USB belleği seçin. Üstte “Erase”i (Sil) seçin.
Flash bellekte virüs var ise bunu birkaç şekilde anlayabiliriz. Flash belleğe bulaşan virüsün ilk ve en belirgin emaresi flash belleğe bizim yüklemediğimiz ve genelde anlamsız isimleri olan dosya ve klasörler bulunmasıdır. Bunları açmaya çalıştığınızda açamazsınız. Ayrıca dosya boyutunu da artırırlar.
İlgili 27 soru bulundu
Yaygın inanışın aksine, virüslü bir disket, flash bellek, CD vb. bilgisayara yerleştirildiğinde -eğer otomatik çalıştırılan (auto-run) bir dosya yoksa- bilgisayara virüs bulaşmaz.
Bu durum, korumasız bir cihaza takılan virüslü bir flash belleğin anında bu cihaza virüs bulaştırabileceği ve bağlı olduğu herhangi bir ağ üzerinden virüsü yayabileceği anlamına gelir. USB virüsleri nasıl bulaşır? Bu virüsler kasıtlı ya da kasıtsız yollarla cihazınıza bulaşabilir.
Musallat.exe virüsü windows işletim sistemlerinde görev yöneticisine erişimi engelleyen, özellikle USB belleklere bulaşan ve usb bellekler üzerinden başka bilgisayarlara bulaşan bir virüstür. Teknik olarak Trojan.Agent/Gen-Malagent türünde bir zararlıdır. Farklı antivirüs programları musallat.exe virüsünü Trojan.
Evet. Dilerseniz disk yönetimi üzerinden birim sil- yeni birim oluştur da yapabilirsiniz.
Elektronik bir cihaz olan flash bellek, kullanıma bağlı olarak zamanla işlevsiz hâle gelebilir. Flash bellek neden bozulur sorusu; yapı, elektriksel faktörler, virüs ve bellek uygulama sorunları gibi sebepler şeklinde cevaplanabilir.
Eğer virüs bulaşan PC den dosya kurtarma işleminin yapılmasını istiyorsanız bilgisayarınıza ya da dosyalarınıza herhangi bir müdahalede bulunmadan, derhal profesyonel bir veri kurtarma merkezi ile irtibata geçmelisiniz. Çünkü bu işlem ancak uzman ekipler tarafından yapılan profesyonel bir müdahale ile mümkün olabilir.
Veri kaybını önlemek için sabit sürücüler ve USB sürücüler gibi harici donanımları güvenli bir şekilde kaldırmanız önemlidir. Görev çubuğunda, Donanımı Güvenle Kaldır simgesini arayın. Bu simgeyi görmüyorsanız Gizli simgeleri göster seçeneğini belirleyin. Simgeyi basılı tutun ve kaldırmak istediğiniz donanımı seçin.
Bu işlem için: Anti virüs yazılımlarından (McAfee, Symantec vb.) sadece birisini bilgisayara yükleyin ve anti virüs yazılımının virüs tanım dosyalarını güncelleyin. Ağ bağlantı kablosunu çıkararak bilgisayarı güvenli kipte tekrar başlattıktan sonra güncellenmiş anti virüs yazılımı ile tarama yapın.
Telefonu sıfırlamak virüsleri silmemekle birlikte verilerinizi de kaybetmenize neden olur. Genellikle telefonu sıfırladıktan sonra dosyaları geri yükleme işlemi sonucunda da yine virüsü telefonunuza yüklemiş olursunuz.
Formatla diski biçimlendirdiğin için herşeyi siler virüs felan kalmaz.
Fabrika ayarlarına sıfırlama yaparak hemen hemen tüm virüslerden ve diğer kötü amaçlı yazılımlardan kurtulabilirsiniz.
Güvenli Mod'da başlatıp gpedit.msc'den Görev Yöneticisi ve kayıt defterini etkinleştirip regedit üzerinden virüsü (Özel dosyalar ve Musallat.exe) adlarıyla aratıp sil sonrasında bir temiz format atarsan kurtulursun.
Windows'da Windows Güvenliği öğesini aratıp açın ve ardından Virüs ve tehdit koruması öğesini seçin. Hızlı tarama, Tarama seçenekleri veya Gelişmiş taramayı çalıştır seçeneğine tıklayın ve ardından çalıştırmak istediğiniz tarama türünü seçin. Hızlı tarama öğesini seçerseniz tarama işlemi başlar.
Kısayol virüsü, USB belleğinizde bulunan dosyaları ele geçirerek dosya ve klasörlerinize olan erişiminizi engeller. Tüm dosyalarınız bu virüs nedeni ile kısayol simgesine dönüşür ve verileriniz gizlenir.
Bu bir sistem dosyası virüs falan değil.Çözümü çok kolay tek yapmanız gereken Araçlar>Klasör seçenekleri>Görünüm>Çubuğu aşağı indirip Korunan işletim sistemi dosyalarını gizle(Önerilen) kutucuğunu işaretleyin.Gizli klasörleri göster deseniz bile korunan bir sistem klasörü oldugu için(virüs değil)görünmeyecektir ..
USB Disk Security, taşınabilir medya yoluyla saldıran zararlı programlara karşı 100% koruma sağlar. USB sürücüsü, flash bellek, hafıza kartı, ipod ve benzerlerini desteklemektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri