Üşütme olarak ifade edilen soğuk algınlığı, vücudun üst solunum yolunda yani burun boşluğu, geniz, ağız boşluğu ve gırtlak bölgesinde iltihaplanmayla sonuçlanan bir virüs enfeksiyonunu ifade eder.
Üşütme burun akıntısı, burun tıkanıklığı ve hapşırmaya neden olur. Ayrıca boğaz ağrısı, öksürük, baş ağrısı veya hafif ateş gibi semptomlarda görülebilir.
Ateş (38 °C ve üzeri) yükselir ve titreme görülür, bunlara baş ve karın ağrısı eşlik etmektedir. Kuru bir öksürük görülür. Bunların dışında, eklem ve boğaz ağrıları, iştahsızlık, burun akıntısı, hapşırma, baş dönmesi de grip hastalığında görülebilir.
Mide üşütmesi şikayetleri hasta mikrobu kaptıktan sonra genelde 1-3 gün içinde ortaya çıkar. Şikayetler genellikle 1 veya 2 gün sürer, ancak tedbir alınmadığında bazen 10 güne kadar devam edebilir.
Soğuk Algınlığı Belirtileri
Burun tıkanıklığı ya da burun akıntısı Boğaz ağrısı Öksürük. Genel vücut ağrısı, baş ağrısı
İlgili 28 soru bulundu
Ani bir şekilde başlayan grip belirtileri genel olarak şunlardır: Öksürük. Boğaz ağrısı Vücut, kas ve eklem ağrıları
Sırt ağrısı ciddi rahatsızlıkların belirtisi olabilir
Çoğu zaman bu ağrıların ardında yanlış yapılan bir haretet, üşütme gibi önemsiz nedenler bulunur.
Soğuk ve serin günlerde en çok yaşanan sorunlardan olan mide üşütmesine sıcak su torbası uygulanmaktadır. Bu gibi durumlarda karın bölgesinin alt kısmında durması daha sağlıklı olacaktır.
Üşütmeye bağlı sırt ağrısı istirahat, sıcak duş, sıcak kompresler ve doktor reçeteli ağrı kesici ilaçlar ile tedavi edilebilir.
Soğuk algınlığında özellikle akşam saatlerinde kas ağrılarında artış gözlenir. Bununla birlikte kişi kendisini yorgun hisseder. Kas ağrılarını hafifletmek ve uykuya geçişi kolaylaştırmak için, yatmadan 1-2 saat önce sıcak duş alabilirsiniz. Sıcak duştaki buhar aynı zamanda burun tıkanıklığının yok olmasını sağlar.
Soğuk uygulamalar için buz torbasını ağrılı bölgeye tampon hareketleriyle yapabilir, sıcak kompres için de sıcak su torbaları veya sıcak bir banyo yapabilirsiniz. Bahsedilen yöntemler kan dolaşımının hızlanmasına ve ağrılı bölgenin iyileşmesine fayda sağlayabilir.
Özellikle terlemek soğuk algınlığının yarattığı ateşi düşürmeye yardımcı olur.
Bunun sebebi, soğuk havalarda kasların ve kan damarlarının kasılmasına bağlı olarak romatizmal bölgeye giden kan akımının azalmasıdır. Buna bağlı olarak dolaşım bozulabilir ve ağrı meydana gelir. ' ifadelerini kullandı.
Aşırı ruhsal gerilim ve korku gibi ruhsal problemler de sırt ağrısına sebebiyet verebilir. Obezite, viral enfeksiyonlar, kemik bozuklukları, travma, omurga hastalığı, disk kayması, kas veya bağ doku hastalığı, böbrek, kalp, akciğer ve yemek borusu gibi iç hastalıklar, tümörler de sırt ağrısı neden olabilir.
Sırtta bıçak saplanır gibi ağrı neden olur? Sırtta bıçak saplanır gibi ağrı, gerilen kasların sinirleri zorlaması durumunda ortaya çıkabilir. Bu duruma zemin hazırlayanlar ise kambur durma, yanlış oturma, rahat olmayan zeminde uyku, uzun süreli eğilmek, ayakta durma gibi aktiviteler olabilmektedir.
Mideyi rahatlatmak ve rahatsızlığı azaltmak için ılık bitki çayları, zencefil çayı veya nane çayı içmek, tuzlu su gargara yapmak, sıcak su torbasını karın bölgesine yerleştirmek veya rahatlatıcı bir sıcak banyo almak gibi yöntemler denenebilir.
Mide üşütmesinin belirtileri arasında mide ağrısı, şişkinlik, gaz problemleri ve bulantı gibi semptomlar yer alır. Ancak çoğu durumda mide üşütmesi evde uygulanabilecek basit yöntemlerle geliştirilebilir.
Mide üşütmesi tedavisi evvela doktor gözetiminde olmalıdır; doktor kontrolünden sonra ancak mide üşütmesi bitkisel tedavi yöntemlerinden de faydalanılabilir. Mide üşütmesi nane limon çayı desteğiyle daha kolay atlatılabilir.
Sırt ağrısı uzun süre geçmediği takdirde dayanılmaz bir hal alabilir. Bununla birlikte sırt ağrısına ek olarak görülen başka durumlar da olabilir. Eğer kişinin sırt ağrısı çok şiddetli ve zamanla şiddeti de artıyorsa, kişi bu ağrı ile başa çıkmakta zorluk çekiyorsa mutlaka bir doktora gidilmesi gerekir.
Akciğer, Diafragma ve Tymus Bezi: Akciğer ve diafragma problemleri sırtın üst bölgesine yansıyabilir. Klasik yöntemlerle tanı konulması güçtür. Kinezyolojik testlerle ve biorezonansla teşhis konulabilir. Kalp: Sol kol ve göğüs ağrısı ile birlikte sırtın üst kısımlarına vuran ağrı görülebilir.
Birçok kişinin şikayetleri ilaç ve dinlenme ile kısa sürede geçebilir. Pek çok kişi ise kronikleşen, uzun dönem, tekrarlayıcı omurga sorunları yaşar. Bu kişilerde her şey yolundayken ağrı, tutukluk, hareket kısıtlılığı, kola-bacağa yayılan ağrı ve uyuşma atakları soğuk havalarda tetiklenir.
Akciğer Zarı İltihaplanması Belirtileri
Öksürük ve göğüs ağrısı başta olmak üzere, soluk alıp vermede yaşanan güçlük ana belirtilerdendir. Sırt üstü yatmaya engel olan nefes darlığı, halsizlik, iştah kaybı, ateş, terleme, üşüme, titreme gibi diğer sebepler de yaygın belirtiler arasındadır.
Enfeksiyon sonucu akciğerdeki hava kesecikleri iltihaplanır ve sıvı ile dolar. Tedavi edilmediğinde diğer organlarda da hasara yol açabilir. Nefes almayı da olumsuz etkileyerek hayati riske sebep olabilir. Özellikle iler yaşta veya kronik hastalığı olanlar için ölümcül bir hastalıktır.
Akciğeri Temizleyen Bitkiler ve Yiyecekler
C vitamini takviyesi sağlayan portakal, greyfurt, kivi, biber, domates, çilek, brokoli ve maydanoz gibi besinleri tüketmeye özen gösterin. Antioksidan deposu olan besinleri tüketin: Sarımsak, soğan ve acı biber bolca tüketebileceğiniz besinler arasındadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri