İçtiğimizde bize ilaç kutumuzu unutturacak ekinezya, zencefil, ıhlamur, nane gibi bitkiler hem bağışıklık sistemimizi güçlendirecek hem de soğuk algınlığımızı kolaylıkla savuşturmamızı sağlayacak.
Zencefil, ıhlamur, ekinezya ve yeşil çay, soğuk algınlığına iyi gelen bitki çayları arasında yer almaktadır. Bağışıklık sistemini güçlendiren bir yapıya sahip olan kuşburnu çayı, adeta C vitamini deposu olarak bilinmektedir.
Zencefil çayı
Adeta bir şifa deposu olan zencefil, aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirici mucizevi bitkilerden biri. Zencefil çayını hazırlamak için taze kök zencefilden dilimlenmiş olarak demliğe koyun ve sıcak su ilave ederek 5 dakika demleyin. Vitaminli zencefil çayı hazırlamak işte bu kadar kolay!
İlgili 22 soru bulundu
Üşümenizin nedeni herhangi bir hastalık değilse düzenli beslenme ve egzersiz oldukça faydalı olacaktır. Egzersiz kas kitlesinde artış yaparak vücudun daha fazla ısı üretmesine katkıda bulunur. Yiyecekler arasında şeker, protein ve yağ gibi 3 önemli besin grubu bulunmalıdır ve yeterli B vitamini alınmalıdır.
Nezle(soğuk algınlığı) belirtilerinin COVID-19'dan farkları nelerdir? Nezlede burun akıntısı ve hapşırma ön plandadır. COVID-19 hastalığında ise burun akıntısı ve hapşırma sık gördüğümüz semptomlar değildir. Nezlede ateş çok yükselmez, hafif seyreder veya yoktur.
Gribin bir günde geçmesi için özellikle istirahat çok önemlidir. İstirahat etmeden grip hastalığının bir günde geçmesi olanaksız bir durumdur. Aynı zamanda bol bol sıvı tüketmek vücudun grip virüsünden hızlı bir şekilde kurtulmasını sağlamaktadır.
Limonlu çay aynı zamanda yaşanılan grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklarda da sağlıklı olması nedeniyle tercih edilmektedir. Limonlu çayın vücut için sağladığı birçok faydasının da olması nedeniyle tercih edildiğini söylemek mümkündür.
Üşütme rahatsızlığında sıvı tüketimi oldukça önemlidir. Başta su olmak üzere adaçayı, nane-limon, ıhlamur gibi şifa olacak bitki çayları ve C vitamini içeren meyve suları içmek oldukça önemlidir. Vücudun direnç kazanabilmesi için yemek yemek çok önemlidir.
Soğuktan korunmak için peynir, kuru fasulye, nohut gibi kaliteli protein kaynaklarını diyete dahil etmelisiniz. Demir, vücudun çalışmasını hızlandırarak ısı dengesinin sağlanmasında yardım eden önemli bir mineraldir. Demir açısından oldukça zengin olan ciğer ve kırmızı et soğuk havalarda üşümeyi azaltır.
Cam veya porselen demliğe önce 2 bardak kaynar su, sonra 3-4 dilim taze zencefil ekleyin. Kapağını kapatıp 10 dakika demledikten sonra 2 dilim limon ve 1 yemek kaşığı bal ekleyip afiyetle için.
A-FERİN FORTE nedir ve ne için kullanılır? Her film kaplı tablet 650 mg parasetamol, 4 mg klorfeniramin maleat içerir. A-FERİN FORTE öksürük ve soğuk algınlığı preparatları grubuna dahildir.
Üşütme çoğu zaman griple birlikte görülebilir. Bu durumda şiddetli burun akıntısı ve burun tıkanıklığı da bu belirtileri takip edebilir. Ayrıca üşütmenin şiddetine göre kusma, ciltte kızarıklık, nefes darlığı, boğulma hissi, mide bulantısı, baş ağrısı gibi belirtilere de rastlanmaktadır.
Banyo yapın: Banyo yapmak ağrıları azaltmaya yardımcı olur, vücut sıcaklığının düşmesini sağlar. Banyo suyu ne çok sıcak ne de çok soğuk olmalıdır, eğer su çok sıcak olursa vücut sıcaklığınız yükselebilir. En ideali suyun ılık olmasıdır.
-Fındık, ceviz ve badem gibi kuru yemişleri tüketin. -Çörek otu tüketmek, halsizliğin azalmasına yardımcı olur. -Çorba ve yemeklere bol miktarda soğan sarımsak koymaya özen gösterin. -Yeşil çay içerek vücudunuzdaki kırgınlığı büyük ölçüde azaltabilirsiniz.
Limon suyu ile karıştırılması gereken bir tatlı kaşığı Türk kahvesini sabah ve akşam olmak üzere günde iki defa tüketmek hem bulantınızı hem de ishalinizi durdurabilir. Başta Türk kahvesi ve diğer tüm kahvelerin toz hali mide üşütmesine iyi geldiği belirtilir.
Hapşırık ve öksürük atakları ile havaya yayılmış olan virüsleri başka insanlar soluduğunda onlara da geçmiş olur. Virüs alındıktan 2-3 saat sonra, kırıklık, burun akıntısı, hafif ateş, öksürük, gözlerde kızarma ve yaşarma gibi semptomlarla kendini belli eder ve 7-10 günde kendiliğinden geçer.
Adaçayı, yeşil çay, nane limon çayı, ekinezya çayı, ıhlamur, zencefil-bal-limon çayı, kuşburnu çayı tercih edebileceğiniz çaylar arasında yer alır. Ayrıca hazırladığınız çayların içine, tarçın, karabiber, zerdeçal gibi faydalı baharatları da ekleyebilirsiniz.
Akciğerleri ve boğazları yumuşatma etkisine sahip olan limon, öksürüğe de iyi gelir. Gribe karşı da oldukça etkili olan limonun, hem grip olmadan önce hem de grip olduktan sonra mutlaka tüketilmesi önerilir. Eğer gripseniz limonu, sıcak su ve bal ile veya bitkisel çaylar ile birlikte tüketebilirseniz.
Gripten 10 dakikada kurtulun!
Limonu topuk ve ayak üzerine masaj yaparak 10 dakika uygularsanız grip enfeksiyonunu hızlıca atmış olursunuz. 1 çorba kaşığı Limon suyu, Tuz ve Karabiberi karıştırın ve içiniz.
Yeni koronavirüs enfeksiyonu belirtileri arasında ateş, öksürük, nefes darlığı ve solunum güçlüğü bulunur. Daha ağır vakalarda enfeksiyon zatürreye, akut solunum yetmezliğine, böbrek yetmezliğine ve hatta ölüme neden olabilir.
Delta varyantı ile enfekte olan kişilerde ateş, öksürük, tat ve koku kaybı gibi belirtiler yaygın görülürken Omicron varyantının en yaygın belirtilerinin burun akıntısı, boğaz ağrısı, baş ağrısı ve hapşırma gibi nezle semptomlarına benzeyen semptomlar olduğu gözlendi.
Bunların yanında son zamanlarda dünyayı etkisi alan Delta ve Omicron gibi varyantlarda ise daha çok nezleye benzer boğaz ağrısı, burun akıntısı, burun tıkanıklığı gibi belirtiler yaygın olarak görülür. Ayrıca en yaygın görülen bir diğer belirti de koku ve tat kaybıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri