ÇİFT RAHİM (UTERUS DİDELFİS) Çift rahim, kadınlarda nadir görülen bir durumdur. Doğum öncesi dönemde iki ayrı tüp şeklinde bulunan ve daha sonra birleşerek rahmi oluşturacak olan müllerian kanalların birleşmemesi durumunda oluşur.
Rahim şekil bozuklukları doğuştan gelen, rahim yapısındaki anormalliklerdir. Rahim şekil bozuklukları çok basit anormallikler olabileceği gibi çok ciddi şekil bozuklukları olabilmektedir. Hamile kalamama, kısırlık, gebelik kaybı (düşük), erken doğum, adet olamama gibi problemlere neden olabilmektedir.
Konjenital Uterin Anomali (rahim anomalisi) Ne Demektir? Tıbbi terminolojide uterus rahim, uterin ise "rahime ait" anlamına gelmektedir. Uterin anomali ise rahimde anatomik (yapısal) problemleri tarif etmektedir. Konjenital (kongenital) ise "doğuştan gelen" anlamına gelmektedir.
Çift rahimli kadınlar, normal yollarla gebe kalabilir. Önemli nokta gebelik sonrası kontrollerin yapılmasıdır. Her iki rahminde döllenmesi durumunda, rahimdeki bebeğin gelişmesine bağlı sığmaması veya pozisyonu risk oluşturabilir. Bu durum oldukça risklidir ve doktor kontrolü gerektirir.
Tanı nasıl konur? Doktorunuz normal muayene sırasında rahim ağzınızın çift olması ve rahminizin farklı şekilde olmasından dolayı teşhisi koyar. Ancak anormal bir durumdan şüphelenirse diğer tetkikleri de ister. – Ultrasound, bilgisayarlı tomografi (CT), manyetik rezonans (MR) ile iç organlarınız taranır.
İlgili 18 soru bulundu
Septum (çatal rahim; rahim içi perde), rahimin doğuştan gelişen bir anomalisi olup, rahim boşluğunun bir duvar veya perde ile yukarıdan aşağıya doğru ikiye bölünmüş olmasına verilen isimdir. Rahim boşluğundaki bu doku fazlalığı rahim iç hacmini daralttığı için önemlidir.
İnterseks olarak da adlandırılan bu durum, bir insanda hem erkek hem de kadın cinsiyetine ilişkin özelliklerin çeşitli oranlarda yer alması anlamına gelir. Genetik bozukluklardan kaynaklanan hermafroditizm hastalığına sahip olan bireyler hermafrodit olarak adlandırılır.
Yumurtanın aynı anda iki farklı sperm tarafından döllendiği düşünülüyor. Avustralya'da bilim insanları, dünya üzerinde bilinen ikinci "yarı-özdeş ikiz" vakasını tespit ettiklerini açıkladılar.
Bir çiftin yakınlaşması her zaman hamilelik olasılığı oluşmasına neden olur. Özellikle kıyafet olmadan yakınlaşan çiftlerde hamilelik olasılığı da artar. Cinsel ilişki olmasa da özellikle yakınlaşma sırasında erkekte boşalma vajina girişinde olduysa gebelik oluşabilir.
Uterus, en uç kısımda serviks adı verilen rahim ağzı ve her iki yanda yumurtalıklara uzanan fallop tüpleri bulunan kadın üreme organı olarak tanımlanabilir.
ÇİFT RAHİM (UTERUS DİDELFİS)
Çift rahim, kadınlarda nadir görülen bir durumdur. Doğum öncesi dönemde iki ayrı tüp şeklinde bulunan ve daha sonra birleşerek rahmi oluşturacak olan müllerian kanalların birleşmemesi durumunda oluşur.
Avrasya Hospital Kadın Hastalıkları ve Doğum, Tüp Bebek ve Reprodüktif Endokrinoloji Uzmanı Op. Dr. Mehmet Koç, rahmi olmayan kadınlarda gebelik şansının şuan için mümkün olmadığını belirtiyor.
Sağa Deviye Uterus
Uterusun sağa doğru yatık olduğu görülüyor. Bu durum genellikle bir sorun teşkil etmez ancak bazen karın içi yapışıklıklar, iri kitleler vb sebeplerle meydana gelebilir.
Eğer kişide Septate Uterus bozukluğu varsa, bu durumda histerektomi ile rahme girilerek, rahmin içinde kalmış olan orta hat kesilir ve rahim şekli düzeltilir. Oldukça basit bir işlemdir. Yukarıda da belirttiğimiz gibi Y şeklinde rahim hamileliğe engel olmaz, ama düşük ve erken doğuma neden olur.
Ters rahim kadında cinsel ilişkiye ve cinsel ilişkiden doyum sağlamasına engel olmaz. Ancak ters rahim nedeniyle cinsel ilişki ağrılı olabilir. Kadının üstte olduğu cinsel pozisyonlarda ağrı daha belirgindir.
Adet dönemindeki ilişkiden hangi şartlar olursa hamile kalınır? Kanamanın şekli ve miktarı değil süresinin uzunluğu ve kanamanın son günlerinin ovulasyona ne kadar yakın olduğu önemlidir. Ovulasyondan 4-5 gün önceki günler adet döneminin son günlerine rastlıyorsa gebelik olabilir.
Bunun için şunu söyleyebilirim, adet döneminden bir hafta öncesi ve adet dönemi dahil ve adet döneminden bir hafta sonrası en koruyucu olan dönemdir. Bu dönemlerde gebe kalmanız hemen hemen imkansız denebilir.
Cinsel ilişkiden sonra hamile kalmak için, yumurtlama dönemine yakın zamanda beraberlik sağlanmalıdır. Bu noktada en az 2 günlük cinsel perhiz erkekte ideal sperm sayısının ulaşılmasına olanak sağlamaktadır. Spermler yaklaşık 24 ile 72 saat kadar canlılığını koruyabilmektedir.
Adet döneminden hemen sonra hamile kalma olasılığı vardır. Kanama bittikten sonra, doğurganlık penceresinin aktif olduğu döneme geçiş yapılır. Spermlerin de 5 güne kadar canlılığını koruyabilmesinden dolayı, kanamadan hemen sonra cinsel ilişki mevcutsa hamilelik mümkün hale gelebilir.
Gebelik, genellikle adetin orta dönemlerinde oluşur. Yani adet başladıktan 14 gün sonra olur. Ancak yumurta rezervinin azalması ve üstüne görme durumlarında çok nadir olarak kadınlar adet döneminde de hamile kalabilirler. Üstüne görme adetleri normal bilinen adetler gibi yoğun ve 3-4 gün sürmemektedir.
Bebek sahibi olmak için sabırsızlanan çiftler 1 ayda hamile kalma yöntemleri hakkında da bilgi sahibi olmak ister. Düzenli ve korunmasız ilişki yaşayan sağlıklı çiftler için tek seferde ve 1 ayda hamile kalma ihtimali vardır. Hamile kalmak için en kolay zaman yumurtlama dönemidir.
Vajina dudaklarının yapısal farklılıkları bazen konjenital (doğuştan) olması mümkün. Bazı hastalarda ise sonradan ergenlik döneminde hormonların etkisiyle iç dudaklarda büyüme, asimetrik büyüme, sarkma, renk değişikliği gibi farklılıklar oluşması mümkün.
Vajina. Vajina ya da vajen, kadın cinsel organı. Vajina girişi ile başlayan ve uç kısmında rahim ağzının yer aldığı içi boş silindir şeklinde ve normal halde yaklaşık 7-10 santimetre uzunluğunda, 3 santimetre genişliğinde bir yapıdır.
Eleanor Gwyn (2 Şubat 1650 - 14 Kasım 1687; Gwynn, Gwynne olarak da yazılır) İngiliz sahne oyuncusu ve ünlü simasıydı. Samuel Pepys tarafından İngiliz sahnesindeki ilk aktrislerden biri olarak komik performanslarıyla övülen Gwyn, en çok İngiltere Kralı II Charles'nin uzun süreli metresi olmasıyla tanınmıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri