İhtiyacınız olan malzemeler; 1 çay kaşığı saç kremi (otellerde vardır zaten), 1 çay kaşığı elma sirkesi (yanınıza alacağınız sprey şişesine önceden koyabilirsiniz), 2 su bardağı su (musluk suyu işinizi görür). Tüm malzemeyi bir sprey şişesine koyup çalkalayın. Ardından kırışıklığın yoğun olduğu bölgeye sıkın.
SAÇ KREMİ+BEYAZ SİRKE+SU
1 çay kaşığı saç kremi, 1 çorba kaşığı beyaz sirke ve 2 su bardağı suyu temiz bir kapta karıştırın. Ardından huni yardımıyla boş bir sprey şişesine doldurun. Hazırladığınız karışımı hafif bir şekilde kıyafetlerinize püskürtün. Kıyafetlerin tamamen ıslak olmamasına özen gösterin.
Ütü kullanmadan kırışıklıklardan kurtulmanın en pratik yollarından biri fön makinesinden yararlanmaktır. Kırışık kıyafetinizi iyice gerdirdikten sonra fön makinesini en sıcak seviyede açın. Üflenen havayı direkt olarak kırışıklıklar üzerine tutun. Bu sayede ütü kullanmadan kırışıklıkların açılmasını sağlayın.
Kıyafetlerinizin kumaş dokusuna uygun sıcaklıkta ütülenmesi, kırışıklıkların açılmasını daha kolay hale getirir. Örneğin pamuklu için ütünüzü pamuklu, sentetik için polyester ayarına getirmeniz gerekir. Giysi kırışıklık açma işlemini kolaylaştırmak için kırışıklık açıcı ütü spreyi kullanabilirsiniz.
Kıyafetlerinizdeki kırışıklıkları açmak için temiz nemli bir havluyu, düz bir zemine serdiğiniz kıyafetinizin üstüne serin. Daha sonra havluyu kıyafetinizin üstüne doğru bastırarak kırışıklıkların hafif nemlenmesini sağlayın. Son olarak nemli kıyafetinizin kurumasını bekleyerek kırışıklıkların açılmasını sağlayın.
İlgili 36 soru bulundu
Kırışık kıyafetinizi banyonuza asın ve sıcak bir duş alın. buhar hem kırışıklıkları açacak hem de kıyafetinize sinmiş kokuyu çözecektir. Açık bir alanda kırışık kıyafetnizi asın, yarım metre kadar uzaktan kıyafetinize sprey yardımıyla su püskürtün. Kıyafetiniz kurudukça kırışıklıklar gözle görülür şekilde azalacaktır.
- Öncelikle ütünüzün ısısını ayarlayın. Gömlek kumaşı pamuklu ise yüksek, pamuk karışımı ise orta, sentetik kumaş ise en düşük ısıyı ayarlamalısınız. - Gömleğin kırışıklık durumuna göre buhar seviyesini ayarlayın. Kırışıklığın fazla olduğu yerlere daha fazla buhar vererek ütülerseniz kırışıklık kolayca yok edilir.
Giysileri kurutucuya koyarken buz küpü de at.
Tamburlu kurutma, kırışıklıkları gidermenin harika bir yoludur. Kurutucuyu orta sıcaklık ayarına getir ve giysilerini yaklaşık 15 dakika kurut. Giysileri kurutucudan çıkarır çıkarmaz as ki kırışıklıklar geri dönmesin. İstersen giysilerini hemen giyebilirsin de.
Nemlendirici kullanırken el kırışıklığı için masaj yapmayı düşünebilirsiniz. El kırışıklığı oluşumunu önlemek ve geciktirmek için erken dönemden itibaren güneş kremi kullanılması önerilebilir. Yaz ve kış aylarında dışarı çıkmadan önce sürülen güneş kremleri, cildi güneşin zararlı UV ışınlarına karşı korur.
Bir limonu sıkarak 1 çay bardağı yoğurt ile karıştırarak cildinize uygulayabilirsiniz. Bu karışımı uygulayarak 20 dakika bekleyip, ılık su ile durulayın. Sonrasında limon içerisinde bulunan C vitamini cildin kolajen yapısını destekleyecektir. Düzenli kullanımda kırışık oluşumlarının hafiflediğini göreceksiniz.
Ütüleme yaparken ütüyü kıyafetin üzerine çok hızlı gezdirmemek gerekmektedir. Ütü kıyafetin üzerinde yavaş yavaş gezdirilir. Gerektiğinde inatçı kırışıkları açmak için ütünün buhar düğmesine basılır. Kıyafet, ütü masası üzerinde çevrilerek her tarafı ütülenir.
Hiçbir şey koyma zamanla kullandıkça geçer ama her ütü sonrası içini boşalt su bırakma ve içini kurut biraz dışarıda kalsın yani eğer ütü içinde su bırakırsan kireçlenmeye neden olur.
Kumaşlarda sararma önleyici özelliği vardır, kumaşların ömrünü uzatır. Ütülemede kayganlık sağlar ve ütünün yapışmasını azaltır; kolay ütü yapma imkanı verır. Kumaşlarda leke veya hare bırakmaz.
Üstelik kırışıklıkları gidererek ütü etkisi de yapıyor. Kullanımı ise çok pratik: Kıyafeti yatay bir zemine serin, ürünü özellikle kırışık yerlere yoğunlukta olacak şekilde sıkın, elinizle kırışıklıkları düzeltin ve asıp 15 dakika bekleyin! Ve kıyafetiniz yeniden giyilmeye hazır!
Pamuk gömleklerinizi en kısa zamanda, en kolay şekilde ütülemek için mutlaka ütü masasında ütü yapmanızı tavsiye ederiz. Yaka ve pat düğmelerinin çevresinin, kol ve etek ucundaki desenli bölgelerin, cep kenarlarının üzerine nemli ince bir bez koyarak ütülemeniz bu alanların parlama yapmasını önler.
Tek yapmanız gereken masanın üzerine temiz bir havlu veya battaniye sermek, bezinizi düzleştirmek ve ütülemeye başlamak. Cam masa kullanmaktan kaçının. Ahşap masalar, ütü masası olmadan ütülemek için harika bir alternatiftir.
Islak ütüleme kıyafetlerinize zarar verebilir.
Nemli kalacak şekilde mutlaka kurutun. Giysilerinizi hafif nemli ütülemek kırışıklıkların daha kolay açılmasını sağlar.
Ütüleme işlemine gömleğin yaka kısımlarından başlama gerekmektedir. İlk olarak yakanın arka bölümü ütülenir. Daha sonra ön bölümü ütülenir ve en son olarak da yaka iz yerlerinden düzgün bir şekilde katlanarak üstünden ütünün geçirilmesi gerekmektedir.
Kumaş pantolonlar ütülenirken üzerlerine nemli bez konulmalıdır. Sert yapılı kumaştan üretilen pantolonlar ütülenirken ise yüksek ısı kaldırmasına dikkat edilmelidir. Ütü yüksek dereceye ayarlanarak jilet gibi ütü yapmak mümkün olur.
Ütünün icadı 17. yüzyıl başlarına kadar dayanmaktadır. İlk başlarda giysileri düzleştirmek için ısıtılmış ağır taşlar kullanılırken daha sonra saplı düz demir plakalar ateşte ısıtılmaya başlandı. Bu yöntemle ısının uzun süre korunamaması yüzünden demir plakaları oyarak içlerini kömür közüyle doldururlardı.
2)Sirke yardımı ile kireç sökme işlemi; Sirke hem temizlik hem yemek hem de şifa amaçlı kullanılıyor. Bu kez de sirkeyi ütünüzün kireç problemi için kullanmayı tercih edebilirsiniz. Eşit miktarda su ve sirkeyi ütünüzün haznesine boşaltın. Ardından yine ütünüzü çalıştırarak sirkenin gözeneklere ulaşmasını sağlayın.
Temin ettiğiniz beyaz sirkeyi bir miktar ısıtın ve ardından temiz bir bezi bu sirkenin içine batırıp bezin iyice ıslanmasını sağlayın. Ardından fazla sirkesini süzdürüp ütü tabanının lekeli kısmını hafif hafif ovalayarak lekelerden kurtulun.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri