Uydu sinyal güçlendirici, televizyon veya uydu alıcılarınızın daha güçlü bir sinyal almanızı sağlayan bir cihazdır. Bu cihazın kullanımı, uydu yayınlarını daha istikrarlı ve kaliteli bir şekilde izlemenizi sağlar.
Belli bir sinyal seviyesine sahip ama kablo mesafesi uzunluğundan yada tesisatın zayıflığından kaynaklanan durumlarda yayınların bir kısmında kırılma, donma gibi sorunlar çıkan durumlarda kullanılır... Sinyali hiç gelmeyen tesisatlarda mutlaka çanak anten ayarı , lnb arızası yada kablo kopukluğu vb. sorunlar olabilir.
Kablo kalitesizliğinden yada mesafenin uzun olmasından dolayı Sinyal zayıflığı ve görüntü kırılması yaşadığınız kanallarda sorun kalmaz. Kullanım Alanları : Kablosu çekilmiş Villa,Otel,Daire gibi yerlerde kablo değiştirme imkanı olmayan durumlarda en etkili çözüm LINE ANFİ Sinyal Yükselteçtir.
Uydudan alınan verici dalgaları alır ve LNB'ye iletirler. LNB, çanak antenin uydudan aldığı verici dalgaları toplar ve uydudan gelen sinyali, Merkezi Uydu Santraline ulaştırır. Bu sinyalleri, TV uydu kablosu aracılığıyla ulaştırmaktadır. Yukarıda bahsettiğimiz gibi sinyal taşıma görevine sahiptir.
Televizyonun giriş ayarları eğer doğru kanala ya da cihaza bağlanmamışsa sinyal yok hatası alınabilir. Uzaktan kumanda aracılığı ile televizyonun menüsünden doğru giriş kaynağı seçilmelidir. Eğer anten kullanılıyorsa antenin hasar alıp almadığı tespit edilmeli ve eğer yönü yanlışsa düzeltilmelidir.
İlgili 30 soru bulundu
Uydu alıcısının “Kurulum” veya “Ayarlar” menüsünden, “Tek Kanal Arama” alt menüsünde, “Uydu” kısmında “Türksat 42° E” ve Türksat Ankara Paket parametrelerini manuel olarak girilerek, “Şebeke Arama” (Network Search) açık seçilmelidir. Otomatik tarama sonucunda, güncel kanal bilgileri uydu alıcınıza eklenmektedir.
Antensiz uydu alıcısı internet yoluyla sinyal alımını gerçekleştirerek sesli görüntüleri full HD kalitesiyle ekrana yansıtır. Kullanımı oldukça zahmetsiz ve rahat olan HD uydu alıcıları sayesinde TV yayınını izlemek için çanak anteninizin olmasına gerek yoktur.
LNB, (Low Noise Block Downconverter Düşük gürültülü Konvertör) uydu giriş sinyalini ilk karşılayan elektronik ünitedir. LNA (Low Noise Amplifier = Düşük Gürültülü Kuvvetlendirici) adı verilen amplifikatörün ardına eklenmiş LNC (Low Noise Converter) den oluşur.
Uydu Sinyal bulucuları , yayın uydusundan gelen sinyalin çanak antene doğru şekilde geldiğini ayarlamak için kullanılmaktadır. Çanak antenler belirli koordinatlara ve yöne göre konumlandırılmadır.
Cihaz, mümkün olduğunca orta bir noktada olmalı; duvara yakın konulmamalı. Duvar ve köşeler gereksiz sinyal kaybına neden olabilen unsurlar. Ayrıca, DECT telefon, mikrodalga fırın, bluetooth cihazlardan uzak olarak konumlandırılması öneriliyor. Bu cihazlar da Wi-Fi sinyallerini engelleyebiliyor.
Genellikle uydu anteni ve televizyon arasına bağlanır. Talimatları izleyerek kolayca kurulabilir. Uydu sinyal güçlendirici hangi durumlarda önerilir? Zayıf sinyal alan bölgelerde, uzun kablo mesafelerinde veya çoklu televizyon bağlantılarında kullanılması önerilir.
Kullanılan güçlendirici cihaza bağlı olarak wifi güçlendirici, yönlendiriciyi mevcut WiFi sinyaline iletir. Bu sinyaller evin diğer alanlarına tekrar iletilir. Bu tür İnternet güçlendiricilerinin mevcut sinyali alma kapasitesi önemlidir. Sinyaller zayıfsa, diğer cihazlara da zayıf sinyal yayılacaktır.
Wi-Fi güçlendirici, kalabalık ortamlarda internet hızını korumayı sağlar. Birden fazla kullanıcının bağlandığı modemlerde kimi zaman kopma ve yavaşlamalar meydana gelir. Wi-Fi güçlendirici kullanımı, söz konusu problemlerin oluşmasını önleyerek kaliteli sinyaller almanızı sağlar.
Wi-Fi sinyal güçlendirici kaç Mbps olmalı ❓
Çoğu Wi-Fi sinyal güçlendirici, minimum 300 Mbps kablosuz hız değerleri sunabiliyor. Bu hız tipik, sıradan bir internet kullanıcı için yeterli diyebiliriz.
Hiziniz elbetteki aletin destekledigi Mbps hizina gore degisecektir (150-300-600 gibi). Modeme gelen hiziniz 50mbit olsun. Hiziniz yaklasik 15-25mbit arasi kadar dusecektir.
LNB Tipi: Evrensel. LNB Gücü: 13/18 V. LNB Seçimi: Kapalı DISEqC Modu: Kapalı olacak şekilde ayarlayın.
Türksat 4A veya Türksat 42.0 e seçeneğini bulup ok tuşuna basın. Transponder satırında ok tuşuna basın ve 12380/27500 veya 12423/30000 değerini bulup ok tuşuna basın. Transponder menüsünde bu rakamları görmüyorsanız ekle seçeneğiyle elle girmeniz gerekir. Türksat 42e LNB frekansı; 12380 değeridir.
Lnb (Low Noise Block), uydu çanağının üzerine yerleştirilen ve uydu yayınlarını alıcıya ileten bir alıcıdır. 4 Lü Lnb, 4 farklı uydu alıcısını bağlayarak aynı uydu yayınını 4 farklı televizyona veya uydu alıcısına aktarabilir.
Çanaksız uydu alıcılar genellikle HDMI veya AV bağlantısı aracılığıyla televizyonlarla uyumlu çalışır. Hemen hemen her marka ve modelle uyumlu olabilen çanaksız uydu alıcıları bulabilirsiniz.
Standart kanalları izleyebilmek için dâhili uydu alıcılı TV modelleri de dahil olmak üzere tüm TV modelleri için çanak anten gereklidir. Ancak yalnızca yayınları internet üzerinden alan IP TV seçeneklerinde ekstra çanak antene ihtiyaç duyulmayabilir.
Hectopat. Evet doğru Wi-Fi ile izleyebilirsiniz.
Türksat 4A haberleşme uydusu, 42° Doğu yörüngesinde (Türksat 2A ve Türksat 3A uyduları ile birlikte) hizmet vereceğinden, uydu üzerindeki yayınları izlemek için ek bir antene ihtiyaç olmadığı gibi mevcut anten ayarlarında da herhangi bir değişiklik yapılmasına gerek bulunmamaktadır.
LNB uydu alıcısına gelen yüksek frekanstaki uydu sinyallerini düşük frekanslara dönüştüren bir cihazdır. Uydu anteni üzerine monte edilen bu cihaz, uydudan gelen sinyalleri işleyerek uydu alıcısının anlayabileceği bir formata çevirir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri