Papatya, rezene gibi bebek sakinleştirici çay çeşitleri oldukça fazla olup, çocukların huzurla uykuya dalabilmesine yardımcı olur.
İlgili 19 soru bulundu
Bebeğim uyumuyor!
Bebeği besledikten sonra gazını çıkarmanız, sessiz, loş, ılık bir odada sizin sıcaklığınızı hissedeceği şekilde uyutmanız işleri kolaylaştırabilir. Bazen ılık bir banyo sonrası bebek daha kolay uyuyabilir. Beslenme de banyodan sonra yapılmalıdır; banyodan hemen önce değil.
Uyku getirme konusunda bir etkisi olduğu ise kesin değildir. Ancak rezene çayının gaz ve şişkinliğe iyi geldiği, sindirim sistemini rahatlattığı bilinmektedir. Bu özellikleri ile bebeklerde gaz ve şişkinlik probleminin olmaması, onların daha kaliteli bir uyku yaşamalarına yol açar.
2) Papatya
Uyku yapıcı çaylar genelde sakinleştirici ve gevşetici etkileriyle uykuya geçişi kolaylaştırırlar ve papatya çayı da bunlardan biridir. Hem büyükler hem de çocuklar ve bebekler için çok faydalıdır. Papatya çayı mide ağrısına, gaz kramplarına iyi gelir.
1. haftasını dolduran bebeklerde birkaç defaya bölünerek, günde toplam 100 ml Humana İyi Geceler Çayı içirilmesi tavsiye edilir. Yetişkinler için; Yetişkinler için bir kısıtlama yoktur.
Çocuğun uyku saatlerinin düzenli olması, uykuya dalmayı kolaylaştıracaktır. Her seslendiğinde çocuğun odasına gidilmemeli, odanın dışında veya kapısında durarak onunla konuşulmalıdır. Gece korku içinde uyanan çocuğun yanına hızlıca gidilmeli ve kendisinin hep yanında olduğunuzu hissettirip güven verilmelidir.
En sık kullanılan ilaçlar antihistaminiklerdir, ağır vakalarda benzodiazepinler ve kloral hidrat da kullanılabilir. Bu ilaçlar kısa süreli kullanılmalı ve ilaçların toplam kullanım süreleri üç haftayı geçmemelidir. Bu ilaçlar mutlaka uzman doktorların kontrolü altında kullanılmalıdır.
Her yaş grubunda yüksek etki gösteren bu çayı anne, bebek ve yetişkinler gönül rahatlığıyla kullanabilir.
1 poşet rezene çayı bir kupaya konur, üzerine tam kaynamamış (80º C) su ilâve edilir, 5 dakika kadar beklenir, poşet çıkarılır, çayın oda ısısına gelmesi beklenir. Bebeğe bir defada en çok 6-7 çay kaşığı dikkatle içirilir. Günde 3-4 defa verilebilir.Her gün taze hazırlanmalıdır.
Anason çayı 2. aydan itibaren bebeklere verilebilir.
İcerisinde bulunan kimyon ve rezene bebeklerde ve cocuklarda gaza bağlı olarak mide ve bağırsak sistemindeki krampların gaz sancılarının giderilmesine yardımcı olur.
Uyumayan bebekler için rezene veya anason çaylarından bir çay kaşığı verilmesi önerilir.
İçerisinde bulunan papatya sayesinde uyku probleminde son derece etkili ve ideal bir bitki çayıdır. Humana iyi geceler bitki çayı uyku verici etkisinin yanında, sakinleştirici, rahatlatıcı ve yatıştırıcı özelliğine sahip olduğundan dolayı bebeklerde, çocuklarda ve yetişkinlerde uyku problemlerinde güvenle kullanılır.
Rezene ve Anason aynı bitki familyasına ait, içindeki anetol oranları farklıdır. İkisi de gaz giderici olarak kullanılabilir.
Birçok faydalı bitki çayları arasından kolik ağrılarına karşı en etkili bitkilerden biri olduğu bilinen rezeneyi kaynatıp suyunu süzerek bebeğinize verebilirsiniz.1,5 çay bardağı miktarını kaçırmadığınız takdirde haftada üç gün bebeğinize içirebileceğiniz rezene çayı için, rezene bitkisinin tamamen doğal halini bulmak ...
Rezene özleriyle desteklenen içeriğiyle Milupa bebek çayı, hazımsızlık yaşayan bebeklerin sindirim sistemine yardımcı olur ve gaz sancılarının azaltılması konusunda etkili bir çözüm sunar. 6. aydan itibaren bebekler ve çocuklar için uygun olan Milupa rezene çayını uzman kontrolünde kullanmanız tavsiye edilir.
Gece Bebeklerin Uyumak İstememesinin Sebebi
Bazı bebekler geceleri uyumak istemezler. Bu surum uyuyamamasından farklıdır. Bebeklerinin uyumak istemem sebepleri ise genellikle; daha çok oyun oynamak istemeleri, yürümeye yeni başlamaları, gece ve gündüzü ayırt edememeleri ve gündüz uykularını yeterince uyuyamamalarıdır.
Bebekler neden uyumaz dendiği zaman akla gelecek en olası neden aç olmalarıdır. Bebeğiniz size doymuş gibi gelebilir ancak o hala aç ya da çoktan acıkmış olabilir. Anne sütünde bulunan kolesistokinin adlı sindirim hormonu, bebeğinizde hem tokluk hissini hem de rahatlama uyku hissini ortaya çıkarır.
2) Bebeğim beşiğinde uyumuyor!
İlk aylardan itibaren bebeğin uyku düzenini oluşturmak ebeveynlerin hayatını da oldukça kolaylaştırır. Odasında uyutulan bebek ağladığı zaman yanına sakince giderek kucağınıza almadan yatağının yanında ninni, pışpışlama ve okşama ile bebeğinizi sakinleştirmeyi deneyebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri