Uyku sırasında kişiler, tercihlerine bağlı olarak pijama giyme ya da giymemeyi seçebilmektedir. Ancak uzmanlar tarafından yapılan açıklamalar, her iki durumda da iç çamaşırının çıkarılması gerektiği yönündedir. Bu nedenle uyurken iç çamaşırı giyilmemelidir.
Özellikle boxer veya külot seçimlerinde küçük beden seçimi yapılmamalıdır. Doğrudan kasıklara baskı uygulayan dar çamaşırlar, kan dolaşımını etkileyerek kişinin sağlığını tehdit edebilmektedir. Bu nedenle mutlaka bedene uygun çamaşırların özellikle uyurken giyilmesine dikkat edilmelidir.
3-Yatakta İç Çamaşırı Giymek
Ancak uzmanlar bunun çok daha sağlıklı olduğunu söylüyor. Çünkü sıkışan nemin bakterilerin ve mantar enfeksiyonlarına neden olacağını belirtiyorlar. Bu nedenle 7/24 iç çamaşırı giyinmek yerine özellikle geceleri bu bölgenin hava alması için iç çamaşırsız uyuyabilirsiniz.
İç çamaşırınızı yatmadan hemen önce çıkarmak, cinsel organlarınızın hava almasını sağlar. Bu da pek çok bakterinin oluşumunu ve kötü kokuyu önler. Kadın doğum uzmanlarına göre, vajinanın bazen temiz havaya ihtiyacı vardır. Öte yandan iç çamaşırınız olmadan uyumak vücudunuzun da daha rahat olmasını sağlar.
Uyurken giyilen pijama ya da geceliklerin ince, hafif, esnek, tene yapışmayan doğal malzemeden olmasına özen gösterin. Pamuk, Bambu ve Tencel bu konuda etkisi kanıtlanmış kumaşlardır. Bunları tercih edin. Uyku ürünleri için özel olarak geliştirilen serinletici ve ter emici teknolojilere açık olun.
İlgili 25 soru bulundu
Hekimlere göre; iç çamaşırıyla uyumak, erkeklerde kasık bölgesinin geceleri aşırı ısınmasına yola açıyor ve bu da sperm kalitesini olumsuz yönde etkiliyor. Steixner, “Sperm üretimini en uygun hale getirmek için genital bölge ısısının doğru seviyede kalması gerektiğini” vurguladı..
Uyurken nelere dikkat etmemiz gerektiğini çok iyi bilmemiz gerek. Gece uyurken kesinlikle karanlık ortamlarda uyumalıyız. Bulunduğumuz ortamda odamıza ışığın gece girmemesine çok dikkat etmeliyiz. Gece lambaları kullanmamaya özen göstermeliyiz. Gerekirse solgun kırmızı ışıklı lambalar kullanmalıyız.
Atletle veyahut kolsuz giyeceklerle yatağa yatılabilir mi? Değerli kardeşimiz, Atlet veya kolsuz elbiselerle yatmak caizdir.
Renkli iç çamaşırı giymek
Eğer hassas bir cildiniz varsa ve tekrarlayan vajinal enfeksiyonlara yatkınsanız, çamaşırlarda kullanılan kumaş boyası vajinanızın çevresindeki hassas cildi tahriş edebilir. Bu nedenle renksiz iç çamaşırları giymeye özen göstermek gerekiyor.
Kafirlere benzeme yasağından dolayı Müslüman erkek ve kadının kafirlere has elbiseleri giymeleri haramdır. Gayrimüslim ve facirlerin giyinme tarzından olmayan normal gündelik iç çamaşırlar ise ihtiyaç halinde giyilebilir, bunda bir sakınca yoktur. Bu hususta kadın erkek ayrımı olmaksızın ruhsat ve müsade vardır.
Çıplak uyumak daha mı sağlıklı? Çıplak uyumak, vücudun doğal soğuma sürecini hızlandırabilir. Bu da sadece daha hızlı uykuya dalmanıza değil, aynı zamanda uykuda kalmanıza da yardımcı olur. Yüksek kaliteli uyku, stresi azaltır, bağışıklığı arttırır ve metabolik sağlığı iyileştirir.
Eğer vücut sıcaklığı beynin istediği seviyeye inmezse kişi uyumakta zorlanabiliyor ya da rahatsız bir uyku yaşıyor. Bu nedenle çıplak uyumak vücut sıcaklığını düşürerek beyni rahatlatıyor ve kişinin deliksiz ve daha rahat uyumasını sağlıyor. Araştırmalarda çıplak uyumanın kalori yakmaya olan etkisi de belirlendi.
Uygun hijyen ve sağlık için iç çamaşırlarınızı günde en az bir kez değiştirmelisiniz. İç çamaşırı değiştirmek için en iyi zaman sabah uyandıktan sonradır. Genel fikir birliği, bakteri üremesini ve olası enfeksiyonu önlemek için iç çamaşırınızı günde en az bir kez değiştirmeniz gerektiğidir.
Sağlığınız ve hijyen sağlamanız için pamuklu iç çamaşırları da dahil kullandığınız tüm iç çamaşırı çeşitlerini günde bir kez ya da iki günde bir kez değiştirmelisiniz. Kadınların regl dönemlerinde yoğunluğa bağlı olarak külotlarını günde birkaç kez değiştirilmesi önerilir.
Gerdek gecesi gelinliğin altına ne giyilir diyen ve sadelikten yana olan gelin adaylarına, külot ve sütyen takımları, tül ve dantelin bir arada kullanıldığı beyaz renkteki iç çamaşırları tavsiye edilebilir. Mayo tipi tek parça iç çamaşırlar ve jartiyerler giyilebilir.
İşte kafamızı kurcalayan soruların cevabı. Bunu beklemiyor olabilirsiniz ama bu küçük ceplerin gerçekten bir işlevi var. Bu ekstra kumaş parçası, kalın dikişleri olması nedeniyle özellikle dar kot veya pantolon giyerken genital bölgenizi korumaya yardımcı oluyor. Ve cinsel organınızın daha iyi nefes almasını sağlıyor.
Tercih edilen külotun kaliteli kumaştan üretilmemesi durumunda ter emilmemekte ve hastalıklara zemin hazırlamaktadır. Genital bölge hijyeninin sağlanabilmesi için bu bölgede terin birikmemesi gerekmektedir. Dar külotlar vücudu sıktığı için iz bırakmakta, kızarıklık oluşturmakta ve kaşıntıya neden olmaktadır.
Çünkü varolan akıntı kişinin hareketi, ayakta durması gibi nedenlerden dolayı yerçekiminin etkisiyle vajinadan dışarı akacak ve iç çamaşırında veya pedinde bir ıslaklık oluşturacaktır. Ve bu salgılanma herhangi bir hastalık veya sıkıntı yoksa sağlıklı bir kadında süreklidir.
Tanga da sentetik çamaşırlar gibi kısa süre giyileceklerden. Hatta daha tehlikeli, çünkü tanganın anüsten vajinaya mikrop taşıdığı kanıtlanmış durumda. Jinekologlar tanga giyseniz bile onunla uyumamanız gerektiğini belirtiyor.
Bunlardan en önemlisi, meleklerin çorap giyerek uyuyan bir kişinin olduğu eve girmemesidir. Bir diğeri ise çorapla yatan insanın ölümü durumda, o kişinin cenabet öleceği inanışı vardır. Bunlar katiyen doğru değildir ve tamamen hurafedir. Çünkü bunu doğrulayacak hiçbir kanıt yoktur.
İslam dininde çorapla yatmanın hiçbir mahsuru yoktur. Fakat çorabın temiz olması şartı vardır. İslam dininde uyku adabı konusunda yer alan ifadelere göre bu önemli bir detaydır. Yatma adabı dersinde, kişinin çorap veya üzerindeki kıyafetlerle yatmaması tavsiye edilir.
Çünkü mümin için gece ve gündüz programlarını tanıtan diğer bazı rivayetlerde gece ve gündüzün dörtte biri ve bir takım diğer rivayetlerde de gece ve gündüzün üçte biri insanın dinlenmesine ayrılmıştır.[7] Bunun miktarı da gece ve gündüz 6 ila 8 saat olmaktadır.
Sağ Tarafa Yatmak
Uzmanlar tarafından en çok önerilen ve en sağlıklı bulunan yatış pozisyonudur. Uyku esnasında kan dolaşımı, en iyi bu pozisyonda gerçekleşir. Reflüyü kısmen azaltan bu uyku pozisyonu, horlamanın ve uyku felcinin de kısmen önüne geçmektedir.
En verimli uyku saatleri bilimsel olarak araştırıldığında bazı genellemelere ulaşılıyor. Ancak bu genellemelerin herkes için birebir doğru olduğunu söylemek mümkün değil. Uykunun en verimli saatleri gündüz 13.00 ile 15.00, gece 23.00-02.00 arası olarak kabul ediliyor.
Sırtüstü Uyumak Kas Kısaltabilir
Ancak bazı insanlar yan yatış pozisyonunda uyuyamazlar. Sırt üstü yatıyorsanız mutlaka dizler bir yastık ile desteklenmeli. Ancak yine de sırt üstü yatış bir süre sonra bacakların arka kaslarında kısalmaya yol açıyor. Bu nedenle uzun süre sırt üstü yatılmasını önermiyoruz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri