Kablosuz internetin sağlığa etkileri konusunda çeşitli çalışmalar olduğunu belirten uzmanlar, alınması gereken önlemlere dikkat çekiyor. Uzmanlar özellikle çocukların uyuduğu odada modem bulunmaması gerektiğini belirterek gece saatlerinde modemin kapatılmasını tavsiye ediyor.
Modem kapatılmadığında saldırganların erişimine açık kalan ev ağından kişisel bilgiler çalınabilir. Son olarak gece modemi açık bırakmak internet hızı ve performansını da düşürüyor. Modemlerin sürekli çalışması nedeniyle internet hızı ve performansında azalma meydana geliyor.
Bu elektromanyetik dalgalar radyasyon olarak da adlandırılır ve beyin dalgalarına etki eder. Yakın zamanda yapılan bilimsel çalışmalarda, yatak odasında wireless modem ve telefon bulunmayan kişilerin, bulunanlara göre daha rahat uyudukları ve daha çabuk uykuya daldıklarını kanıtladı.
Hayır, gelmez. Modemi kapatmak için bir sebep de yok aslında.
Eğer modem açık uyursanız;
Modemden radyasyona maruz kalmak kişide baş ağrısı, uykusuzluk, stres ve hatta kanser gibi ciddi sağlık sorunları yaratabilir. Ayrıca modemi gece saatlerinde boş yere açık bırakmak elektrik tüketimini arttırdığı için faturayı da etkiler.
İlgili 17 soru bulundu
Kablosuz internetin sağlığa etkileri konusunda çeşitli çalışmalar olduğunu belirten uzmanlar, alınması gereken önlemlere dikkat çekiyor. Uzmanlar özellikle çocukların uyuduğu odada modem bulunmaması gerektiğini belirterek gece saatlerinde modemin kapatılmasını tavsiye ediyor.
Modemin açık kalması, evimizdeki elektromanyetik radyasyon seviyesini arttırır. Uzun süre maruz kalmak, baş ağrısı, uykusuzluk, stres ve hatta kanser gibi ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir.
modem içerdiği devreler sebebi ile oldukça hassas bir alet olduğundan olsa gerek yangın çıkarma potansiyeli vardır. diğer yazılanlardan daha önemlisi bu riski almamak için uyuduğunuz ve evde/işte olmadığınız süre boyunca modemi kapatmanızda fayda vardır.
Aşırı derecede çalışan modemler aynen bilgisayarlar gibi ısınır ve yavaşlama eğilimine girebilir. Bunun için modemi dinlendirmek kapatarak belli bir süre aşırı ısınan modemi soğutmak İnternet hızınızı artırmakta kullanabileceğiniz ilk adım olarak karşımıza çıkıyor.
Bir yönlendiriciyi yeniden başlatmak, açık bağlantı noktalarını kapatarak cihaza yetkisiz erişimi durdurur. Böylece, bilginiz dahilinde olmayan kullanıcılar internet ağınızı kullanamazlar.
Merkezi bir konum, genellikle evin orta katında ve orta odada bulunan bir yer olmalıdır. Yüksek bir yere yerleştirin: Kablosuz sinyaller genellikle aşağı ve yana doğru yayılır. Bu nedenle modemi yüksek bir konumda tutmak, sinyallerin daha geniş bir alana ulaşmasına yardımcı olacaktır.
Kronik yorgunluğa yol açabiliyor
Çalıştıkları yerde sürekli elektro manyetik sinyale maruz kalan kişiler gece verimli bir uyku uyuyamıyorlar ve çok ciddi kronik yorgunluk sendromu yaşıyorlar. Bu sorunların wifi sinyaline bağlı olma olasılığı çok yüksek” diye konuştu.
Wi-Fi hastalığı veya Wi-Fi duyarlılığının, olağan dışı baş ağrısıyla birlikte şu belirtileri gösterdiği bildirilmiştir: mide bulantısı, kalpte ritim düzensizliği, denge kaybı ve baş dönmesi, göğüs ağrısı, aşırı stres, panik atak ve idrak ile ilgili sorunlar.
Geçtiğimiz günlerde yapılan testlerin olumlu sonuçlar vermesi üzerine su altında kablosuz bağlantı teknoloji ile haberleşilebileceği kanıtlandı.
Modemin arkasında arka tarafta yuvarlak şekilde bir tuş vardır, ona bastıktan sonra ışıklar giderse kapanmıştır.
Potansiyel Güvenlik Riskleri
Savunmasız olan Wi-Fi ağları, bağlanan kullanıcıları sahtekarlık veya zararlı web sitelerinin linklerine tıklamak için aldatmaktadır. Wi-Fi bağlantısını kullanmadan önce cihazınızdaki tüm hesaplarınızdan çıkış yapın. Şifresiz Wi-Fi ağlarına bağlanmayın, tuzak olma ihtimali yüksektir.
Modemi açıp kapattığınızda internetiniz hızlanır ancak arkaplanda binlerce packett loss yiyorsunuzdur ve bağlantınız aşırı istikrarsızdır. Bunun için modem arayüzünden bağlantı durumunu ayrıntılı biçimde kontrol edebilirsiniz. Anlayacağınız driver ya da modemle ilgili bir sorun yok ortada.
Modemlerin genellikle iki adet anteni bulunmaktadır. Antenlerden birini dikey diğerini ise yatay bir şekilde yerleştirmelisiniz. Sinyal mümkün olan en yüksek güç ile iletilecektir.
Modeminiz çok ısındığı taktirde sinyal sorunlarına yol açabilir. Bu da internet hızınızı düşürecektir. Bu nedenle modeminizi, interneti kullanmadığınız zamanlarda kapatın ve fazla ısınmasına imkan vermeyin.
Başlat'ı ve Ayarlar'ı tıklayın. Ağ ve İnternet'i seçin. Wi-Fi öğesini Açık konumuna kaydırın, ardından kullanılabilir ağların listesini görmek için Wi-Fi öğesine tıklayın. Wi-Fi'yi kapatmak için Wi-Fi'yi Kapalı konumuna kaydırın.
Ayrıca modemin yaydığı radyasyonu engellemek istiyorsanız modeme kablosuz şekilde bağlı olan cihazların bağlantısını kesmeniz yeterli. Kablolu bağlantıdan herhangi bir radyasyon yayılımı söz konusu değil. Sorunuza dönecek olursak normal şekilde kapatılmış cihazların fişini çekmekte bir sıkıntı yok.
Telefonunuzu Mobile WiFi cihazına bağlayın. Telefonun tarayıcısındaki adres çubuğuna 192.168.8.1 yazın ve giriş yapmak için web tabanlı yönetim sayfasının giriş şifresini kullanın. Gelişmiş > Wi-Fi > Wi-Fi Güvenlik Ayarları bölümüne gidin ve Wi-Fi adını gizlemeyi veya göstermeyi seçin.
Kablosuz internetin sağlığa etkileri konusunda çeşitli çalışmalar olduğunu belirten uzmanlar, alınması gereken önlemlere dikkat çekiyor. Uzmanlar özellikle çocukların uyuduğu odada modem bulunmaması gerektiğini belirterek gece saatlerinde modemin kapatılmasını tavsiye ediyor.
Wi-Fi, bir tür enerji olan elektromanyetik radyasyon yoluyla veri gönderir. Radyasyon, elektromanyetik alanlar (EMF'ler) adı verilen alanlar yaratır . Wi-Fi'den gelen radyasyonun kanser gibi sağlık sorunlarına neden olduğuna dair endişeler var. Ancak şu anda insanlarda bilinen herhangi bir sağlık riski bulunmamaktadır.
Modemine göre değişiyor. Kaliteli bir modem ise daha stabil çalışıyor fakat, servis sağlayıcıların verdiği 'dandik' modemlerden ise arada bir restart atmak gerekebilir. Normal şartlar altında 7/24 aralıksız çalışmalarında hiçbir sorun olmamalı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri