Yemek yapma esnasında elinize sinmiş olan sarımsak ya da soğan kokusunu gidermek için elinize bir çay kaşığı kadar diş macunu sürün ve 5 dakika bekleyin. Daha sonra elinizi ılık su ile ovalayarak yıkayın.
Geniş bir kabın içerisine ılık su koyun. İçine beyaz sirke damlatın ve ellerinizi bu suda 10 dakika bekletin. Böylece hem ellerinizdeki soğan kokusu geçecek, hem de deriniz yumuşayacaktır.
Soğan gibi kötü kokuya neden olan maddelerle uğraştıktan sonra örneğin musluğa elinizi sürerseniz bu koku ortadan kaybolacaktır. Demir bir kaşık da aynı görevi görmektedir. Çünkü soğanın içerisindeki kötü kokuya neden olan sülfür molekülleri metal ile etkileşime geçer ve nötr hale döner.
Alkol veya Sirke Deneyin
Parfüm kokusunun çıkmasındaki en etkili yöntem budur. Bulunduğunuz ortamda tester parfüm için de olsa eğer alkol veya sirke yoksa kabartma tozunu deneyebilirsiniz. Kabartma tozu ve ılık su ile bir macun oluşturun. Cildinize sürün, birkaç dakika bekletin ve durulayın.
- Ilık su dolu geniş bir kabın içerisine karbonat ve sirke ilave ediniz. Ellerinizi 5 ile 10 dakika arası bekletiniz. - Türk kahvesi telvesi ile ellerinizi ovuşturarak soğan kokusunu da geçirebilirsiniz. Türk kahvesinin keskin kokusu soğan kokusuna iyi gelecektir.
İlgili 39 soru bulundu
Araştırmalar tam yağlı sütlerin yağsız sütlere kıyasla kötü kokuyu gidermede daha etkili olduğunu göstermiştir. Limonlu su için: Limon suyu soğan ve sarımsak kaynaklı kötü kokuyu azaltmaya yardımcı olabilir. Bir bardak suya bir yemek kaşığı limon suyu ekleyerek içebilirsiniz.
Buna rağmen yine de kötü kokular oluşuyorsa koku giderici tabletler, en büyük yardımcımız. Ayrıca klozet ve lavabolara yarım bardak karbonat veya limon suyu dökmek, sonra bol suyla durulamak kötü kokuların emilmesini sağlayacaktır. Aynı işlemi beyaz sirkeyle de yapabilirsiniz.
Bir tencereye veya tavaya su koyup kaynatabilirsiniz. Ardından içine portakal, muz ya da elma kabuğu koyabilirsiniz. Eğer varsa evinizde lavanta gibi hoş kokan bitkiler de olabilir. Hazırladığınız bu karışımı evin içinde gezdirirseniz evinizdeki kötü kokunun gittiğini ve ferah bir koku olduğunu göreceksiniz.
Cevap: Hem Anti Tobacco çubuk Tütsü, özellikle ortama sinmiş sigara kokularını gidermekte etkilidir.
soğanın kokusunu gidermek için ise banyo ettikten sonra güzel bir deodorant+parfüm ile kendimizi zırhladıktan sonra 2 tur diş fırçalayıp finalde 1 bardak sert sade kahve içiyoruz. bu şekilde %70-75 oranında kokuyu absorbe edebilirsiniz. covit sonrası maske takıldığı için pek sorun olmuyor sanırım.
Belli tip bir bakteri apokrin salgısı ile karşılaşırsa soğan benzeri kötü bir koku ortaya çıkar. Erkeklerdeki apokrin bezleri kadınlara göre daha büyüktür. Duygusal stres ise apokrin sıvısının akışını sağlarki buda keskin bir koku ortaya çıkartır.
Kötü kokuları çıkarmaları için çelik sabunlar üretildiği gibi bu yöntemi elinizin altındaki ürünlerle de halledebilirsiniz. Çelik yemek kaşığı işinizi görmeye yetecektir. Bunun için yapmanız gereken şey; kaşığı parmaklarınızla tutun ve suyun altında kaşığı ovalayın. Kısa sürede kokunun uçup gittiğini anlayacaksınız.
Soğan ve sarımsak kokusunu gidermek için doğrayıcı haznesini ve bıçağını kullanımdan hemen sonra sıcak su ve deterjan ile temizleyin ve kapağını kapatmadan saklayın.
Yüksek ateş , grip, öksürük ve alerjilere iyi gelir. Soğan suyu ve balı karıştırarak bu tarz hastalıklarla kolaylıkla baş edebilirsiniz. Küçük bir parça soğan koklamak burundaki kanamayı yavaşlatır ve durdurur.
yedikten sonra içmekten daha etkili oluyor. Kahve çekirdekleri çiğneyin – Pek çok kişi kahve çekirdeklerini veya çekilmiş kahveyi biraz çiğnedikten sonra tükürmenin sarımsak kokusunu azaltmaya yardımcı olduğunu söylüyor.
Banyonun mis gibi kokması için su ve yumuşatıcı karışımını deneyin. Çamaşırlarınızı mis gibi kokutan yumuşatıcıyı oda parfümü veya basitçe havlu ve çamaşır parfümü olarak da kullanabilirsiniz. 1 litre suya yarım kapak yumuşatıcı ekleyin. Şişenin kapağını kapatın ve iyice çalkalayın.
Çamaşırlarınızı Yumuşatıcıda Bekletin. Çamaşırlarınızın uzun süre temiz kokması için yıkarken deterjanın yanında mutlaka yumuşatıcı da kullanmanız gerekir. Makinenizi sıkma durumuna geçmeden durdurup bir süre yumuşatıcıyla bekletirseniz, kokunun çamaşırlarınıza daha iyi geçmesini sağlayabilirsiniz.
CESET ÇİÇEĞİ (RAFFLESİA ARNOLDİİ)
Dünyanın en büyük çiçeği olan Rafflesia arnoldii, çürümüş bir ceset kadar ağır kokuyor. Salgıladıkları bu kötü kokunun sebebi ise türlerini devam ettirebilmek için polenlerini taşımasına ihtiyaç duydukları göksinekleri kendilerine çekebilmek.
Derideki kokulu (apokrin) ter bezlerinin çoğu kasıkta, koltuk altlarında ve meme uçlarının çevresinde bulunur. Apokrin bezleri temel olarak vücut kokusundan sorumludur, çünkü ürettikleri ter protein bakımından yüksektir ve bakteriler tarafından kolayca parçalanabilir. Bu parçalanma sonucu da “vücut kokusu” oluşur.
Durgun hava. Durgun hava, toz, küf sporları ve hatta giysilerinizdeki tütün dumanı gibi havadaki parçacıkları hapseder. Bu durum özellikle sıcak nemli günlerde daha da geçerlidir. Odanız eğer yeterli miktarda ve şekilde havalandırılmıyorsa, hava bu kirleticileri tutar ve ortamda kötü koku oluşmasına sebep olur.
“Gıda bilimi” dergisinde yayınlanan araştırma raporunda ABD Ohio Eyalet Üniversitesi'nden araştırmacılar, sarımsak yedikten sonra süt içmenin kokuyu önlediğini kaydetti. Uzmanlar sütün içerisinde bulunan su ve yağın nefesin kokusunu yenileyen bir özelliğe sahip olduğunu belirtti.
Ağız kokusunu gidermek için kullanılan nane, sakız, gargara vb. ürünler geçici olarak ağız kokusunu giderebilmektedir. Sağlık problemleri, bazı besinler ve alışkanlıklar ağız kokusu nedenleri arasında yer almaktadır. Birçok durumda diş hijyeni sağlanarak ağız kokusu giderilebilmektedir.
Sarımsak, soğan ve sigara kötü ağız kokusuna yol açar
Gıdaların sindirimi ağız içerisinde başlar. Bağırsaklardan sindirilen gıdalar kan dolaşımına, sonrasında da akciğerlere ulaşarak bir kısmı solunum havasına verilir. Bu yüzden sarımsak-soğan gibi keskin kokulu gıdalar tüketildiğinde ağız kokusuna yol açabilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri