Kısaca çevrimiçi (e)-öğrenme; internet teknolojileri kullanılarak elektronik ortamda yapılan uzaktan eğitimdir.
Öğrencilerin ve eğitmenlerin aynı ortamda bulunduğu geleneksel örgün eğitim yönetimden farklı olarak, Online eğitim, ders veren eğitmen ile öğrencinin aynı mekânda bulunmadığı eğitim sistemini anlatan bir terimdir.
Çevrimiçi eğitim, okulların, kuruluşların ve yöneticilerin bir bilgisayar, akıllı telefon veya başka bir cihaz aracılığıyla İnternet üzerinden insanlara beceri ve bilgilerini öğretmesine olanak tanıyan bir araçtır.
Çevrimiçi öğrenme, çeşitli öğrenme materyallerine kolay erişim imkanı sunar. Öğrenciler, ders notlarına, videolara, interaktif simülasyonlara, ödevlere ve diğer materyallere çevrimiçi olarak ulaşabilirler.
Uzaktan eğitim araçları; çevrimiçi ders alma-verme, online ortamda ortak çalışmalar yapma/düzenleme ve uzaktan değerlendirme amaçlarıyla kullanılabilir. Günümüzde kullanılan, en popüler uzaktan eğitim araçları ise; Google Dokümanlar, Google Forms, Any-Do, Kahoot!, Miro ve Canva olarak sıralanabilir.
İlgili 45 soru bulundu
Bir kişinin çevrimiçi olması, bu kişinin cihazında WhatsApp'ın ön planda açık ve İnternet'e bağlı olduğunu gösterir. Ancak bu durum her zaman kişinin mesajınızı okuduğu anlamına gelmez. Son görülme, kişinin WhatsApp'ı en son ne zaman kullandığını gösterir.
Son görülme ayarınız ile ilgili herhangi bir kişiselleştirme yapmadıysanız, çevrimiçi olma bilginiz rehberinizde kayıtlı olan ve olmayan herkese görünür.
Whatsapp uygulamasında son görülme kapalı olsa da kişilerin çevrimiçi olduklarını görmek mümkündür. Bunun yanında son görülme özelliğinin kapatılması halinde diğer kullanıcıların da son görülmesini göremezsiniz.
Çevrimdışı durumu, bilgisayarın herhangi bir ağa (genellikle internet) veri alıp göndermeye hazır olmadığını belirtir.
Çevrim içi kelimesi, TDK'nın belirlediği doğru yazımıyla "çevrim içi" şeklindedir.
Çevrimiçi (İngilizce: online), bilgisayar sisteminde sunucuya bağlı ve çalışır durumda olma halidir. Türkçeye İngilizcedekinden daha dar anlamıyla yalnızca bilgisayar ve ilgili konularıyla bağlantılı olarak yerleşmiş bir sözcüktür.
Çevrim içiyse kişi adının altında “çevrim içi” yazar. Aksi hâlde “son görülme…” yazar. ”Çevrim içi”, kişinin şu anda uygulamayı kullandığı anlamına gelir. ”Son görülme…” ise kişinin uygulamayı en son ne zaman kullandığını belirtir.
Android cihazlarda 'Hesap' ardından Gizlilik'e dokunun. Son Görülme ve Çevrimiçi butonuna basın. Son Görülme alanında 'Hiç Kimse' seçeneğine dokunun. 'Çevrimiçi' alanından da 'Son Görülme Bilgisi ile Aynı' seçeneğini seçin.
Uzaktan eğitim ve öğretim, online ortamda video konferans ya da sesli görüşme araçları kullanılarak yapılır. Uzaktan eğitimde öğretmen ve öğrenciler farklı mekanlardan derslere katılabilirler çünkü dersler internet üzerinden gerçekleştirilir. Uzaktan eğitimde öğrenciler derslere istediği mekandan katılabilir.
Online kelimesi dilimize çevrimiçi olarak çevrilmiştir, yani hatta olan anlamına gelmektedir. Bir internet sitesi aktif olarak çalışır halde ise çevrimiçi (online), eğer kapalı ve erişilemiyor ise çevrimdışı (offline) olarak adlandırılabilir.
Asenkron uzaktan eğitim, eğitmen ve öğrencinin farklı yerlerde (uzaktan) ve farklı zamanlarda (asenkron) etkileşime girdiği eğitime verilen addır. Etkileşimin aynı anda olmasına ise senkron ya da eşzamanlı uzaktan eğitim denir.
Bazı kişiler bu kelimeyi “çevirimdışı” ya da “çevrimdışı” olarak yazabilir. Ancak bu kullanım yazım yanlışı olarak kabul edilir. İngilizceden gelen bir kelimenin Türkçeleştirilmiş hali olan çevrim dışı doğru yazılışı ayrı olması gereken kelimelerden biridir.
Ayarlar menüsünde Hesap'a, ardından Gizlilik'e dokunun. Orada son görülme seçeneğini bulun. Uygulama size aralarından seçim yapabileceğiniz 4 seçenek sunar. Çevrimiçi durumunu kimsenin görmemesi için “Hiç Kimse”yi seçin.
WhatsApp'ı kullanırken, uygulama sürekli olarak internete bağlı olup olmadığını kontrol eder.. Bağlı değilsen seni çevrimdışı olarak gösterir. Fakat cihazın internete bağlıysa Whatsapp'ta çevrimdışı olsan bile, çevrimiçi gözükmeye devam edersin. Bunun nedeni, hala bağlı olup olmadığını sürekli kontrol etmesidir.
Android: Sabitlemek istediğiniz sohbete dokunup basılı tutun, ardından Sabitle'ye dokunun.
Whatsappta sesli konuşmada yada görüntülü konuşma sırasında sürekli çevrim içi mi gözüküyoruz? hayır işte. bi süre sonra konuşmaya devam etsen dahi çevrim içi gözükmüyor. belli bi saati gösteriyor en son görüldü diye.
Google Play'den kısa sürede kaldırılan bu uygulamanın ardından şimdi buna benzer bir uygulama daha ortaya çıktı. WhatAlert isimli uygulama, WhatsApp arkadaşlarınızdan birinin çevrimiçi olma zamanlarını kayıt altına alıyor. WhatAlert ayrıca seçilen kişinin ne kadar süre çevrimiçi kaldığını da kayıt altına alıyor.
"OKUYAN KİŞİ" başlığını kontrol et.
Mesajını okuyabilen kişiler, senin numaranı kaydetmiştir; bu yüzden, numarana sahip olduğunu bildiğin kişinin adını burada görüyor olmalısın. Kontrol etmek istediğin kişinin adını burada görürsen bu kişi numaranı kaydetmiştir.
Whatsapp'ta artık kullanıcılar gelen bir aramayı arka planda bekletebilecek ve isterlerse çağrıya cevap verecek. Aramanın beklemesi kısmında ise arayan kişi normal telefon sesini duyacak. Eğer kullanıcı aktif bir aramadaysa ve cihazına bir başka çağrı gelirse bunu bildirimde görebilecek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri