Online derse katılmak zorunlu değil ama gereklidir. Online Derslere katılan öğrencilerimizin daha başarılı oldukları görülmektedir. Ara Sınav, Final ve Bütünleme sınav soruları kaçar sorudan oluşacak?
Fakülte bünyesinde yer alan programlarda yürütülen dersler için (canlı dersler dahil) devam zorunluluğu yoktur.
Derslere devam zorunluluğu var mı? Hayır. Fakat derslere canlı olarak katılmanız ve dersin öğretim elemanı ile iletişim halinde olmanız yararınıza olacaktır.
Uzaktan eğitim sürecinde devamsızlık Uzaktan eğitim sürecinde bile olunsa YÖK/Üniversite tarafından farklı bir durum ilan edilmediği sürece devam şartı %70 şeklindedir. Aynen yüz yüze eğitimde olduğu gibidir. Ancak YÖK veya üniversite tarafından bu şart kaldırılabilir.
Hoca istediğini yapabiliyor. Direk sistemde derse katıldınız mı veya videoyu izleyip izlemediğinize bakarak yoklama alabilir. Nadiren olsa da derse girip etkileşim göstermediğinizede bakabiliyorlar.
İlgili 23 soru bulundu
3 Nisan 2023 tarihi itibarıyla 2022-23 eğitim öğretim yılı bahar dönemine mahsus olmak üzere, uzak öğretim ile isteyen öğrencilere devam şartı aranmaksızın yüz yüze eğitim verilebilmesine karar verildi.
Uzaktan eğitim ile Örgün eğitim arasındaki fark:
Örgün eğitimde öğrencinin okula devam zorunluluğu vardır. Uzaktan eğitimde ise böyle bir zorunluluk bulunmamaktadır.
3 Nisan 2023 tarihi itibarıyla 2022-23 eğitim öğretim yılı bahar dönemine mahsus olmak üzere, uzak öğretim ile isteyen öğrencilere devam şartı aranmaksızın yüz yüze eğitim verilebilmesine karar verildi. Şurada Paylaş!
Uzaktan sınavlar genellikle online olarak gerçekleştirilir. Online olarak gerçekleşen bu sınavlarda genellikle süre soruları okuyup çözebileceğiniz veya yanıtlayabileceğiniz süre belli bir geri sayım aracı ile ölçülür ve süre bittiğinde sınavınız da bitmiş olur.
Bilindiği gibi üniversitelerin birinci öğretim programlarına kaydolan öğrenciler 2012'den beri harçlardan muaf tutulurken, ikinci öğretim ve uzaktan eğitim programlarında eğitim alan öğrenciler harç ödemeye devam ediyor.
Her ikisi de zamandan ve mekandan bağımsızdır. Uzaktan Öğretim eğitim sisteminde dersler canlı olarak işlenir, öğrenciler derse katılım gösterirler. Açık Öğretim sisteminde dersler pdf formatında sisteme yüklenir ve öğrenci video formatında canlı ders almaz.
Uzaktan Eğitim Meslek Yüksekokullarında, diğer bütün Meslek Yüksekokullarında olduğu gibi, staj faaliyetleri zorunludur.
* Uzaktan Eğitim şeklinde olacak olan dersleriniz için yoklama , devam takibi yoktur. Sadece Vize / Final / Bütünleme (Yaz okulunda Bütünleme sınavı yoktur) sınavlarına bizzat katılmanız şartı vardır.
Zorunluysa kaç saat devamsızlık hakkımız var? Evet zorunlu. Her kur için “46” saattir. Her öğrenci bulunduğu kurun derslerine % 85 oranında devam etmek zorundadır.
Öğrenciler teorik derslerin %70'ine, uygulamalı derslerin %80'nine devam etmek zorundadır. Öğrenciler derslere, uygulamalara ve sınavlara katılmak zorundadır.
Açıköğretim Fakültesi'nde devam zorunluluğu olmadığından, derslere girmeden sadece sınavlara girerek devam edebileceğiniz bir sistemdir.
Uzaktan Eğitim Sınav Sistemi Nasıldır? Vize Sınavları, internet üzerinden yapılmaktadır. Buna göre öğrenciler vize sınavlarını ev veya internet erişimi olan istediği bir ortamda bilgisayar başında "online" olarak yapacaktır.
Uzaktan eğitimde vize (arasınav) sınavı internet üzerinden ya da ödev şeklinde yapılabilmektedir. Ancak final sınavları ise yüz yüze olarak Bartın Üniversitesi'nde bölümünüzün belirlediği tarih, yer ve saatte yapılmaktadır.
Telefon veya tabletten canlı derslere giriş yapmak için masaüstü bilgisayarlarda olduğu gibi mobil cihazınızın internet tarayıcısından portal.uzem.omu.edu.tr adresine giriş yapıp, aynı adımları izlemeniz yeterlidir.
Lise kademesinde eğitim veren tüm özel eğitim okulları ve diğer okullar bünyesindeki özel eğitim sınıflarında da 15 Şubat itibarıyla uzaktan eğitime, 1 Mart'tan itibaren ise haftada 5 gün yüz yüze eğitime geçecek.
Online sınav kararı alındığında öğrenciler anadolu.edu.tr adresinden öğrenci numaraları ve şifreleriyle sisteme giriş yaparak sınavları başlatıyor. Online sınav kararı alınması durumunda sınavların benzer şekilde yapılması öngörülüyor.
Devamsızlık zorunluluğu olmayan üniversite ve bölümlerin başında açıköğretim fakülteleri ve uzaktan eğitim fakülteleri geliyor. Bu fakültelerde eğitim görenler sadece sınavlara girerek eğitim hayatını şekillendiriyor. AÖF ve AUZEF bölümlerine kaydolmanız halinde devam zorunluluğu olmayacaktır.
Uzaktan eğitim açık öğretim sistemine bağlı olan 2. sınıf bir eğitim modeli olarak görülemez. Aksine son teknoloji ürünlerle gerçekleştirildiği için bütün gelişmiş ülkelerde oldukça uzun yıllardır birincil sırada başvurulan bir eğitim sistemidir.
Yükseköğretim kurumlarında örgün, uzaktan eğitim ve açıköğretim sistemi programlarında aynı anda farklı düzeylerde (Ön Lisans, Lisans ve Lisansüstü) eğitime devam edilebilmekte ancak aynı anda iki örgün ön lisans veya iki örgün lisans programında eğitime devam edilememektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri