Tüm operatörler üzerindeki hatlarınızı sorgulamak için https://www.turkiye.gov.tr/mobil-hat-sorgulama adresini kullanarak e-devlet sistemine giriş yapabilirsiniz. Dijital Operatör Uygulaması içerisindeki ayarlar menüsü altında bulunan hesap ekleme işlemini kullanarak da adınıza kayıtlı tüm hatlarınızı görebilirsiniz.
E-Devlet kapısı üzerinden ( https://www.turkiye.gov.tr/imei-sorgulama) veya BTK Bilgi ve İhbar Merkezi (Tüketici İletişim Merkezi-120) aranılarak öğrenilebilir.
Cihazın kayıtlı olup olmadığı hakkında bilgi; E-devlet kapısı üzerinden https://www.turkiye.gov.tr/imei-sorgulama alanından sorgulama yapılarak veya Kurumumuzun BTK Tüketici İletişim Merkezi'nden (120) öğrenilebilmektedir.
Bu hizmet ile mobil cihazınızın yasal yollar ile ithal edilip edilmediğini ve kayıp/çalıntı olup olmadığını, cihazınıza ait IMEI numarasını sorgulatarak öğrenebilirsiniz. IMEI numaranızı, cihazınızın numara çevirme ekranına *#06# yazarak öğrenebilirsiniz.
e-Devlet Kapısı'na şifre ve T.C. kimliknumaranız ile giriş yaptıktan sonra e-Hizmetler bölümünden Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nu seçin. Bu kategorideki alt başlıklar arasında "Mobil Hat Sorgulama"yı tıklayın.
İlgili 34 soru bulundu
Hafıza kartınızın içerisinden WhatsApp> Database klasörüne erişip buradaki dosyaları not defteri kullanarak açıp, kaybettiğiniz mesajlarınıza erişebilirsiniz.
Telefon dökümanı yalnızca telefon konuşmaları ve SMS ve internete giriş bilgilerine ilişkindir. İnternet kullanımında hangi sitelere giriş yapıldığı gibi içeriğe ilişkin bilgiler dahi kullanılmamaktadır. Bu sebeple telefon dökümanında Whatsapp konuşmalarının ilgili operatörden talep edilmesi mümkün olmayacaktır.
Model numarasının solundaki '/' işaretinden önceki kısmı "Ülke kodu" olarak adlandırılmaktadır. Örnekte de gördüğünüz gibi, eğer model numarasında T ve U harfleri bulunuyorsa, telefonunuz Türkiye için üretilmiş ve size ulaşmış demektir.
Cihazınıza ait 15 haneli IMEI numarasını, cihazınızda *#06# yazıp YES tuşuna basarak öğrenebilirsiniz. IMEI numarasını, cihazınızın pil yuvasında veya ürünün kutusu üzerinde görebilirsiniz. IMEI kayıt sorgulama işlemleri E-devlet sistemi üzerinden yapılıyor.
Android Cihazlarda Ekran Kullanma Süresi Ayarlama
Dijital dengeyi kullanmak için öncelikle ayarlar sekmesine gitmeniz gerekir. Sonrasında “Dijital Denge ve Ebeveyn Denetimleri” seçeneğine gitmelisiniz. Karşınıza çıkan grafik, o gün içinde cihazı ne kadar kullandığınızı size gösterir.
Tüm operatörler üzerindeki hatlarınızı sorgulamak için https://www.turkiye.gov.tr/mobil-hat-sorgulama adresini kullanarak e-devlet sistemine giriş yapabilirsiniz. Dijital Operatör Uygulaması içerisindeki ayarlar menüsü altında bulunan hesap ekleme işlemini kullanarak da adınıza kayıtlı tüm hatlarınızı görebilirsiniz.
Yurt dışından getirilen telefonun kayıt altına alınması için 120 gün içinde gerekli belgeleri tamamlayarak e-Devlet kapısı üzerinden başvurusunu yapmalıdır.
IMEI kaydı olmadığı için telefonu kapananlar yılbaşından itibaren Nisan ayına kadar telefonlarını kullanabilirler. Çift sim kart yuvası olan telefonlar için ise bu süre 120+120 gündür. Yani kayıtsız telefon toplam 240 gün kullanılabilir. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre yurt dışı telefon kayıt ücreti zamlandı.
Eğer 'Durum' sekmesinde Kayıt Dışı Olduğu Tespit Edilen IMEI yazıyorsa, bu cihazın ne ithalat ne de pasaport yolu ile kaydedilmediğini gösterir. Bu durumda cihaz ya kapanmıştır ya da yakın bir zamanda kullanıma kapatılacaktır anlamı taşır. Bu cihazları satın almamanız gerekiyor.
Farkı hatırlayın: çift SIM cihaz , yani her iki SIM kartın aynı anda ağa bağlanabileceği anlamına gelir, cihazınızda iki IMEI numarası vardır, ağa aynı anda yalnızca bir SIM kartın bağlanabileceği anlamına gelen iki SIM cihazı , cihazınızda yalnızca bir IMEI numarası olduğu anlamına gelir.
Kısacası, Kimlik Bilgileri Kopyalanan Cihaz, kullanılan telefon ile aynı IMEI numarasına sahip birden fazla cihazın eş zamanlı aktif olduğunu, yani IMEI numarasının klonlandığı anlamına gelmektedir.
IMEI sayesinde bir telefon, milyonlarca telefon arasından ayırt edilebilir. Yani telefonu kullanan kişilerin kim olduğu, hangi SIM kartını kullandığına dair bilgiler edinilebilir. Cihazın yabancı kişilerin eline geçmesini engellemek amacıyla IMEI blokesi yapılabilir.
IMEI sorgulama, bir cep telefonunun meşruiyetini doğrulamak ve kayıp veya çalıntı durumunda telefonun geri alınmasına yardımcı olmak için önemlidir. Eğer telefonunuz kaybolursa veya çalınırsa, yetkililere IMEI numarasını bildirerek cihazınızın bulunmasına ve size geri dönmesine yardımcı olabilirsiniz.
Yurt dışından alınmış mobil cihazların Türkiye'de kullanılabilmesi için IMEI numaralarının BTK tarafından kayıt altına alınması işlemine IMEI kaydı denilmektedir.
A2896 ise Çin, HK için üretilen 14 Pro Max aldırmışsınız ve garantisi geçerli değil. Bahsedilenler: @Umut K. Arkadaşlar. Pro da A2890, Pro Max de ise A2894 modelleri dışında ülkemizde garanti yok.
TİB Başkanı Şimşek de, “Yönetmeliğe göre, GSM operatörleri kayıtları 1 yıl saklar. 1 yıldan fazla saklarsa da cezası yok.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri