Üzüm çekirdeğinin günde bir tatlı kaşığı kadar tüketilmesi önerilir. Beyaz üzüm ve kara üzüm çekirdeği tüketilebilir. İki üzüm çeşidinin de çekirdekleri oldukça faydalıdır ve gençlik iksiri olarak da bilinir.
Sindirim sisteminin daha iyi çalışmasına, vücudun toksinlerden arınmasına ve kanser hücrelerinin en doğal şekilde atılmasına yardımcı olan üzüm çekirdeği tozu, sabahları aç karnına 2-3 çorba kaşığı yoğurda 1 tatlı kaşığı eklenerek tüketilebilir.
Siyah üzüm çekirdeği olduğu gibi çiğnenerek ya da yutularak yenebileceği gibi toz haline getirilerek de tüketilebilir. Oldukça faydalı olan bu çekirdek, özellikle de siyah üzüm yenirken tüketilmeli ve çöpe atılmamalıdır.
Üzüm çekirdeği; kolajeni arttırır. Bununla beraber kemik ve cilt sağlığını korur. Bilhassa yaşlanmanın önüne geçerek, ciltte oluşma olasılığı olan akne ve sivilcelerin tedavisinde kullanılır. Bunun dışında vitamin eksikliğinden ötürü görülen deri ve saç dökülmesi adına birebir yarar sağlar.
Üzüm çekirdeği yutularak tüketilebilir. Bunun yanı sıra üzüm çekirdeği çiğnenirse de faydasını etkili bir şekilde gösterecektir. Üzüm çekirdeği oldukça güçlü bir antioksidan olarak bilinmektedir. Sağlığa pek çok yararı bulunan bu üzüm çekirdekleri istenildiği takdirde çiğnenerek ve ya yutularak tüketilebilir.
İlgili 41 soru bulundu
Gençlik besini olarak kabul edilen üzüm çekirdeği günde iki tane düzenli yuttuğunuzda hücrelerin yenilenmesinde yardımcı olur. Mide asidini dengeler. Ağrı ve kramp riskini azaltır. Yapılan araştırmalarda göz nezlesi, alerjiye bağlı oluşan durumların etkilerini ortadan kaldırır.
Genel olarak üzüm çekirdeği zayıflatır mı diye merak ediyorsanız diyet listenizde yer verilmesi gerektiğini bilmenizde fayda var. Metabolizma hızlandırıcı etkilerinin yanı sıra vücutta bulunan ödemin de atılmasını sağladığı için zayıflama planlarında oldukça etkili sonuçlar almanızı sağlar.
Siyah ve sarı üzümün çekirdekleri, kalp sağlığınızı koruyacak kadar etkilidir. Çekirdeklerde bulunan maddeler, kalp kaslarının daha sağlıklı çalışmasını sağlar ve hasar görmesini engeller.
Kolesterolün damarlarda birikmesine engel olur. Bu yüzden damar tıkanıklığına engel olur. Siyah üzüm çekirdeği çok etkili bir kan yapıcıdır' sözlerini kaydetti. Üzüm çekirdeğinin çok ciddi bir kan sulandırıcı etkiye sahip olduğunu kaydeden Abdullah Yakar, varis tedavisine de yardımcı olduğunu dile getirdi.
Pek çok hastalığa iyi gelen ve faydası bulunan üzüm çekirdeği üzümden daha fazla taşıdığı elementler sayesinde sağlıklı hücre sayısını arttırmaya yardımcı olur. Kansızlığa da iyi gelen üzüm çekirdeği tozu bağırsakları da çalıştırıcı etkiye sahiptir.
Yapılan çalışmalarda üzümün çekirdeği, kabuğu ve sapında östrojenin özelliklerini gösteren fitoöstrojenlerin bulunduğu ve bunların kolesterolun birikimini önlediği bulundu. Üzümün kadınlarda aterosklerozdan koruyucu rolünün de bununla ilgili olduğu düşünülüyor.
Çünkü üzüm çekirdeği müthiş bir antioksidan deposu! Üzüm çekirdeğinin içindeki ana antioksidan; proantosiyanidinlerdir. Ayrıca yüzde 15 protein, yüzde 25 yağ, yüzde 45 posa (lif), bol aminoasit, mineral (demir, kalsiyum, çinko, bakır) ve bir miktar da vitamin (özellikle E vitamini) içerir.
Siyah Üzüm Çekirdeği 1 kg Fiyatı 85,40 TL.
Siyah üzüm Çekirdeği Tozu Nasıl Tüketilmelidir? Siyah üzüm çekirdeği bir blender yardımıyla öğütüldükten sonra yoğurt ya da bal ile karıştırılarak tüketilebilir. Siyah üzüm çekirdeğini tüketmek için en ideal ölçüyse yarım çay bardağı yoğurda bir çay kaşığı kadar üzüm çekirdeği şeklindedir.
Kullanım Şekli: Günde 3-4 tatlı kaşığı gıda takviyesi olarak tüketilmesi önerilir. Pekmez, bal, yoğurt, süt ve sıcak su ile karıştırılarak tüketilebilir. Unlu mamullerde, ekmek, kurabiye, pasta gibi ürünlere katılabilir.
- Aktarların üzüm çekirdeğini kendileri öğüterek sattığı üzüm çekirdeği tozundan kaçınılmalı. Çünkü uzun süre açıkta kalan toz, alfatoksin üreterek zararlı hale geliyor. - Ürün ambalajı açıldığında tozun üzerinde görülebilecek beyazlık, küflenme işareti sayılmalı.
CİLT SAĞLIĞI
Üzüm çekirdeği yemek, çok daha genç ve sağlıklı bir cilde sahip olmaya yardımcı olur. İçeriğindeki kolajen ve resveratrol, yaşlanmaya karşı savaşmada ve mimik çizgilerinin azaltılmasında çok önemli bir role sahiptir.
Siyah üzüm çekirdeği, demir elementi açısından zengindir. Bu sebepten anemi (kansızlık) sorunlarında kullanılmaktadır. Üzüm çekirdeği etken maddesi olan proanthocyanidinin antioksidan gücü sayesinde, iyi bir serbest radikal temizleyici ve bu nedenle koruyucu ve kanser tedavisine destek vericidir.
Üzüm çekirdeği özütü flavonoid denilen vitamin benzeri grupta, oligomerik protoantosiyanidin maddelerini içerir. Siyah Üzüm çekirdeğinin antioksidan özellikleri, antioksidan vitaminler olan C vitamininden 20 kat ve E vitamininden ise 50 kat daha fazladır.
Pıhtılaşmanın önüne geçen siyah üzüm çekirdeği aynı zamanda da zayıf olan damarların güçlenmesini destekler. Sindirim ve boşaltım sistemine etkileri araştırıldığında böbrek ve bağırsakların çalışmasına olumlu etkileri gözlemlenmiştir. Kolajen miktarının artmasını sağladığı için yaşlanma etkilerini yavaşlatır.
"TAVSİYE EDİLEN GÜNLÜK MİKTAR 150 İLE 300 MİLİGRAM''
Küçükarslan, üzüm çekirdeğinin kuru veya taze tüketilmesinin bir farkı olmadığını anlatarak, bu değerli besininin rahatlıkla ve çekinmeden çiğneyerek üzüm içerisinde tüketilmesi gerektiğini ifade etti.
Üzüm çekirdeği yağı cildi daha yumuşak ve esnek hale getirebilir. Zira, cildinizdeki E vitamini ve C vitamininin daha verimli çalışmasına yardımcı olup cildinizi korur. Üzüm çekirdeği yağı, proantosiyanidin adı verilen güçlü bir antioksidan bileşen içerir.
Doğal antioksidan kaynağı olan üzümün kuru halinin sağlığa pek çok faydası bulunuyor. Özellikle günde 21 kuru üzüm tüketmenin ya da geceden 21 kuru üzümü suya bırakıp sabah kalkınca içmenin sayısız faydası bulunuyor. Zengin besin değerlerine sahip olan üzümün yararları saymakla bitmiyor.
Üzüm yemek kilo aldırır mı? Özellikle içeriğinde bulunan resveratoller sayesinde açlık krizlerinin önüne geçen ve uzun süre tok kalmaya yardımcı olan üzüm, gereksiz kalori ve dolayısıyla kilo alımının önüne geçebilmektedir. Hatta bu şekilde zayıflama konusunda da fayda sağlayabilmektedir.
Günlük yüksek kuru üzüm tüketiminin yan etkileri olabileceği söylenmekte, bu nedenle dengeli tüketilmesi önerilmektedir. Vücudun demir ihtiyacını karşılamak için kadınların günde 18 mg, erkeklerin ise 8 mg kuru üzüm tüketmesi önerilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri