- Aktarların üzüm çekirdeğini kendileri öğüterek sattığı üzüm çekirdeği tozundan kaçınılmalı. Çünkü uzun süre açıkta kalan toz, alfatoksin üreterek zararlı hale geliyor. - Ürün ambalajı açıldığında tozun üzerinde görülebilecek beyazlık, küflenme işareti sayılmalı.
Üzüm çekirdeği tozu, doğrudan güneş ışığı almayan kuru bir yerde saklanmalıdır. Aşırı ısı değişimi ürünün kalitesini düşürür. Bu nedenle oda sıcaklığında saklanması tavsiye edilir.
Güçlü bir antioksidan özelliği olan kara üzüm çekirdeği, ılıman iklimlerde yetiştirildiği ve doğru bir şekilde muhafaza edildiği zaman yıl boyunca tüketilebilir.
Sindirim sisteminin daha iyi çalışmasına, vücudun toksinlerden arınmasına ve kanser hücrelerinin en doğal şekilde atılmasına yardımcı olan üzüm çekirdeği tozu, sabahları aç karnına 2-3 çorba kaşığı yoğurda 1 tatlı kaşığı eklenerek tüketilebilir.
: Açtıktan sonra buzdolabında saklayınız. Ürünü uzun süre ambalajında bekletmeyiniz. : Günde 2 tatlı kaşığı yoğurtla karıştırılarak tüketilebilir.
İlgili 21 soru bulundu
Siyah üzüm Çekirdeği Tozu Nasıl Tüketilmelidir? Siyah üzüm çekirdeği bir blender yardımıyla öğütüldükten sonra yoğurt ya da bal ile karıştırılarak tüketilebilir. Siyah üzüm çekirdeğini tüketmek için en ideal ölçüyse yarım çay bardağı yoğurda bir çay kaşığı kadar üzüm çekirdeği şeklindedir.
Öğütülmüş Siyah Üzüm Çekirdeği Nasıl Kullanılır: Üzüm çekirdeği tozu bal, pekmez veya su ile karıştırarak kolaylıkla tüketilebilir. Muhafazası: Oda sıcaklığında muhafaza edilir.
Pek çok hastalığa iyi gelen ve faydası bulunan üzüm çekirdeği üzümden daha fazla taşıdığı elementler sayesinde sağlıklı hücre sayısını arttırmaya yardımcı olur. Kansızlığa da iyi gelen üzüm çekirdeği tozu bağırsakları da çalıştırıcı etkiye sahiptir.
Vücut direncini artırmak için kullanılan bitkilere karşı uyaran Dr. Serhat Koran, "Zencefil, zerdeçal, ıhlamur, kırmızıbiber, üzüm çekirdeği, papatya ve tarçının taze, baharat formları ya da bitki çayı formlarının hepsinde kan sulandırıcı etki vardır.
Kullanım Şekli: Günde 3-4 tatlı kaşığı gıda takviyesi olarak tüketilmesi önerilir. Pekmez, bal, yoğurt, süt ve sıcak su ile karıştırılarak tüketilebilir. Unlu mamullerde, ekmek, kurabiye, pasta gibi ürünlere katılabilir.
Koku: Kuru üzümün bozulduğunu anlamak için en iyi yöntem koklamaktır. Eğer ekşi veya çürümüş kokuyorlarsa bozulmuşlardır. Atmanız gerekir. Her ihtimale karşı altı aydan uzun süre sakladığınız herhangi bir kuru meyveyi tüketmeden önce kesinlikle koku değişikliklerini kontrol edin.
Üzümler "sönecek" ve duygusal ve yumuşak hale gelecektir. Narenciyeler bozulduklarında üzerinde küf oluşur ya da yumuşayıp sönük bir görünüm alabilirler.
Kuru üzüm, buzdolabında 1 yıla kadar muhafaza edilebilir. Eğer buzdolabında yeterli alan yoksa, koyu renkli dolapları da tercih edebilirsiniz. Kuru üzüm, özellikle yaz aylarında oda sıcaklığında bırakılmamalıdır. Sıcak havalar üzümün yapısını bozar ve birbirine yapışmasına neden olabilir.
Portakal, elma, armut vb. meyveler buzdolabında 1-2 hafta, üzüm, şeftali, kayısı vb. meyveler 4-5 gün; kiraz, çilek, dut vb. meyveler ise 1-2 gün saklanabilir.
Üzüm çekirdeğinin günde bir tatlı kaşığı kadar tüketilmesi önerilir. Beyaz üzüm ve kara üzüm çekirdeği tüketilebilir. İki üzüm çeşidinin de çekirdekleri oldukça faydalıdır ve gençlik iksiri olarak da bilinir.
Kuru ya da öğütülmüş üzüm çekirdeği faydaları arasında boşaltım sistemini çalıştırma özelliği de bulunuyor. Sindirim ve boşaltım sistemine olan etkileri sayesinde birçok hastalığı önleyecektir. Üzümü çekirdekleri ile beraber tüketerek sindirim faaliyetlerini daha verimli şekilde gerçekleştirebilirsiniz.
CİLT SAĞLIĞI
Üzüm çekirdeği yemek, çok daha genç ve sağlıklı bir cilde sahip olmaya yardımcı olur. İçeriğindeki kolajen ve resveratrol, yaşlanmaya karşı savaşmada ve mimik çizgilerinin azaltılmasında çok önemli bir role sahiptir.
Üzümün kendisinden çok çekirdeğinde bulunan proantisiyanidinler ve tokoferolün elementleri vücuttaki serbest radikalleri azaltır. Bunun yanı sıra sağlıklı hücre sayısının artırmaya yardımcı olur. Kansızlık sorununa iyi geliyor.
Üzüm çekirdeği yağı, hücre zarı için gerekli olan lipit bileşenini yüksek miktarda içerir. Beta-karoten ve D, C, E vitaminleri bakımından oldukça zengin olan üzüm çekirdeği yağı; stearik, palmitik ve linoleik asit gibi esansiyel yağ asitlerine de sahiptir.
Pıhtılaşmanın önüne geçen siyah üzüm çekirdeği aynı zamanda da zayıf olan damarların güçlenmesini destekler. Sindirim ve boşaltım sistemine etkileri araştırıldığında böbrek ve bağırsakların çalışmasına olumlu etkileri gözlemlenmiştir. Kolajen miktarının artmasını sağladığı için yaşlanma etkilerini yavaşlatır.
Siyah Üzüm Çekirdeği 1 kg Fiyatı 85,40 TL.
Kolit, sinüzit ve idrar yolu enfeksiyonlarında da üzüm çekirdeği kullanılır. Üzüm çekirdeği düzenli tüketildiğinde gastrit hastalıklarına iyi gelir.
Üzüm çekirdeğinin içindeki ana antioksidan; proantosiyanidinlerdir. Ayrıca yüzde 15 protein, yüzde 25 yağ, yüzde 45 posa (lif), bol aminoasit, mineral (demir, kalsiyum, çinko, bakır) ve bir miktar da vitamin (özellikle E vitamini) içerir.
Gençlik besini olarak kabul edilen üzüm çekirdeği günde iki tane düzenli yuttuğunuzda hücrelerin yenilenmesinde yardımcı olur. Mide asidini dengeler. Ağrı ve kramp riskini azaltır. Yapılan araştırmalarda göz nezlesi, alerjiye bağlı oluşan durumların etkilerini ortadan kaldırır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri