Üzüm tüketmek midede gaz oluşmasına neden olur.
Kuru üzüm, kuru fasulye, soğan, lahana, brokoli, enginar, karnabahar, erik kurusu, bakliyat, elma ve mercimek gibi karbonhidrat türleri bağırsaklarımızda sindirilirken bağırsaklarımızdaki gaz miktarı artar. Bu durum gaz sancısına neden olabilir.
Kuru üzüm bebeklerde gaz yapmaz. Aksine sindirim sistemlerinin gelişmesini sağlar. Yüksek oranda lif barındırdığından bağırsak fonksiyonlarını düzenler. Ölçülü verildikçe bebeklerin ihtiyacı duyduğu mineral ve vitaminleri sağlar.
Bağırsakların düzenli çalışmasına yardımcı olan siyah üzüm, kabızlık probleminin giderilmesine de destek olur, hazımsızlık, şişkinlik gibi etkileri azaltmaya çalışır.
Kabızlık için çok ideal bir meyvedir. Özellikle kahvaltıda tüketildiğinde doğal müshil görevi görür. Düzenli olarak tüketildiğinde kronikleşmiş kabızlığa çare olur.
İlgili 44 soru bulundu
her gün kuru üzüm yemek
Günlük yüksek kuru üzüm tüketiminin yan etkileri olabileceği söylenmekte, bu nedenle dengeli tüketilmesi önerilmektedir. Vücudun demir ihtiyacını karşılamak için kadınların günde 18 mg, erkeklerin ise 8 mg kuru üzüm tüketmesi önerilir.
Zengin besin değerlerine sahip olan kuru üzüm, sabahları tüketildiğinde enerji vererek daha zinde kalmayı sağlamaktadır. Uzun süre tok tuttuğu için diyet yapanların ara öğünlerinde tüketmeleri önerilmektedir.
- Bağışıklık sistemini güçlendirir. - Siyah üzüm lif ve su içeriği bakımından zengin olduğu için ishal, kabızlık ve hemoroit gibi sorunların giderilmesine yardımcı olur. - Uykudan önce siyah üzüm yemek uyku kalitesini artırabilir.
Kimi besinlerin şişkinliği artırıcı etkileri olabilir. Özellikle gaz yapıcı etkiye sahip olan kurufasulye, nohut, mercimek, bakla ve bezelye gibi baklagiller; erik, kayısı, elma, muz, kuru üzüm, şeftali ve armut gibi meyveleri yerken dikkat etmek gerekir.
Hazımsızlık, kabızlık, mide şişkinliği, bağırsak tembelliği gibi problemlerin giderilmesine destek sağlayan üzüm, düzenli tüketimde hem kabızlığı hem basur etkilerini azaltabilir.
Üzüm tüketmek midede gaz oluşmasına neden olur. Günlük üzüm tüketimi fazlalaşır ise kişi ishal de olabilir.
Meyvelerin bazıları gaz yapmaz. Bu yüzden elma, mandalina ve portakal gibi besinler rahatlıkla tüketilebilir. Pirinç emziren anneler için gayet güzel bir besin kaynağıdır. Bu yüzden pirinci kahvaltı hariç diğer besinler ile kolay bir şekilde hamileler ya da emziren anneler tüketebilir.
Kızarıklık ve tahrişin yanı sıra dermatit ve kurdeşen gibi deri döküntüleri, Burun akıntısı ile fark edilebilen burun rahatsızlığı ve burun iltihabına neden olan tıkanma, Gözlerde sulanma ve kızarıklık, Nefes darlığı ve hırıltılı solunum.
Günde bir ya da iki kere papatya çayı ya da nane çayı içmek, gaz sancısı nedeniyle oluşan krampları gidermektedir. Vücutta biriken gazın daha kolay çıkması için birkaç kimyon tohumu çiğnemek de gaz sancısının hafiflemesine yardımcı olmaktadır. Zencefil ve bal kabağı da gaz birikmesinde ve sancılarında etkilidir.
Nane çayı, midedeki gurultuyu ortadan kaldırır ve sancıdan kurtulmaya yardımcı olur. İçeriğinde bulunan mentol sayesinde de sindirim sistemini rahatlatır. Kimyonun tohumunu çiğnendiğinde vücutta biriken gaz daha kolay atılabilir. Bal kabağını tüketmek, gaz birikmesine engel olabilir ve sindirimi rahatlatabilir.
Kuru baklagiller ve bulgur, turunçgiller (portakal – mandalina – greyfurt – limon) ve karpuz – kavun gaz yapıcı özelliği baskın olan besinlerdir. Dikkatli tüketiniz. Rezene Çayı, gaz problemlerinizin azalmasına yardım eder. Yemeklerden sonra veya kendinizi kötü hissettiğinizde içebilirsiniz.
FODMAP adı verilen karbonhidratlar, özellikle irritabl bağırsak sendromu olan kişilerde şişkinlik ve diğer sindirim semptomlarına neden olabilir. Bunun için yüksek FODMAP içeren (buğday, soğan, sarımsak, brokoli, lahana, karnabahar, enginar, fasulye, elma, armut ve karpuz) uzak durulması önerilir.
Üzümün, gastrit ve benzeri mide rahatsızlıklarına karşı mideyi kuvvetlendirici olduğuna dikkati çeken Sabır, şöyle devam etti: "Nefes darlığına ve boşaltım yoluyla ilgili iltihaplara karşı da üzümün iyi geldiği bilinmektedir.
1 küçük salkım (150 gr) beyaz üzüm 107 kcal. 1 büyük salkım (475 gr) beyaz üzüm 337 kcal. 1 orta porsiyon (120 gr) beyaz üzüm 85 kcal. 1 orta kase (230 gr) beyaz üzüm 163 kcal.
Üzüm yüksek oranda içerdiği potasyumla ödem azaltıcı, yüksek tansiyonu düşürücü özelliktedir. Üzümdeki B1 ve B2 vitaminlerinin kalp-damar sistemi bozuklukları, kalp atışlarını düzenleme, kalp büyüme ve kalp yetersizliğinin önüne geçme gibi daha pek çok yararı bulunmaktadır.
Kara Üzüm Çekirdeği Faydaları şöyle sıralanabilir: Bağırsakların ve böbreklerin çalışmasını düzenler. Kan dolaşımını hızlandırır ve Kalp ve Damar hastalıklarının tedavisinde destekleyicidir. Vücuttaki kolojen miktarını arttırır bu da kemik sağlığının güçlenmesine yardım eder.
Özellikle içeriğinde bulunan resveratoller sayesinde açlık krizlerinin önüne geçen ve uzun süre tok kalmaya yardımcı olan üzüm, gereksiz kalori ve dolayısıyla kilo alımının önüne geçebilmektedir. Hatta bu şekilde zayıflama konusunda da fayda sağlayabilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri