Kırmızı üzüm iyi bir enerji kaynağıdır ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Ayrıca anti-inflamatuar gücü sayesinde kemoterapinin etkilerini azaltır. Hafızayı güçlendirerek, Alzheimer hastalığına yakalanma riskini azaltır. Enfeksiyon ve iltihaplar için oldukça etkilidir.
Üzüm çekirdeğinde yer alan antioksidan maddeler vücudun bağışıklık sistemini destekleyerek soğuk algınlığı, grip, nezle gibi hastalıklara yakalanmayı önler. Üzüm çekirdeği içinde bulunan proantosiyanidin maddesi damarların sağlıklı olmasını sağlar.
Kuru üzümün kendisi kadar çekirdekleri de önemlidir. Kuru üzüm çekirdeği antioksidan açısından zengindir. Kuru üzüm çekirdeği faydaları arasında çevre kirliliğinden koruması, kan dolaşımını hızlandırması ve kanı temizlemesi, iltihap sökücü olması, cilt, saç ve göz sağlığını koruması sayılabilir.
Üzümün kan dolaşımına, zararlı hücrelerle savaşmada bağışıklık sistemine destekleyici bir etkisi vardır. Üzümde bulunan antosiyaninler, bağışıklığın güçlenmesine yardımcı olur, hastalıklara karşı direncinizi artırabilir. Kalsiyum emilimini kolaylaştırmaya destek olan üzüm, kemik sağlığına doğrudan olmasa da destekler.
İlgili 31 soru bulundu
Magnezyum, potasyum, kalsiyum gibi birçok mineral ile besleyicilik sunan çekirdeksiz kuru üzümlerden günde 5-6 adet yiyebilirsiniz.
Yüksek kolesterolü düşürmede yardımcıdır. Düşük glisemik indekse (kan şekerini yükseltme hızı) sahip olması ve bol lif içermesi kan şekerinde yükselme yapmaz, uzun süre tok tutar. Kilo verme döneminde destektir. Yüksek potasyum içeriği vücuttaki fazla suyu (ödem) atarak vücudu rahatlatır, tansiyonu dengeler.
Kırmızı üzüm iyi bir enerji kaynağıdır ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Ayrıca anti-inflamatuar gücü sayesinde kemoterapinin etkilerini azaltır. Hafızayı güçlendirerek, Alzheimer hastalığına yakalanma riskini azaltır. Enfeksiyon ve iltihaplar için oldukça etkilidir.
Bağışıklık sistemi, vücudun enfeksiyonlarla mücadele etme ve hastalıklara karşı direnç gösterme yeteneğidir. Kuru üzüm, C vitamini açısından zengin bir kaynaktır. C vitamini, bağışıklık sisteminin etkin bir şekilde çalışmasına yardımcı olur ve enfeksiyonlara karşı koruma sağlar.
Balgamı söker. Besin değerleri ile özellikle çocukların gelişimini destekler. Ayrıca, kuru üzümün içeriğinde ağrı kesici ve başta eklem iltihapları olmak üzere iltihap önleyici maddeler de bir miktar vardır.
Zengin besin değerlerine sahip olan kuru üzüm, sabahları tüketildiğinde enerji vererek daha zinde kalmayı sağlamaktadır. Uzun süre tok tuttuğu için diyet yapanların ara öğünlerinde tüketmeleri önerilmektedir.
Siyah üzüm tam bir antioksidan desteğine sahiptir. Düzenli tüketimde antioksidan sayesinde kan değerleri ideal seviyelere gelebilir, kolesterol dengelenebilir. Bir salkım üzüm ya da düzenli içilen bir bardak üzüm suyu kötü kolesterolün düşmesine, iyi kolesterolün yükselmesine yardımcı olur.
Çekirdeklerde bulunan maddeler, kalp kaslarının daha sağlıklı çalışmasını sağlar ve hasar görmesini engeller. Kolesterol seviyesini dengeleyerek daha sağlıklı bir yaşam sunar. Üzümü çekirdekleri ile beraber tüketirseniz, kalp krizi hastalığına karşı güçlü bir önlem almış olursunuz.
Salata ve kuru üzüm birleşimi bağışıklık sistemini güçlendirerek sindirimin kolaylaşmasına yardımcı olur. Kilo vermek isteyen kişilerin sabahları aç karnına kuru üzüm tüketmesi daha faydalı olacaktır.
Üzümü, salkımının altından başlanarak yenmesinin sünnet olduğu rivayet edilir. Ziyad b. Ebi Hind anlatıyor: Peygamber Efendimize kuru üzüm gönderdi, bunun üzerine şöyle buyurdu: “Kuru üzüm ne güzel yiyecektir.
Onlarca çeşidi bulunan üzüm, içerdiği bolca antioksidan sayesinde vücudu birçok hastalıktan koruyor, damarların temizlenmesine destek olurken iltihaplanmaları da önlüyor. Hal böyle olunca kan dolaşımını da rahatlatıyor, doğal bir kan sulandırıcı gibi etki gösterebiliyor.
Sağlıklı bir atıştırmalık ve ara öğün olarak kabul edilen kuru üzüm, kansızlığa iyi gelir, enerji seviyesini yükseltir, kalp sağlığını destekler, serbest radikallerle mücadele eder, sindirime yardımcı olur ve diş çürümelerine karşı etkili bir besindir.
Damar sertliği için bir şifa kaynağıdır. Bilhassa üzüm suyu, kandaki pıhtılaşmanın önüne geçerek kanın akıcılığını arttırır, kalp hastalıklarına karşı koyar. Üzüm yüksek oranda içerdiği potasyumla ödem azaltıcı, yüksek tansiyonu düşürücü özelliktedir.
Çekirdeksiz sarı üzümün avantajları protein ve karbonhidrat kaynağı olmasıdır. A, B1, B2, B6, C vitaminleri ve fosfat, kalsiyum, demir, fosforik asit, organik asitler, formik asit mineralleri içerir. Günlük kalsiyumun 1/5'ini ve demirin 1/3'ünü karşılar ve mineraller yorgunluk, anemi, ishal ve halsizliği tedavi eder.
Kan basıncını düzenleyerek tansiyon ve damar hastalıklarının oluşumunu engellemektedir. Lif, potasyum ve antioksidanlar bakımından zengin olması damar sağlığını korumasında etkili olmaktadır. Kanda bulunan kötü kolesterolü düşürdüğü yönünde bilgiler de bulunmaktadır.
İçerisinde B1 vitamini, C vitamini, E vitamini ve K vitaminini bulundurmaktadır. Mineral deposudur. Kalsiyum, demir, magnezyum, potasyum, sodyum ve çinko bakımından da zengindir.
Bu özel üzüm çeşidi, yüksek antioksidan içeriğiyle de dikkat çeker. Antioksidanlar, vücuttaki serbest radikallerle savaşarak hücrelerin yaşlanmasını yavaşlatır ve bağışıklık sistemini destekler. Bu sayede Çekirdeksiz Siyah Üzüm, vücudunuzu güçlendiren doğal bir koruma kalkanı görevi görür.
Üzüm, C ve K vitamini; demir,bakır,mangan minerali açısından iyi bir kaynaktır. Antioksidan özelliği olan resveratrol maddesi sayesinde kolon,prostat kanseri ve kalp hastalıklarına karşı koruyucu özelliktedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri